je to okno, kde byly předtím vchodové dveře - rozměr a vzhled uplně jiný než zbytek - a i když se okna budou měnit, tak prostě toto okno je tak jiné, že to tam nesedne, tak přemýšlím, co s tím. je to okno do ulice, přesně na jih, takže tam to opravdu esteticky neprojde cokoliv kombit (má asi 2/3 na šířku než ostatní okna a je jedno ze 4 a eště uprostřed). vodu s tím předehřívat nemožu, protože je to okno v obyváku a do koupelky dálka - právě sem přemýšlel s tím dotápět jaro podzim, když svítí slunko. tak mě spíš zajímalo, jestli se dá nekde dohledat/dopočítat, jakou by to dávalo wattáž, resp. kolik eventuelně tepla to dokáže v jaké konfiguraci vydýchat. akumulace asi není uplně dobrý nápad, protože kolem je 60ka zeď z plných a podle mě by se to enom zbytečně rozlézalo do té zdi, kerou by to stejně nevyhřálo.
CUKI: nemám to teda eště realizované, ale mám nachystané rozvody na deštovku na praní a koupání. zkus prolézt komerční systémy, tam se dá dobře inspirovat - ve zkratce, vodu sbírat přes síto/filtr, co pobere největší bordel, hlavně organický - listí apod. pod tím klidně ještě jeden jemnější filtr, co pobere drobnější bordel (ale ten se bude samozřejmě častějc čistit). vodu z nádrže brát z plováku, kousek pod hladinou a samozřejmě to hnat přes nejakou UV desinfekci a mělo by to byt vpohodě.
QNEDLEEQ: ty to máš z tech plechovek? taky mě vlastně zajímalo, jakou technologii zvolit - jestli tam dat nejaký černý plech, kerý hodně sálá, nebo stačí prostě načernit cihly - i když ony ty cihly toho tepla asi hodně sežerou do sebe