• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: souhlas jedinou výhodu vidím v tom že v hodně místech se tam hovnocuc vůbec nedostane.
    Asi 4 roky nazpátek jak byla ta velká zima, tak se sem nedostalo nic od 31. října do dubna, protože se tu držel celou dobu sníh.
    Otázkou je kdo by na takovou dlouhou dobu dimenzoval jímku. Podle těch tvejch Výpočtů cca 75m3!!!
    To už je solidní bazen :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    A na druhou stranu je dobré si zjistit objem místního hovnocucu a podle něj dimenzovat nádrž. Aby člověk neplatil cestu 13m3 fekálu, který mu vyčerpá 8m3 nádrž.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PALEONTOLOG: pak je jedno, jestli platíš dvě cesty 10. ledna nebo jednu 10. ledna a druhou 20. února.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: Jinak pokud ta jímka není pouze pro vlka na úřadě, tak bych popřemejšlel o tom v té nádrži udělat přepážku a nějaké odkalovací síto. Rozdělit tu nádrž třeba na 2 pro vstupní komoru se sítem a druhou část přepadem používat na zalévání.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAR_TINA: no vezmou to nadvakrat ne
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Ten Tesárek už to, koukám, dělá i videama.. Tak jako inspirace to taky neni zlý
    Pavel Tesárek - YouTube
    https://www.youtube.com/channel/UCtNnDcdnWKPYvHNRTkYPU5A
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Já myslim, že u mě spodní voda nehrozí. sem na vršku kopce a spíš je problém se k nějaký vodě dostat, než že by jí bylo moc. A s tou velikostí hovnocucu mě to nenapadlo :)
    ZORB
    ZORB --- ---
    KOOTCHA: Mala technicka, jak si na tom na pozemku ze spodni vodou, kdyz je vody dost? U rodicu sousedi museli menit plastovou za betonovou. Protoze v jednu dobu stoupla spodni voda a prazdnou plastovku vytlacila kus nad povrch + popraskala...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ono taky hodně záleží kam se jímka dává, protože když tam bude spodní voda tak to plastovku dokáže pěkně zbortit dovnitř a betonovou vytlačit nahoru.


    MAR_TINA: Sou i větší, byl jsem párkrát na dovolený u lipna v dolní vltavici. Každej 3 den ráno super probuzení. Před penzion nacouvala 815 a zapnula vývěvu, točil se 2x nebo 3x. :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: Nic tu neobhajuj, to je na tobě. Psal jsem že za tu cenu je to super. Jen prověř trochu kvalitu-životnost.
    Jinak úplně první rada byla použití shotcrete betonu a ten bednění nepotřebuje:
    Shotcrete Pool Marathon FL 6 9 11
    https://www.youtube.com/watch?v=_tkvPLNX_To

    Viděl jsem to na živo a je to mazec :-)

    A u takových to výrobků bych moc se slevou nepočítal, ale za zkoušku nic nedáš.

    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KOOTCHA: velikost výkopu, síla konstrukce a možná i objem hovnocucu.
    Na co ti bude 30m3, když ti naráz odvezou stejně jenom 12m3
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Proč se ty jímky dělají jen do nějakých 12ti m3, když je spotřeba 4 členný rodiny kalkulovaná standartně na 10m3 za měsíc? Vždyť zrovna u toho plastu by se klidně dala udělat mnohem větší, ne?
    JADR
    JADR --- ---
    JADR: koukam ze pisu jak blbec... proste staci dat na piskove loze a obsypat piskem. ani se nemusi pritom napustit. cena je vyssi nez treba betonova, ale zase doprava byla v cene - neni potreba jerab, jen se to sesune po tramech az do doury...
    JADR
    JADR --- ---
    KOOTCHA: ja nakonec nekupoval betonovou kvuli slozitymu vykladani a tak ... koupil jsem

    tuto http://www.nemecke-jimky.cz/

    vyhoda oproti normalnim plastovym je ze se nemusi piskove loze. a betonovat kolem dokola, stasi dat na obsypat. s panem byla rychla komunikace a dovezl dle domluvy. doporucuji.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Ty máš pořád tendence kontrovat. Jak je to dlouho, co jsi tu psal o ceníkových cenách ve stavebnictví a tvym přístupu k nim? Ten odkaz jsem prostě skopnul z výsledků z gůglu na první web, kde byl evidentní ceník.
    Ale zase jsme, stejně jako minule, v situaci, kdy ti tady musim obhajovat nějaký svý rozhodnutí. Přišel jsem se zeptat, jestli má někdo dobrou referenci na firmu na žumpy za slušný peníze a to je to, co mě hlavně zajímá. Pokud má někdo jednodušší finančně srovnatelný řešení, rád si ho poslechnu. Nechat to šalovat, zařizovat mix, podbetonovávat apod. mi přijde zbytečnej kdy nebudu mít záruku pevnosti a těžko vyčíslim o kolik levnějš to vyjde. Jestli vůbec...
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: No od poláků bych se betonovou jímku nikdy koupit asi neodvážil. To už raději najmu dva ukrajince a nechám je to bez dozoru vybetonovat na místě. Ten odkaz je taky Polsko, Takže nejenže jsem z dopravou na 40ti, ale nemám jistotu jestli to alespoň pět let vydrží. To si raději něco připlatim a nechám to udělat nějakou firmu v blízkosti.
    Polsko je země kde je sice všechno levnější, ale žádný certifikát a záruka nemá vůbec žádnou váhu.
    V poláci vlastní výrobky taky moc nekupují, proto se v Polsku žije tak dobře, že jsou všichni v zahraničí :-D
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    To kupoval táta od nějakejch poláků a bylo to včetně dopravy, ale když koukneš na net, tak to neni úplně neobvyklá cena. Nevim, Střelim skoro první odkaz z googlu
    Ceník • Betonové žumpy, jímky, septiky
    http://betonovazumpa.cz/cenik
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: kruh je rovnoměrnější rozložení tlaků, tedy je potřeba mnohem méně betonu a tudíž i levnější cena. Výroba je taky snadnější. S výkopem máš pravdu, tam je obdélník výhoda.
    Ta cena je super a pokud máš nějakého bagristu v záloze tak proč ne. Osobně bych šel cestou výkopu a bednění do kterého bych posadil 12 IBC kontejnerů, které bych mezi sebou pospojoval. Ale Pokud potřebuješ 12m3 a ta cena je taková, tak zas tolik neušetříš. Odkud je ta firma?
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: ze stavebního hlediska bych se bál spíše o ten beton, u země třeba i zničení mrazem, jinak dlouhodobě znehodnocení ocelové výztuže. nebo v ojedinělých případech žravé vody...
    Ten beton by měl bejt docela solidní filtr co se ekologie týče
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Ta jímka o 12m3 stojí i s dopravou cca 30 000,- Bagr mi díru vykope za chvíli a písek mě vyjde na nějakou tisícovku. Vůbec se nebránim alternativním nápadům, ale ten plast se mi nelíbí hlavně kvůli pevnosti. Navíc mi teda kruhovej půdorys přijde nepraktickej na kopání a je to vyšší, což se taky blbě kope. Nějak v tom nespatřuju jinou výhodu, než váhu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam