• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    A tady nase soudková kondice 😅

SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Trocha nasi romantiky. Nasla jsem uz asi 6 ruznych studanek a bohove nejkrasnejsi dum jaky jsem kdy videla. Taky jsme potkali datliky v souboji o samici, hejno krkavcu a soupalky. Super jak na tom koni clovek vidi co by mu uniklo a muze otravovat kamaradku ornitolozku, co to je za ptáka. Vse v brdech s moji 20letou babkou. Jezdime ob den kolem 30km :) je to proste hobiti konik. Jestli jsou fotky obludne velke z telefonu, omlouvam se. A mam pekelnou radost, ze jsem konecne chytla jackpot mam staj snu :)))

PES
    PES --- ---
    PES
    PES --- ---
    PES: ...a dnes přišel ten od dubna slibovaný a očekávaný den velké koupele koníčka...
    ... užíval si to, včetně drbání rejžákem s mydlinkami a bublinkami, pak pečlivé spláchnutí a sušení s rozčesáváním.
    Nakonec kosmetická nová impregnace kopyt proti hnilobě a nástřik lakem proti hmyzu (bylo pak vtipné sledovat jeden exemplář obřího bodavého hmyzu jak krouží kolem oře, vizuálně to vypadalo jako cíl, ale aromaticky to cíl nebyl, tak byl hmyzák zmatený a ani si nakonec nezkusil sednout).

PES
    PES --- ---
    Dnes při čištění opět předváděl "německého ovčáka na výstavě", jak říkám tomu natahování se kvůli podrbání na břiše, kdy zadní má natažené dozadu až stojí skoro na špičkách kopyt a předními se také natahuje co nejvíce dopředu, aby napnul a nastavil co nejvíce plochy bříška na podrbání.
    Byl jsem sice dnes už utahaný "na šrot", ale přece jsem za ním zajel vyčistit, zkontrolovat kopyta a ještě stříknout repelentem, aby ho ten hmyz obtežoval alespoň o trošku méně...

PES
    PES --- ---
    I v aktuálně hektické době, kterou mám, se snažím zajet i za ořem. Dnes ještě nad ránem docela dost pršelo, ale těsně před opuštěním domu naštěstí přestalo, takhle mělo smysl se zastavit i za koníčkem, zkontrolovat kopyta, pečlivě vyčistit, oškrábat náznaky hniloby a naimpregnovat FROGem. Samozřejmě koníčkovi se nejvíce líbilo podrbání při čištění hřbílkem a také poškrábání prstem v uších (i když má masku) a vytažení špíny při té příležitosti...
    ...a pochopitelně také mu velkou radost udělalo několik pěkných šťavnatých jablek, které jsem naštěstí sehnal ráno cestou (sláva za Albert a jablka z PL ;-))

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tohle pobavilo SUCZKER:
    PES
    PES --- ---
    PES: ...a abych se Vám na to...

PES
    PES --- ---
    PES: ...a jdeme...

PES
    PES --- ---
    PES: tady zastavil, když viděl, že na nedalekém odpočívadle s lavičkou je nějaký pán a hlavně s německý ovčákem, který byl celý žhavý po Vobluďákovi vyjet...

PES
    PES --- ---
    Tak se mi dnes podařilo pobýt s koníčkem, který pochopitelně jde z ohrady rád, těší se na drbání s vyčištěním, dnes mi i nastavoval k rozčesání ocas (krásně ho držel zvednutý), potom se chvíli popásal v areálu, ale nakonec se (sám!) rozhodl, že bychom mohli jít na procházku a tak jsme šli...
    ...cestou jsem si ověřil, že koníček stále vnímá kde zrovna jsem a zda s ním jdu, protože když jsme pak šli úzkou stezkou mezi křovím a jelikož šel koníček napřed, tak když se mi začal ztrácet z dohledu, tak jsem na něj zavolal (no spíš promluvil) větou "Co kdybys na mne počkal?"...
    ...no a ani ne po 20 metrech jsem došel koníčka stojícího a ohlížející se, zda už jdu ;-) Pak jsme si vyměnili místa, já šel první a sekal jsem klackem do stezky rostoucí kopřivy, svízel a různé další otravné "plevele" a koníček trpělivě čekal pár kroků za mnou a vždy, když jsem vyčistil kus cesty, tak popošel a zase čekal a koukal se na to, jak rozšiřuji stezku...

Nakonec jsme se vrátili na ranč, kde posléze dostal kyblíček s obědem, ale - potvora - první věc, kterou chtěl s kyblíčkem udělat, bylo převrátit ho a vysypat (pak to žere ze země :-/) - ale když jsem na něj houkl "Ne!", tak moc dobře věděl, že to dělat nemá, dokonce od toho kyblíku, do kterého už strkal zvenčí nosem, o krok uskočil (asi má nějak zafixováno, že když něco vyvede, tak že asi dostane - kdo ví co mu kdo v mládí takto "vysvětloval") - avšak hned věděl, že nemá nic vysypávat a způsobně to sežral bez vysypání. Fakt nechápu, kde si ten zlozvyk s otočením kyblíku naruby vypěstoval (ne, nedostával lepší jídlo na dno), ale moc dobře ví, že to dělat nemá.

Potom se ještě chvilku šmrdolil okolo, aby mi pak naznačil, že už by šel do ohrady (v klidu vytrávit, zalézt do stínu pod ty moje keře/stromy a dost možná si i dát šlofíka)...
    PES
    PES --- ---
    Pro zajímavost...
    Německý spolek „mírotvůrců“ projíždí Českem - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/nemci-spolek-kone-jeruzalem-cesko.A250524_184711_domaci_svm
    PES
    PES --- ---
    Trošičku se ty moje "keříky" rozrostly, ale koně z to mají pěkný stín na okraji ohrady...

PES
    PES --- ---
    PES: ...a ze slunečné strany...

PES
    PES --- ---
    PES: koníček v infra (povrchová teplota srsti) ze stinné strany...

PES
    PES --- ---
    Podařilo se mi dnes dostat za ořem (musel jsem na Haciendu zalít stále ještě zazimované kytky a zeleninu = rajčata, protože květen he letos plný ranních mrazíků a ještě teď o víkendu hrozí např. v sobotu - snad již poslední) a hlavně mu zkontrolovat, vyčistit a opět naimpregnovat kopyta (přece jen se objevil déšť a není tak sucho jako předtím, tak aby nechytil hnilobu). Samozřejmě největší úspěch mělo drbání hřbílkem na místech, kam si sám nedosáhne. Jinak vypadá na pohled dobře až skoro blahobytně...

PES
    PES --- ---
    VAMPY: Tak ten byl dobrej (vtip)... mále jsem si poprskal monitor smíchy...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Taky ale najednou nebudes vedet co s tim casem delat :D
    PES
    PES --- ---
    PES: ...a majitel spokojený, že je o jeho koňského důchodce postaráno...

(ale fakt si říkám, že až jednou tady ten Vobluďák nebudu, že pak budu mít stašnou spoustu času, zvláště o víkendech... Hehehehe... #ironie #černýhumor )
    PES
    PES --- ---
    Tak jo, sice je chladno a každou chvíli deštivo (včera u nás dokonce v podvečer padaly přeháňky trochu říznuté sněhem!), ale nakonec to dnes dopoledne vyšlo. Dešťová fronta se posunula o pár km jižně a tak ráno bylo dokonce chvílemi vidět i Slunce, tak jsem jel zaopatřit oře, protože už potřebuje vystrouhat a tím pádem riziko hniloby dost velké, takže důkladně vyčistit, vyškrábat a vyřezat nahnilé (naštěstí sanitace od minulého týdne vydržela), natřít novou ochranou dávku FROGu, aby to vydrželo zase dalších X dní...
    ... vyčistit koníčka (to drbání hřbílkem úplně miluje) a chvíli s ním pobýt. Tak snad mu to stačilo.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam