RAHANUR: přiznám se že tuto firmu neznám a u výrobků s názvem ISO, EURO, NANO, ULTRA,.. mám takový tik :-D
ale jakým způsobem tento materiál řeší ten TM? Má nějakou výrazně lepší lambdu? já našel letmým hledáním jen 0,33 což se s tímto nějak neslučuje... Takže to máš na desce pod kterým máš XPS? Nějak si to neumím představit, sám jsem to prostě vyřešit neuměl tak jsem od vnějšího zateplení opustil.
RAHANUR: no mě akorát přijde 20 a to tu prostě přiznávám že nemám :-( Většinou se vejdu do těch 24°C ale stačí zapomenout zavřít dveře a je problém...
Jinak jsem cca necelejch 400m vysoko, ale jsem na skále, takže ty extrémy (letní i zimní) jsou dost znát.
LINKOS: "před příčkami" co to znamená? V příčkách mám izolaci ale jen kvůli zvuku, jako prvek akustické bariery.
"prostup podlah" to myslíš patro? Ano to je slabý článek vnitřního zateplení, nicméně řešitelný o poznání lépe než ten v patě domu. Navíc pro RD normálního rozměru je prostě pro mě patro nesmysl.
Jako vnitřní izolaci Mám neopor, ve stropě Hutnou kamennou vatu ve třech vrstvách, Takže TM závěsu je nejen neznatelný, ale i neměřitelný... Izolace na podlaze je napojena na izolaci v obvodových zdech.
Dá se udělat i sypaná izolace nebo z vaty viz diskuse kterou jsme kdysi řešili s nickem Fany Fany, který to po té úspěšně realizoval