POHODAVOLE: no to je další delší téma :) tady kolega to sesumíroval pěkně
JAKOUBEK:
všeobecně cukr v láhvi kvasí dokud nezkvasí. Dělal jsem teď bezcid (sorry, že sem tahám tyhle pokusy) a ten na začátku prázdnin stočím do lahví a je to lehce sladký letní pití, minulej tejden jsem otevřel poslední láhev z loňska, decka samovolně vyšuměla při otevření a sladkost byla víceméně pryč, ale zase nakládal mnohem víc a furt to bylo dobrý.
Letos zkusím pár lahví s nějakým tím alkoholovým cukrem.
JAKOUBEK: moje představa je taková, že pokud přidám svojí kulturu kvasinek, která bude dostatečně aktivní, tak ty přirozené kvasinky nemají moc šancí. Pro mě to máš moc vědecké. (to je spíš poklona, než výtka). Tudíž já vymoštuji a přidám kvasinky předkvasené ve sklenici moštu.
POHODAVOLE: nebudou tam asi ty přirozené kvasinky (předpokládám pasteraci)