LINKOS: Já myslim, že nejdůležitější a nejzásadnější informace je pro zájemce ta, že si musej uvědomit co vlastně chtěj a co opravdu potřebujou.
A hlavně je potřeba si uvědomit z čeho a jak stavět na konkrétním pozemku, nebo na kterym pozemku stavět to co chtěj...
Tím se dá ušetřit nejvíc času a peněz.
Včera mě třeba dostalo, když jsem šel opravovat nefunkční masážní sprchový kout, který prostě investor musel mít i když to vedlo k hodně kompromisům a prodražení stavby. Nakonec jsem na místě zjistil, že investor ani nevěděl kdy ho naposled použil. Co jsem zjistil bylo to min několik let...
Jinak možná tu lidi zklamu, ale neexistuje nejideálnější stavební materiál, ze kterého levně nebo dokonce zadarmo postaví. Málo kdo si uvědomuje že stavební materiál je jen mizivou částkou v ceně stavby. Daleko víc ušetří kvalitně promyšlená dokumentace, aby docházelo k co nejmenším zbytkům, k co nejefektivnější dopravě a hlavně co nejednodušší stavbě. Důležité je se umět vyhnout problematickým místům, nebo jich tam mít co nejméně, na to většina architektů bohužel háže bobek, protože oni v tom bydlet nebudou a hlavně to nebudou platit. Navíc málokterý architekt sám staví. Když má štěstí tak může mít praxi se stavebním dozorem, ale to je tak všechno. Bohužel...