Zdar, vidim, že to tu žije, ale stejně to zkusim. Letos jsem poprvý dal kvasit cider. Je to spíš jen vedlejší produkt výroby moštu pro děti a vaření piva pro sebe. Takže žádný předchozí studia ani zkušenosti. Jen jsem vymačkal jablka, převařil mošt (ty jablka nejsou nic moc, bál jsem se divokýho kvašení), změřil 1045 (bída, vim, ale tady než to uzraje, tak to opadá) a šoupnul na kvasnice (mangrove jack). Dokvasilo to na 1000, přetočil jsem to do litrovejch patentek, dolil panákem novýho a nechal bejt. Teď je to akorát perlivý, pěkně to voní (jo, je to kalný, ale bio :)), ale oproti čemukoliv z krámu je to supersuchý. Máte někdo nějakou ověřenou neprasáckou metodu, jak to osladit, aby to zůstalo perlivý? Můžu to svařit, dolejt novym, přetočit do kyvety a sytit z bomby, ale to bych dost nerad, nemám zatim protitlakovku.