• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NABUKHADNEZARCidre, cider, sidra, sagardo - jabko jako víno
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    koukam tady to zrovna nefrci navzdory vyrobni sezone v plnym proudu :-) strihal jsem dneska jablone, mel bych par roubu dabinettu, kdybyste nekdo ochteli
    MALKUS
    MALKUS --- ---
    IZSTVOCH: Tak podej report. Take premyslim, ze bych si nejaky vider vyzkousel udelat sam
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    MALKUS: cece ten kit sem nejak nerozjel, nezbxl mi demizon ;) ale cca 80 litru klasiky zraje ve sklepe a ma se k duhu za dva tejdny to stocim a uvidim ;)
    MALKUS
    MALKUS --- ---
    IZSTVOCH: tak jak to dopadli?
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    tak sem letos z prdele a z nedockavosti s kvasnicema vzal tedle kit http://eshop.dobrycider.cz/online-obchod/kat/cider-vyroba/cider-kit-detail a zkusim malej demizon z koncentratu...

    btw mate nekdo tip na jabka kolem prahy nebo kolem plzne - klatov? spis koupit nez sbirat... clkm drsna bida letos mi prijde....
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    JAVOR: jo blbe sem se vyjadril zejo delam to stejne...
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    IZSTVOCH: neodsavam ten bordel, ale naopak cistej cidre ze zhora, cim si blíž ke dnu tim vetsi musis davat pozor aby si nenasal ten bordel.. jeden kybl s ventilem mam na staceni do lahvi.
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    JAVOR: takze rikas na ventil srat? a jak efektivne v nepruhlednym sudu odsaju ciste to u dna?
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    IZSTVOCH: ja pouzivam 50l plastove kyble, loni jsem je nekde sehnal asi za 150kaček, ventil mam jen na jednom do kteryho hadici pretacim cistej usazenej cidre.. jinak to bylo jak rikas, akorat se to zvyrilo a bylo to k prdu.. takze to pretacim hadici na cisto a pak pres kohout
    IZSTVOCH
    IZSTVOCH --- ---
    hele kolegove po lonsky ztrate dvou demizonu z druhy tretiny 20stol cou mi zmensilo kapacitu za unosnou mez, uvazuju teda na nejaky plastovy nadobe z 21.stoleti tudiz se chci zeptat, mate stim nejaky zkusenosti? jde mi o cca 60 - 100 l mostu idealne v jedny prakticky nadobe (plast, madla, ne-krehkost.lehkost...) zasadni otazka zni, pokud ma nadoba na urovni placatyho dna vyoustni kohoutek je to k necemu pri staceni? jakoze pujde pryc plusminus ciste upustit kal, mrtvy kvasinky atd? koukam profi nerez tanky maj dno konicky a tam to clkm chapu ale u plochyho dna si nejsem jistej jestli to leda nezvyrim a akorat to poseru, viz:



    nebo treba todle se mi libi nejvic asi. 75l za 850,-


    Fermentační nádoba 75L s příslušenstvím - Mr. Sládek s.r.o.
    http://www.mr-sladek.cz/uvod/nadoby-prislusenstvi/fermentacni-nadoba-75l-s-prislusenstvim/21-674

    dalsi varianty sou jednak ta horsi 3x 30l:
    Příslušenství | Kvasná nádoba 30l s příslušenstvím | Pivní obchod Ogar
    http://www.domovarnik.cz/Kvasna-nadoba-30l-s-prislusenstvim-d47.htm

    a ta lepsi:
    FERMENTAČNÍ BAREL 50L | Pivoteka.cz
    https://www.pivoteka.cz/fermentacni-barel-50l-01069

    letos mam ferovj chladnej sklep, ty pravy kvasnice tak bych se zas rad posunul :) dik za rady, jak rikam skleneny demizony uz moc nechci, blbe se snima manipuluje kdyz sou plny a pri miti a jiny manipulaci maj tendenci praskat... a cenove je to podobny...



    MALKUS
    MALKUS --- ---
    Kdo je z prahy, tak se může ještě dnes a zítra zůčasnit slavností cideru.
    Akce na FB zde: https://www.facebook.com/events/1571585873146711/
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    JAVOR: Moštoměr ukazoval skoro nulu, proto jsem z toho volaký zmätený.. :)

    Navíc jsem to zkoušel před lahvováním,když už to při pokojové teplotě téměř nebublalo, zastavit mrazem. Ale bylo jen -2°C
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    EXCITE: v tom případě si lahvoval s moc velkym zbytkovým cukrem.:) me takhle jednou par lahvi vybuchlo
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    JAVOR: právě že ne, chtěl jsem sucháč.. ze začátku,když se otevřela láhev to perlilo samo docela pěkně, teď to perlí přehnaně.
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    EXCITE: pridaval si do lahvi nejakej cukr kvuli perlivosti, nebo ne.?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Ahoj, loňskej 2. pokus cideru, který se docela povedl jsem zalahvoval, i když cílem bylo udělat sucháč a podle měření tam téměř žádnej zbytkovej cukr už neměl být, obsah po otevření lahve vylítne obsah jak z teplýho šampusu, pomůže je opravdu velké podchlazení (mrazák).. Co s tím příště aby se to nestalo? Nechci používat síru..


    JAVOR: tam jsem chtěl jít s svým výtvorem,ale minimum bylo 10 litrů dát v plen a to se mi tedy nechtělo.. :)
    ERWIN_GOJ
    ERWIN_GOJ --- ---
    já tam budu s loňským modelem, letso z toho nakonec asi bude kořalka:-)
    KING_JOHN_KILL
    KING_JOHN_KILL --- ---
    JAVOR: Super. Tam chci!
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    7. přehlídka českých ciderů | WINEPUNK
    http://winepunk.cz/2017/01/16/7-prehlidka-ceskych-cideru/

    Jde někdo.?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam