R6ANDREW: Tak na to zapomeň, že by měli čas!
Elektrikou se neživím i když je to součást mého vzdělání. Rodinné domy a pod, nejsou z hlediska oboru ničím složitým, ale neviděl jsem snad jinej obor kde se setkávám s názorem do toho se nes.. To je náš obor a my to umíme nejlíp. Dobrým příkladem je server elektrika.cz
Když ale člověk chce něco ne úplně standardního tak se nesetká s pochopením. Když jsem chtěl jen razítko na projekt co jsem udělal oběhal jsem několik projektantů a čekal jsem měsíce. To nemluvim o tom že zrovna na odlehčovací relé nejeden eletrikář koukal jako na přízrak a ťukal si načelo. " Jo mladej tam vrznem 3x25A (pro jistotu 3x32A když tim budeš topit) a nic řešit nemusíš" To jsem slišel skoro vždy. Asi nějaká mantra z oboru :-)
Když jsem teď chtěl pouze připravit elektroměrovou rozvodnici na dvoutarif (neudržiju si platnou 50ku protože se tim neživim) chtěli po mě asi 6k Kč a že to udělají až budou mít čas. Do měsíce zavolaj... Nakonec jsem si to za 2h práce udělal radši sám.
ad modulární návrh pro RD) To moc nedoporučuju protože by s toho vzniknul pasvil. Elektroinstalaci je potřeba udělat co nejednodušší.
Návrh elektroinstalace neni časově náročnej do pětikila max litru se vejde kdokoli. Zapojit rozvaděč tak litr max 2 a to ostatní si může kdokoli alespoň trochu obeznámený dle projektu udělat sám. Zbytek už jsou razítka, aby se vlk na úřadě nažral (naštěstí většinou nejsou potřeba).