• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DADOSHEKK: jenze ten je bez rezu novej cernej.. taky nechytal.
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    RAINBOF: cokoliv de je rez... nejak se dotoho zamotavame :) proste jak sem psal tam kde varis musi byt cisto hotovo... lepsi pro tebe vermi...pak to jde jedna basen...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DADOSHEKK: a co ten T profil ? ten byl vpohode tovarni jen ufiklej flexou a svarenej.
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    RAINBOF: to je malo musis to vzit az na zelezo at je to leskly jak psi koule.... kdyz je to rezly hodne po zabrouseni uvidis tecky to musi taky do pici jinak ti to bude bublat ale samo uz ne tak jak kdyz to neudelas vubec...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DADOSHEKK: aha, no vzal jsem to dratkama nemel jsem kartac. tak pokracovani nekdy ve ctvrtek... :)

co se tyka prodluzky zadna nebyla ale je mozny ze zasuvka neni zcela ok nicmene brmlab mam pocit ze ma privod kamkoliv velice dobry.
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    SASOS: jak rikas todle jde uplne hrave...
    RAINBOF: je potreba ten material ocistit bude se ti to delat lepe... zaklad dobreho svarovani je priprava cim lepe si to nachystas o to vic bude vysledek lepsi sam budes spokojeny az to uvidis.. rez,barva vlastne jaka koliv povrchova uprava te nakym spusobem limituje... vytvari pory a nedokonalost svaru...
    SASOS
    SASOS --- ---
    RAINBOF: nic se neděje, pozitivní je, že vařit T profily elektrodou je ok, to není plechařina.
    Na té fotce s delším svárem je vidět zbytek starého nátěru a rez, to by bylo fajn dostat fričkou dolů na čisté železo.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    sry za tu tapetu nyxdroid to z mobilu jinak neumi. elektrody byly novy zavareny
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    !!!Svářet pomocí MMA plech - malování do plechu, je skoro holé šílenství!!!
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    RAINBOF: jednoznacne rez...
    SASOS
    SASOS --- ---
    RAINBOF: rozumím totu, že jsi s mma zkoušel dělat plechařinu? Moc si nedovedu představit definici 2 cca 3mm profily. Ideálně dej fotky ať to vidíme. Jednak může dělat problém polarita, druhá věc je i použitý prodlužovak k invertoru, pokud tedy nejedeš přímo z domovního rozvodu. Kdysi jsem se takhle vztekal a celé to bylo o tom, že jsem jen přes 20m prodlužovák 3x1,5 Cu a to invertoru bylo málo. Když jsem přehodil prodlužku za 3x2,5Cu, tak ok. Dále, svárová oblast (místo budoucího sváru) by měla být co nejlíp očištěná od rezu nebo barvy. Svářet pomocí MMA plech - malování do plechu, je skoro holé šílenství. Delší sváry budou dělat 100pro boule, protože vnesené teplo do materiálu způsobuje nerovnoměrné roztahování.
    Co se týká stability oblouku, tak bych ještě zkusil v troubě přesušit elektrody. Na krabici by měl být napsán čas a teplota přesušování. To má dost vliv na ochotu zapalovat a držet oblouk.
    Jinak na 2mm elektrodě je tuším proudový rozsah 50-70A, na 80A bude pěkně hořet, ale bude to zároveň i propalovat.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HARVIE: na mma uhlíkovou elektrodou. :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Zatim sem nasel tohle. BTW celej ten kanal tohodle typka je dost dobrej

Cutting Metal With A Stick Welder
    https://www.youtube.com/watch?v=i97fCSKMtmA
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Netušíte někdo, jestli existujou nějaký levný alternativy k plazmovýmu řezání? Sem někde kdysi čet něco jako, že se dá řezat elektrodovou svářečkou, když se elektroda namáčí do vody :-D Ale už to nemůžu najít... Máte s těmahle bastlama nějaký zkušenosti? Jde mi hlavně o hluk a pohodlí. Někdy se práce protáhne do večerních hodin a člověk nemůže řezat flexou, páč má sousedy. Kupovat jen kvůli tomu plazmu zas nestojí za to. Nemluvě o tom, že potřebuje hlučnej kompresor.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HARVIE: asakra :) a pritom tohle jsem prave cetl
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    RAINBOF: takze ma takovy ty vychytany funkce jako hot start, antistick, arcforce?

"Zpravidla je to tak, že rutilky a kyselé připojujeme na MINUS a bazické zase na PLUS svorku svářečky."
    Obaly obalených elektrod - který zvolit?
    http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php?cisloclanku=2007080501
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam