• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DOKKTOR: pokud to má fungovat jako izolace, nesmí skrze to profukovat. Buď to uzavřít na povrchu omítkou, nebo difůzkou. Tedy, udělat rošt do kterých budeš vkládat balíky na který to budeš chytat difůzku a pak rám kterým odsadíš obložení. Balíky lepší na stojáka, aby ti tu difůzku netrhali stébla. Výrazně zmenšíš pracnost, když nebude rám mezi každým balíkem.
    CUKI
    CUKI --- ---
    OGMIOS: Mě nejde o to něco legalizovat. Mě jde o to že třeba i jen jediný zdroj sám o sobě si často protiřečí. Navíc se opírá o hodnoty které nejsou podle mě změřené. Proto bych rád něco s technickým základem než sáhodlouhé vychvalující žvanění nadšenců...
    Vidím tam zajímavý přínos v určité oblasti, ale rád bych si to ověřil..
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: tak PR tam bude, ikdyz mozna i nechteny, lidi se lehce nadchnou. vsak je potreba to komplet legalizovat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Nemá tu někdo nějaký reálný informace o tom konopným betonu? Všechno co jsem o tom našel je spíše jak nějaké PR než reálné informace.
    Pokud někdo z toho zde už stavěl nebo má relevantní informace budu mu vdečnej..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DANNY_OCEAN: vyloženě záleží na preferencích. jestli chceš bydlet nejak v nebo blízko města a dáš za pozemek hodně, nebo jestli koupíš neco bokem a ty peníze ve výsledku projezdíš do práce .... nebo jestli koupíš neco bokem za hubičku a prostě budeš dělat co je potřeba v místě bydliště - jo, ego zapláče, že se nemůže realizovat, ale ekonomicky je to zas uplně jinde.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    THICKLY: jak píše cuki, jednak je to blbost, protože když potřebuješ topit, tak slunko nesvítí a když svítí, tak jsou jednodušší realizace. druhak to stejně musíš honit čerpadlem, teplá voda ti sama dolů opravdu nepůjde a třetak topení elektřinou v dobře udělaném baráku je asi fakt nejekonomičtější, nehledě na to, že pokud projde ten nový tarifní systém, co s ním všichni tak strašně straší, tak to teoreticky ještě zlevní.
    CUKI
    CUKI --- ---
    THICKLY: no hlavně v našem českém dolíku v době kdy potřebuješ topit toho slunce moc nepotkáš. A pokud vysvitne tak i tak dům vytopí oknem.
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    CUKI: to nevim ja myslela ze takhle to teplovodni podlahovy vytapeni funguje... :-) ja to nastuduju....ze to ve finale bude slozity, poruchovy, teplotne nestabilni atd mas asi pravdu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    THICKLY: A čeho tím dosáhneš? Chceš topit soláry přímo do podlahy? Jakej to bude mít smysl?

    Bojler jede taky na EE, tak proč to nepoužít na přímo a vyhnout se nesmyslně drahé realizaci, která je náchylná na poruchy?
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    CUKI: to nevim, to jsem se spis chtela zeptat ja tebe na vyhody topeni elektrinou,. Jinak jsem mela takovu predstavu ze by bylo mozny si je podomacku vyrobit, dat cerny trubky na strechu a samospadem by mi to teklo dolu do podlahy nebo do bojleru :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    DANNY_OCEAN: To záleží jaký máš nároky, někde ti daj pozemek i zadarmo když tam půjdeš bydlet, otázkou je co v takovejch místech budeš dělat a jak budeš zbytek splácet...
    Takže pro většinu lidí je ten pozemek drahej i když by ti za něj zaplatili...
    DANNY_OCEAN
    DANNY_OCEAN --- ---
    CUKI: pozemek nemám, jen se o tom doma začínámě bavit častěji tak si dávám do kupy všechny podstatný věci. Chtěl bych abysme tak do 5 let bydleli tak snad do tý doby seženu slušnej pozemek. NEjhorší je že za pozemek dám víc jak za barák :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    DANNY_OCEAN: jasný jinak jestli chápu tak ještě nemáš pozemek. V tom případě máš ještě šanci přizpůsobit pozemek stavbě. Je to časově mnohem náročnější, pravděpodobně i dražší, ale stojí to za to..
    Já měl třeba u sebe jasno že to musí být v dojezdový vzdálenosti na kole do Prahy, chci jižní svah, vstup na pozemek ze severu a z jihu pěknej výhled bez sousedů, takže mám dostatek soukromí. Tím my vypadlo tak min 98% pozemků...
    ..Takže se to vlastně zjednodušilo :-D
    DANNY_OCEAN
    DANNY_OCEAN --- ---
    CUKI: jasný chápu....každopádně dík za navrácení do reality :) u mě bude ten hlavní problém že nemám představu jak se to všechno dělá. Že například chápu to že když mluvíme o izolaci tak si představuju že na stěny nalepím polystyren nebo něco podbnýho a je hotovo. A stejně i s tou stavbou. V tom bude zakopanej pes. Něco si o tom naštuduju pak možná budu rozumější pak se budu ptát sofistikovanějc....díky
    CUKI
    CUKI --- ---
    máš pozemek? Jak vypadá a kde je? Je to svah, rovina, k jaké světové straně je orientován, odkud je přístup, co je kolem tebe. Někde je lepší to jinde ono, nic univerzálního neexistuje...

    "když vím co tam chci jak to chci velký a kolik za to dát peněz..." .. To ví snad každej ne?
    Chci tam všechno, co největší a pokud možno zadarmo :-D
    DANNY_OCEAN
    DANNY_OCEAN --- ---
    CUKI: ok já ti věřím, jen teď jsem takovej plnej ideálů :) no ale zas nevím když už o tom přemýšlím, jestl ise vrhnout spíš teda na zděnej nebo dřevostavbu, nebo jak bych měl začít, když vím co tam chci jak to chci velký a kolik za to dát peněz...
    CUKI
    CUKI --- ---
    THICKLY: plánuju FVE na ohřev bojleru panely nemají smysl. Jakou výhodu má teplovodní podlahové topení oproti kabelům?

    DANNY_OCEAN:
    A jak tam tu izolaci vyřešíš? Zevnitř nemůžeš protože na to není prostor navíc nevyřešíš tu ocelovou k-ci. Z venku ji zase neuděláš rozumě v oblasti oken, Musíš pak vyřešit střechu aby jsi mohl vyřešit izolaci stropu. A podlahu?

    Všechny body jdou samosebou nějak vyřešit, ale nebude to nikdy ono a pak zjistíš, že ta buňka tam je spíš jako přítěž než pomoc.
    Věř, že jsem o tom kdysi hodně přemejšlel... :-)
    DANNY_OCEAN
    DANNY_OCEAN --- ---
    CUKI: sorry že se k tomu vracim, ale když půjdem uplně k prvnímu příspěvku kde jsem ti posílal ty 4 bunky za 350. Kdyby se teda pořádně zateplili a nestálo to 350 ale třeba 50 tak by to mohlo být ok. Nebo už v samým principu je stavění z tohohle na ....?
    THICKLY
    THICKLY --- ---
    CUKI: Pocitam ze mas solar na strese, proc mas elektricky podlahovy vytapeni a ne teplovodni?
    DANNY_OCEAN
    DANNY_OCEAN --- ---
    CUKI: no rekonstrukci jsem taky zavrhnul když jsem viděl co to stojí....Ségra u našich si z garáže udělal byt. Cca 40 m2 a dala za to skoro 600 000 aby se tam dalo bydlet...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam