• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    !!!Svářet pomocí MMA plech - malování do plechu, je skoro holé šílenství!!!
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    RAINBOF: jednoznacne rez...
    SASOS
    SASOS --- ---
    RAINBOF: rozumím totu, že jsi s mma zkoušel dělat plechařinu? Moc si nedovedu představit definici 2 cca 3mm profily. Ideálně dej fotky ať to vidíme. Jednak může dělat problém polarita, druhá věc je i použitý prodlužovak k invertoru, pokud tedy nejedeš přímo z domovního rozvodu. Kdysi jsem se takhle vztekal a celé to bylo o tom, že jsem jen přes 20m prodlužovák 3x1,5 Cu a to invertoru bylo málo. Když jsem přehodil prodlužku za 3x2,5Cu, tak ok. Dále, svárová oblast (místo budoucího sváru) by měla být co nejlíp očištěná od rezu nebo barvy. Svářet pomocí MMA plech - malování do plechu, je skoro holé šílenství. Delší sváry budou dělat 100pro boule, protože vnesené teplo do materiálu způsobuje nerovnoměrné roztahování.
    Co se týká stability oblouku, tak bych ještě zkusil v troubě přesušit elektrody. Na krabici by měl být napsán čas a teplota přesušování. To má dost vliv na ochotu zapalovat a držet oblouk.
    Jinak na 2mm elektrodě je tuším proudový rozsah 50-70A, na 80A bude pěkně hořet, ale bude to zároveň i propalovat.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HARVIE: na mma uhlíkovou elektrodou. :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Zatim sem nasel tohle. BTW celej ten kanal tohodle typka je dost dobrej

Cutting Metal With A Stick Welder
    https://www.youtube.com/watch?v=i97fCSKMtmA
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Netušíte někdo, jestli existujou nějaký levný alternativy k plazmovýmu řezání? Sem někde kdysi čet něco jako, že se dá řezat elektrodovou svářečkou, když se elektroda namáčí do vody :-D Ale už to nemůžu najít... Máte s těmahle bastlama nějaký zkušenosti? Jde mi hlavně o hluk a pohodlí. Někdy se práce protáhne do večerních hodin a člověk nemůže řezat flexou, páč má sousedy. Kupovat jen kvůli tomu plazmu zas nestojí za to. Nemluvě o tom, že potřebuje hlučnej kompresor.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HARVIE: asakra :) a pritom tohle jsem prave cetl
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    RAINBOF: takze ma takovy ty vychytany funkce jako hot start, antistick, arcforce?

"Zpravidla je to tak, že rutilky a kyselé připojujeme na MINUS a bazické zase na PLUS svorku svářečky."
    Obaly obalených elektrod - který zvolit?
    http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php?cisloclanku=2007080501
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HARVIE: tak proud i polarita je na elektrodach psana. když tam není jako na mych tak patří na plus ne? mam dobrou je o kousek lepší než gama neb má větší účinnost tj do 16ky jističe doma se vejde s větší parádou. žádný obchodakovy chrastidlo to není. vybíral jsem to skoro mesic :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    BTW kdyby vam nekomu MIG/MAG vyhazoval pojistky, tak sem na to navrhnul tenhle obvod. Funguje to vyborne...
    Active Softstart for Welders [SPOJE.NET]
    http://wiki.spoje.net/doku.php/navody/electro/active_softstart
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    RAINBOF: neni 80A malo? je to aspon nakej chytrej invertor, nebo picovina trafo z hornbachu? mas spravne polaritu?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    cest poridil jsem si mensi svaredlo potreboval jsem neco malyho bo mam malo mista a nemam ani auto. poridil jsem si klasicky mma neco jako gamu ma to svareci proud 120 A ( kontinualne)
    porad me to nejde. mam elektrody 2mm rutil na 60A. na 60 se to nechytalo poprskavalo a prilepovalo se. experimentalne to zacalo drzet kolem 80A. spatne ocisteno ? vadi rez svaru ? varil jsem lem nejakych vyhozenych dveri za ucelem spojit to (dva cca 3mm profily)

nepovedlo se mi s tim ale nic poradne svarit. bud to material propalilo nebo se mi udelala muchlanina na jedny ci druhy strane bez snahy se spojit.
    jsem zacatecnik takze je pravdepodobny ze je to rukama. zatim mam nezhaseci kuklu (samozhaseci je na ceste). takze opruz s zamirenim. pokud me nekdo videl musel se bavit.

myslel jsem si ze 2mm elektroda bude jednodussi a pujde s ni "malovat" do plechu (spojit dva delsim svarem co se nepropali skrz) vlastne nevim proc.

poraddte nejaky oblibeny bezny elektrody treba je to i tim.
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    SASOS: vse si popsal takze ? v hlave vsecko nemam a vsecky masiny neznam...

btw: jsou to housenky ne svary jen tak mimochodem svar je spojeni 2 ploch dohromady.... takze jestli mas dotaz konkretne jinak nevim jak ti poradit nebo odpovedet...

a jestlis si tim myslel neco a ja to nepoznal rad se priucim nemam problem...
    SASOS
    SASOS --- ---
    Tak malinko zaspamuju i tady, pracovní dílny už to schytala dřív :)
    Pořídil jsem si nového staršího mazlíka, je to převlečený Rehm RD280
    Zatěžovatel je 100% 210A, takže pro moji práci to znamená, že po zapnutí nemusím vůbec řešit přehřívání. Podavač je 4 kladkový a hnaná jsou všechna kola.
    Smozřejmě mě zajímalo, co je uvnitř:), takže jeden pohled do útrob je níž.
    A pak ladící sváry. Většina svárů je zkoušení nastavení intervalu na řetízkový svár (5 spodních svárů), horní svár je obyč režim a pak 2 bodovací pokusy (2. řada napravo). Vzhledem k nedostatku drátu jsem toho víc nestihl, ale dnes dorazilo 15kg klubko 1mm drátu, tak zase na chvíli vystačím.
    Co vím, že budu dodělávat je ještě tráfko se zásuvkou na vyhřívání redukčního ventilu, protože jsem v poslední době řešil, že při delší práci už mi omrzal průtokoměr na redukčáku. Ale to jen dovnitř namontuju trafo, panelový konektor a vypínač.

DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    PARRHESIA: na kdy ? a kde ?
    PARRHESIA
    PARRHESIA --- ---
    Hledam nekoho s autogenem,potrebuji prozezat vodovodni pripojku.Mistama to ma 2 cm.Za praci se nalezite odvdecim!
    EATHAT
    EATHAT --- ---
    neohnete mi nekdo v praze a okoli nerez trubku za studena? prumer 40mm tloustka 1,5mm-2mm material koupim a praci zaplatim...uhel taky znam
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    KOMAS: beze vseho :)
    KOMAS
    KOMAS --- ---
    SASOS:
    DADOSHEKK: Diky moc za ceny rady, zkusim se tim prokousat a pak sem nahodim co sem vybral at mi to muzete rozmluvit:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam