• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    Přečti si nástěnku...
    rozbalit záhlaví
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    DADOSHEKK: Už jsem viděl i kuklu na dvě AAA baterie místo těch knoflíkovch. Mikrotužkové baterky mám po ruce pořád,stačí si vypůjčit z čelovky.
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    ZOIDBERG: ja resil neco podobneho vcera zrovna staci aby to bylo ocouzeny a uz nespina
    tzn: sundat plastovy sklicka a vsecko kapesnicekm otrit pak to pujde a nejen pres sklicka ale i ten panel pres kerej se to napaji pouzivam jen tydle baterkovy me vzdycky vyserou kdyz to nejmin cekas ma radeji 2 kukly kdyz jedu do ciziny
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    DADOSHEKK:
    uz e bohuzel po zaruce. Jsem to zatim preparoval dle navodu a zkusim vymenit baterie. Baterie 2330 nebo 2032 s vyvodama se moc neprodavaj. Asi tam budu muset dat obyc. Nevim jak se mi to povede pripajet.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    DADOSHEKK: Ty solárně napájené samozatmívací kukly by prý měly být někde, kde mají alespoň trochu světla. Já ji schoval a pak jsem zjistil, že jaksi nefunguje, oprava se nezdařila. Teď vybírám novou levnou samozatmívačku,. ale už bude mít napájení baterkami.
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    RAGNAROK: zkus rozebrat a vycistit a kdyz nic tak mas zaruku ne? :)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    RAGNAROK:
    MyCafespot: DIY Welding Helmet Auto-Darkening ADF700S fix
    http://mycafespot.blogspot.cz/2012/12/diy-welding-helmet-auto-darkening.html
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Zdravim, prestala mi zhasinat kukla se zhasinaci kazetou ADF700s. Ma to solarni panylek takze, pravdepodobne nepujde jen vymenit baterii. Nevite nekdo prosim co stim? Kazeta neni nijak rozbita, jen asi rok nepouzivana.
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    SOJKA: to bude asi nerez co ?
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    Ahoj, nenasel by se tady nekdo z prahy, ke komu bych mohl prinest na svareni hranolkovac? Jsou to jenom dva body,otazka par minut. Predem dekuji za odpoved
    SASOS
    SASOS --- ---
    RAINBOF: Tak to je prima. Upnutí elektrody je jen a pouze tvoje volba, na ostatní se vykašli a dělej to jak ti to vyhovuje, důležitý je výsledek.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    takze diky slo to. stacilo otocit polaritu. samozhaseci prilba je supr.
    je nejakej duvod proc nemit elektrodu upnutou do klesti rovne ale kolmo jako kazdej ? me se tak dneska varilo skvele a dojel jsem tak i spacky :)
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    LOGO: no a prism napojeni se musi k necemu napojit ne ? :D
    LOGO
    LOGO --- ---
    LOGO: aha, jsem to asi nedokonale napsal. přístavba se napojuje do starýho domu, avšak veškeré železné stropní a překladové konstrukce, zčásti i ve starým domě, budou nový, ještě teplý, voňavoučký traverzy. ale to už tady asi zbytečně plkame.. :p?
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    LOGO: no psal si ze se budou napojovat na stary ne ? nebo sem blbe cetl nebo pochopil ?
    LOGO
    LOGO --- ---
    DADOSHEKK: traverzy budou nový, samozřejmě. na celou stavbu je nakreslen detailní projekt.
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    LOGO: no ja to delam tak ze pokud si me najme i s naradim na celou praci 500/hodina s toho vychazim kdyz jen zavarit ze ma svarewcku ale chybi clovek 300/hod. tak to tam naper zalezi pro koho to delas. Jestli normal zakazka tak to napal pac normalni firma ti tam stejne da 1x tolik svareci malo kdy jezdi sami obzvlast dedkove sou dycky dva...

taky zalezi jak si domluveny se zadavatelem... ukol hodinovka v tomdle pripade bych to udelal radeji poradne protoze to neni sranda!!!

delal sem nedavno na ZIZKOstele nosniky a nemeli zadny plany a technologicky postup chteli jeste po mne tak sem se jim vysmal a dalsi praci uz sem nebral nenecham se zavrit.

v neposledni rade v jakem stavu jsou ty ICKA ??? rezly na sracku pak musis brousit to je vice prace atd. nenech se ojebat...
    LOGO
    LOGO --- ---
    zdar chlapi. poraďte tě mi, prosím vás, dělám teď nabídku a snad budu i vykonávat rekonstrukci a přístavbu RD. budou tam hurdis stropy uložený v traverzách, a jelikož je to napojovaný do starýho domu, konstrukce traverz občas vychází tak, že bude třeba to na nějakých místech svařit. plus pár věcí okolo. já jakožto zedník nemám o svařování ánung, ovšem potřebuju cenu tý práce a materiálu započítat do nabídky. a pak taky někoho kdo by to byl schopen eventuálně udělat. jedná se o Prahu Chuchli. to se počítá nějak od metru sváru? jedná se většinou o 16ky íčka. dik
    SASOS
    SASOS --- ---
    RAINBOF: asi takhle, rez je svinstvo, ale zase takovou hysterii bych u toho T neřešil. Prvně si přehoď polaritu kabelů podle doporučení výrobce. Vezmi si nějaký použitelný odřezek železa, očisti ho a zkus si pár svárových housenek, abys zjistil, jak se ti chová svářečka pri daném nastavení. Dělej housenky ve vodorovné poloze ať to máš nejjednodušší. Ve chvíli, kdy se ti to už bude líbit, tak zkus nanečisto svařit 2 kousky železa k sobě. Samostmívačka je sice fajn, ale na tohle ti bude stačit i klasická kukla. Pokud si nejsi jistej, kde začínáš, tak si klidně před začátkem sváření podepři elektrodu druhou rukou. Až chytíš oblouk, tak samozřejmě bacha na propálení rukavice :). Když budeš mít invertor dobře nastavený, tak by měl oblouk pravidelně hořet a rozstřik kuliček svárového kovu by měl být minimální. Elektrodu bys měl při vaření housenky držet cca pod 45 stupňovým sklonem. Více už ti takhle po netu neporadím, teď to už bude o tréninku.
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    RAINBOF: Aaha....
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DADOSHEKK: jenze ten je bez rezu novej cernej.. taky nechytal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam