• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    KCHARI: narazil jsem na firmu Akiton , prodavaj svářečky Sherman, neznam ani jedno , ale svařečka na hlinik za 7,5k ? Asi Polskočína. .mozná zkusim. .
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    TROJKA: no on problém je v tom, že to je DC zdroj a na hliník potřebuješ AC
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    Hele nikoli , gdyš nemaš jak projiknout krustu pulzen , tak ti tece le nespoji . ./
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TROJKA: ano, pulzni svareni je druha cast. jdes na to spravne, ouze doporucuju ten predehrev, bez nej je to na nic.
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    TLOUDEV: vim co myslis , uz vsak vim , ze tenky hlinik drzi pohromadě okuj a tu naruší puls no ..on jde nastavit , avsak neni to ono no ..zkusim stary trafo , stridavy proud ..
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TROJKA: zkousels ten material predehray? o tom typu svarecky vim picu a na mobilu se mi spayne ynternetuje, ale predehrev materialu je u hliniku alfa omega, ta svine strasne rychle odvadi teplo.
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    ..chtel jsem k sobě přivařit Tigem hlinikove trubicky steny 2mn z hliniku , nejak naladit a skápnout , ale neúspěch , název Fronius TransTig 1750 Puls asi neznamená pulzní svářečku na hlinik, myslel jsem , že puls naladim , ale ne , možná i proto , že jsem s ní nikdy hlijík nevařil a neznam možnosti , takže prodám , nabídce, a shanim takovou , co to s ni svařim. .či co . ./
    ADIK
    ADIK --- ---
    TEAPACK: Kladno je pro mě z ruky, ale díky za info.:)
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    ADIK: messer na Kladně plní na počkání cokoli a nevadí jim ani cizí láhev dokud má revizi. člověk u nich jen musí být zaregistrovaný, ale to asi všude... :)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    ADIK: Do Zlatník jezdíme. A nikdy s ničím nebyl problém;)
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    BOB_GALLOWS: jo Sadílek je v pohodě, ale přišel mi vždycky docela drahej
    TROJKA: řešil jsem to s nějakým mladým, ale nějakej děda byl v buňce u kompu
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    KCHARI: Já mám veskrze špatný zkušenosti se všemi velkými firmami a dodavateli. V Messeru to bylo lepší, dělal tam spolužák ze střední a ten mě dohodil jejich dobrému obchoďákovi, ten pak odešel a šlo to celkem do kopru.

V Linde mě x-krát naštvali nějakým totálním bullshitem, něco podobnýho co popisuješ, ale nějak jsem tam nakonec vždy dostal co potřebuju, jen za nesmysl. Nejlepší anabáze byl čistý vodík, kde mě náplň stála asi 2 tisíce a pronájem láhve dohromady asi 20 (beze srandy).

Co se týká běžných svařovacích plynů, nejlepší je mít dobrého malododavatele. Pro mě Sadílek na Praze 4.
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    KCHARI: to je ten dědula s asi šesti kočkama , co je tam krmí?
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    ADIK: Messer v Počernicích. Dneska mi to tam říkali, když jsem se ptal na další plyny. Corgon prej taky na počkání. Byla tam s chlapíkem fakt dobrá domluva. Sem si mu tam stěžoval a on se jen smál a říkal, že to je vždycky jen o lidech. A to tesat. Linde jsou pičusové :)
    ADIK
    ADIK --- ---
    KCHARI: v Messeru naplní vlastní lahev na počkání? zástupce Messeru na Zličíně mi řekl, že mi lahev nechá naplnit do druhýho dne a na centrále jí prý nenaplní, že je to jenom sklad... Tak kde přesně v Messeru myslíš? Výměnu nechci, mám novou lahev a nechci za ní nějaký vrak.

Dovolal jsem se mezitím do PRHAS ve Zlatníkách a tam mi jí prý naplní na počkání.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KIE: Nemá to něco společnýho s tím zákonem na LPG láhve? Tam je snad chtěli i vyvlastnit či co, ale nesleduju to.

Jen jsem pochopil, že je problém právě z revizema, které něco samo stojej, ale někdo jen plní/vyměňuje.
    KIE
    KIE --- ---
    KCHARI: jasný...tak když to máš oficiálně, tak není problém. Ono to nebyla nějaká černota, že by to někde plnil v garáži, flašky byly s revizí, akorát holt v tom Polsku neprodávají plyn takoví kreténi jako tady , takže zřejmě bylo jednodušší to tady posbírat a tam u nich naplnit.
    Ono to takhle řešil protože toho mu ty flašky vydržely tak rok - naprosto se nevyplatilo je mít v nájmu od Linde.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    KIE: na nějaký Poláka jsem měl taky kontakt, ale tenhle styl moc nejedu. Už to mám vyřešený oficiálně. Ale dík
    KIE
    KIE --- ---
    KCHARI: hele kamarádovi to kdysi vozil kyslík+acetylen nějaký Polák, vyměnil kus za kus (to bylo v době, kdy Linde neplnilo do cizích flašek - bylo jedno jestli máš revizi nebo ne - prostě tě chtěli dotlačit k pronájmu těch jejich). - Zkus tel. 776167751 - ale fakt nevím jestli ještě funguje, už je to nějaká doba , co to od něj bral.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    ADIK: Messer
    BOB_GALLOWS: tak Linde jsou kurvy jak jsem říkal. Dneska jsem tam byl a byl to naprostej kokotismus od začátku až do konce. Nejdřív, že mi ty lahve nevemou, protože je na nich nálepka Messer (pod tím ale barvou Linde), pak že kyslík možná jo (acetylen bohužel už moc velkej oldskool), ale zaplatím za náplň a pak ještě půjčovný, protože láhev není moje (WTF). A když jsem se podivoval, co to je za podivnej přístup, tak jako poslední hřebík do rakve byla hláška, že v Linde pracuje hodně lidí a proto je to tak drahý a složitý, aby měli na vejplaty. Tak jsem se jen zasmál a otočil to směr Messer, kde výměna proběhla naprosto v klidu

PS: nechtěli mě pustit ani z areálu Linde, protože na vrátnici po mně chtěli fakturu. Když jsem jim řekl, že jsem nic nekoupil, tak se se mnou vrátná začala hádat, že viděla jak tam čachruju s lahvema. No tahle firma fakt zaslouží jít do pekla. Sry za tapetu, ale fakt mě to nasralo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam