LINKOS: To je cena za můj (tvůj) čas. Nevím na kolik si ho ceníš ty. Tohle mi přijde jako minimální běžná cena za dobře udělanou práci. Na druhou stranu bych to patrně udělal o hodně rychlejc.
To, že seženu dělníka za polovičku neznamená žádnou výhru, protože mu to patrně bude trvat minimálně 3x tak dlouho a kvalita žádná.
Taky jsem se pokoušel najít na vlastní stavbu lidi co by to stavěli za méně peněz, když vím že si umím za hodinu vydělat mnohem víc než ty tři stovky, ale nikdy do nedopadlo dobře, tedy spíše katastrofálně. A to nepočítám tu spoustu času, co mě stálo sehnání takovejch lidí.
To, že jsem některé stavby dělal třeba i zadarmo neznamená, že si nevážím svého času. Prostě jsem v tom viděl nějaký smysl, ale i tak práci-čas je potřeba v té kalkulaci taky započíst. Je rozdíl mezi tím ušetřit něco na materiálu a nebo za každou cenu ušetřit každou korunu i na úkor toho, že je to ve výsledku mnohem pracnější a přitom to nic nepřinese.
Proti slaměnkám nic nemám, líbí se mi, je to zajímavá alternativa, ale nikdy bych ji nenazval nízkorozpočtovou.
Ostatně dal 260k Kč za materiál a má sotva dokončenou hrubou stavbu? Zastavěná plocha co jsem pochopil je 5x10m, kolik je ta užitná?
Na druhou stranu ač se mi absolutně nelíbí projekt z energetické stránky, prosvětlení, konstrukční detaily a pod. Tak ten týpek dělá nádherné věci :http://dusedomu.blogspot.cz/p/artove-techniky.html
To je něco co je potřeba taky zhodnotit. Ten domek bude jistě nemálo zajímavej.
Otázka je jestli by se neměl zaobírat spíše tou finální úpravou, která je fakt zajímavá a dala by se použít i ve standardní stavbě.