• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    ZELENY_CAJ: rekl bych , ze nedelas chybu, mam podobnou ,Filex, cina , ale nekolik let a super
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    Pratele , nekdo volne svarecske ruce na brigadu, nejako nestihame . .
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    Nejaky TIGar co by mi (u me ve stodole) dokazal zpevnit hliniky na voziku laseru? Troufne si nekdo? Za prachy samozrejme.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    MLIKARNA: Jo novej materiál, já si říkal... :)
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    BOB_GALLOWS: vzal sem obyč kulatinu a 5mm pasovinu a navařil novej kus - není to žádná nádhera ale drží to :)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    MLIKARNA: Podle tý fotky - není to (s)litina? Čím jsi to nakonec svařil, že to drží?

Podle tý fotky to vypadá hodně nesvařitelně. :-)
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    Mam svařeno, není to žádná nádhera ale snad to splní účel a chvíli to vydrží :)
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    MLIKARNA: tohle vypada jako uspesne kurvitko , no ano , tyto dva kovy nelze svarit IMHO, spise bych jaxi udelal kus novy , a to zelezny , tolik prace to neni. .
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    DOKKTOR: přesně to si říkám taky, doktore, už ty věci nevěřím :D
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MLIKARNA: ja bych to slepil epoxydem, teda jenom tu objimku prelaminoval tak, aby to pracovalo jako predtim. Otazka ale je, jestli s takovym krehkym suportem cekat, az se to zlomi nekde jinde a katapultuje ti to struh do ksichtu
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    GANDALFSEDY: prima, tak bud se tu najde nekdo z okoli prahy/vychodnich cech nebo se treba naucim neco novyho :D Diky za pomoc :)
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    MLIKARNA: ten uhel se vytvori tim jak se serizne ta trubka ... ja bych byl schopny ale bydlim trochu z ruky, takze kdokoliv jinej kdo ma aspon svarecku z lidlu to da ... (opravovat ten hlinik nema smysl, musel by se tipnout co to je za hlinik aby se to dalo tigem a to uz je pomalu snazsi to zalepit epoxydovou putty) ... to Lko neni nezbytny, ja bych ho tam dal aby to melo vetsi pevnost ... material bude ve ferone nebo z nejakych zbytku a prace na hodinu
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    GANDALFSEDY: chapu - jeste tedy ten suport je pod urcitym uhlem, jak toho dosahnu na tom Lku? Připadně byl by si schopný to vyrobit?
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    GANDALFSEDY: teda kulatina myslim trubku asi spis to dat zvenku
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    MLIKARNA: Lko profil + kulatina svarit novej suport = dal neresit
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    MLIKARNA: ještě doplním - suport je s tou tyčkou spojený obyč červem z důvodu možnosti natáčení, na které je ale nelpím, tudíž ten spoj může být natvrdo...
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    Ahoj svářeči, jdu si pro radu...na mém hobby soustruhu z prodejny potravin se vylomil suport, viz foto, ta tyčka je ocelová (moc se nevyznám ale je relativně těžká) zatímco ten samotný "opěrný" kus je z nějaké slitiny, asi hliníku (je velmi lehký). Pokoušel jsem se to svařit s bráchou elektrodovou svářečkou (snad se tomu tak říká) ale nedaří se - svár je velmi křehký a láme se.

1) Existuje nějaký způsob, jak to svařit? (reklamaci vadného kusu řeším ale dle informací z diskuzních fór je to opakovaný jev, tudíž hledám trvalejší řešení)

2)Pakliže to svařit nepůjde (což upřímně předpokládám), byl by tu někdo schopný vyrobit podobný suport?

Moc děkuji za pomoc

BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    DILDOO007: Koupil jsem tuhle, protože jsem kupoval mašinu od Omi, tak jsem vše nabral u nich.

SAMOSTMÍVACÍ KUKLA ADF13 B | Omicron - svářecí stroje
    https://eshop.omc.cz/1900--svarovaci-masky/4858-samostmivaci-kukla-adf13-b-/

Cokoli podobnýho z jinýho e-shopu bude fungovat stejně, ono tam zas tolik co vymyslet neni. Kor pokud Pepa vypálí jednu elektrodu měsíčně do voliéry pro slepice...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    DILDOO007: naposledy jsem kupoval nejakou polskou asi za 500,- a funguje skvele. Do litru sezenes fajnovou.
    samostmivaci svareci kukla - Hledat Googlem
    https://www.google.com/search?q=samostmivaci+svareci+kukla
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam