LINKOS: mě je v celku fuk co "tradiční" názor říká. Zajímají mě fakta. A to je to, kolik toho materiálu použiješ při jak náročné výrobě a dopravě. Betonu můžeš použít nepoměrně méně než čehokoli jiného a recykluje se výborně, protože i jako sekundární drcený beton je stále nedostatkový produkt, který může být nahrazen jen novým betonem. Navíc do krajiny nezanese nic špatného a při hoření nevzniká žádný toxický produkt. No a hlavní výhoda toho betonu je ta, že díky němu můžou být zdi subtilní, tedy tam je možné použít více izolace a to je ekologický aspekt, který je pro mě podstatný.
Jinak nemám nic ani proti jakýmkoli jiným stavebním materiálům, jak jsem psal, teď stavím spíše ze dřeva, ale ne všude se to hodí a ne všude to bude ekologičtější. Každý materiál má svoje. Na málo obývanou chatu, daleko od civilizace,, kde není problém z hlukem vlhkostí a mrazem může bejt i ytong a spol. vhodným materiálem. Postaví z toho bez obtíží i Pat a Mat. Ale problém je že materiál na stavbu stavebníci i architekti většinou používají nezávisle požadavkům místa a typu stavby