JADR: Zajímavý ale když si spočítáš kolik Kg čeho použiješ tak už je to něco jiného. Musíš koukat taky na ten objem! U EPS je největší problém ta destilace ropy, jenže ta proběhne tak jako tak, protože spotřebováváme i jiné části toho destilátu, z tohoto hlediska je to odpad stejně jako Anhydrit.
dám příklad cihla má asi 1800Kg na m3 tedy jedem m3 vyjde na 430
a obyč fasádní EPS asi 14Kg/m3 na m3 tedy vyjde 59
To už vypadá jinak co? :-D
Člověk nemusí lhát, aby podpořil to či ono co se mu hodí do krámu.
Ale nejsem žádným zastáncem EPS. NA dřevostavbu jako svou první stavbu jsem si prostě netroufnul. Původně jsem se živil správou sítí a stavbou serverů, to má ke stavebnictví hodně daleko :-D
Ke stavbě jsem se dostal až po tom, co jsem zjistil, že nejsem schopen sehnat rozumnou a hlavně spolehlivou stavební firmu ani architekta. To že mě to v průběhu stavby začne bavit a budu se tím živit, jsem netušil.
Dneska už mám mnohem větší zkušenosti a mám reálnou odezvu z praxe, takže vím na co si dát pozor a co se dá vyřešit i levnějc při zachování stejné kvality. Takže dneska z velké většiny bych prosazoval jako nejrozumnější asi tu dřevostavbu i když je technologicky v mnohém velmi složitá a musí se k tomu přistupovat jinak. Ale jak jsem psal už prve, žádné řešení není nejlepší, vše má své pro a proti a tak se k tomu musí přistupovat.