• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MLIKARNA: ja bych to slepil epoxydem, teda jenom tu objimku prelaminoval tak, aby to pracovalo jako predtim. Otazka ale je, jestli s takovym krehkym suportem cekat, az se to zlomi nekde jinde a katapultuje ti to struh do ksichtu
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    GANDALFSEDY: prima, tak bud se tu najde nekdo z okoli prahy/vychodnich cech nebo se treba naucim neco novyho :D Diky za pomoc :)
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    MLIKARNA: ten uhel se vytvori tim jak se serizne ta trubka ... ja bych byl schopny ale bydlim trochu z ruky, takze kdokoliv jinej kdo ma aspon svarecku z lidlu to da ... (opravovat ten hlinik nema smysl, musel by se tipnout co to je za hlinik aby se to dalo tigem a to uz je pomalu snazsi to zalepit epoxydovou putty) ... to Lko neni nezbytny, ja bych ho tam dal aby to melo vetsi pevnost ... material bude ve ferone nebo z nejakych zbytku a prace na hodinu
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    GANDALFSEDY: chapu - jeste tedy ten suport je pod urcitym uhlem, jak toho dosahnu na tom Lku? Připadně byl by si schopný to vyrobit?
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    GANDALFSEDY: teda kulatina myslim trubku asi spis to dat zvenku
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    MLIKARNA: Lko profil + kulatina svarit novej suport = dal neresit
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    MLIKARNA: ještě doplním - suport je s tou tyčkou spojený obyč červem z důvodu možnosti natáčení, na které je ale nelpím, tudíž ten spoj může být natvrdo...
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    Ahoj svářeči, jdu si pro radu...na mém hobby soustruhu z prodejny potravin se vylomil suport, viz foto, ta tyčka je ocelová (moc se nevyznám ale je relativně těžká) zatímco ten samotný "opěrný" kus je z nějaké slitiny, asi hliníku (je velmi lehký). Pokoušel jsem se to svařit s bráchou elektrodovou svářečkou (snad se tomu tak říká) ale nedaří se - svár je velmi křehký a láme se.

1) Existuje nějaký způsob, jak to svařit? (reklamaci vadného kusu řeším ale dle informací z diskuzních fór je to opakovaný jev, tudíž hledám trvalejší řešení)

2)Pakliže to svařit nepůjde (což upřímně předpokládám), byl by tu někdo schopný vyrobit podobný suport?

Moc děkuji za pomoc

BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    DILDOO007: Koupil jsem tuhle, protože jsem kupoval mašinu od Omi, tak jsem vše nabral u nich.

SAMOSTMÍVACÍ KUKLA ADF13 B | Omicron - svářecí stroje
    https://eshop.omc.cz/1900--svarovaci-masky/4858-samostmivaci-kukla-adf13-b-/

Cokoli podobnýho z jinýho e-shopu bude fungovat stejně, ono tam zas tolik co vymyslet neni. Kor pokud Pepa vypálí jednu elektrodu měsíčně do voliéry pro slepice...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    DILDOO007: naposledy jsem kupoval nejakou polskou asi za 500,- a funguje skvele. Do litru sezenes fajnovou.
    samostmivaci svareci kukla - Hledat Googlem
    https://www.google.com/search?q=samostmivaci+svareci+kukla
    DILDOO007
    DILDOO007 --- ---
    Ahoj. Doporučili by jste mi prosím samostvívací kuklu okolo 3k (nebo mě uvedli do rozměrů kolik stojí ok kukla:-)?Dárek pro tchána, hobby sváření obloukem, občas broušení.Jestli ji použije jednou za měsíc(?). Kdyby to nebyl šílenej design bylo by to fajn.Z filtru mi tady vypadnul KOWAX73, která na fotce za mě vypadá ok (tzn je černá a má okýnko:-)) ale třeba někdo řekne přitlač pátnáctstovek a máš tuhle hitparádu....Díky.
    OMIKK
    OMIKK --- ---
    takze sem to rozebral a slozil zpet...(po radach ze shopu, kde servis rychle po shlidnuti videa komentoval s tim ze je to casta zavada... za opravu si uctujou 600kc)
    imho je to teda predem uz z vyroby odsouzeny k tomu ze se to posere...
    rozhozeny kolecka a vypadla osicka, ktera je teda nasunuta do takovy trubicky ze ktery zakonite musela vypadnout..
    (takze jsem to cely potunil cepem z uriznutyho hrebiku aby osicka drzela primacknuta a ted to jiste bude na vecny casy))
    vyzkouseno a funguje to...nez klekne neco jinyho...kazdopadne HATE za to jak to je vyrobeny...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    OMIKK: Jedina past - Voltaz.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    OMIKK: To ti nepovim, IMHO pouze spravne uchytit - tzn spravne roztece der, spravna vyska, coz vsak neni nic, co by se nedalo vyresit/vypodlozit/...
    OMIKK
    OMIKK --- ---
    TLOUDEV: a vymenit se to da hladce hadam...koukam ze to je par sroubu nebo tam ceka nejaka past?...
    MIKULAS
    MIKULAS --- ---
    Prosím nemáte tip kde sehnat (atypické) mosazné O trubky?
    - Průměr 26x0.5 mm nebo 27x1.0 mm, délka třeba metr nebo >150 mm
    - Měla by to být čistá mosaz, bez olova

Chci to na prototyp, větší množství zatím nepotřebuji

...díky! :)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    OMIKK: jinak teda z vlastni zkusenosti bych bral čtyřkladku, u einhella jsem měl kdysi jen jednu hnanou a byl to voser - naprosto náhodně prokluzovala, takže posuv drátu úplně na píču. Od doby kdy jsem pořídil svářečku s pořádným pohonem, tak jsem se dokonce i naučil svařovat, že se na ty sváry dá i podívat ;-)
    OMIKK
    OMIKK --- ---
    TLOUDEV: ...ehh:) neco takovyho jasne...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    OMIKK: v tom pripade KCHARI.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam