• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    CUKI: pěkný! Kolik to má plochu?
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tak pokračování stavby fotka že čtvrtka a pátku. I přes vydatný déšť o kterém se předpověď nezmínila se to podařilo alespoň provizorně zastřešit. A taky díky OGMIOS, kterému za pomoc tímto ještě jednou děkuji.
    cca 20h práce ve dvou lidech...



    DON_PEDROPOULOS
    DON_PEDROPOULOS --- ---
    TSOH: záleží co bys chtěl, sirup nebo něco smaženýho? Zagoogli, něco určitě najdeš q:)
    TSOH
    TSOH --- ---
    DON_PEDROPOULOS: recept ? ted to kvete ! :)
    DON_PEDROPOULOS
    DON_PEDROPOULOS --- ---
    JUNIOR: já mám akátový kmen v interiéru. Konzultoval jsem to s kamarádem (botanická fakulta MU Brno) a ten říkal, že nebezpečné toxiny jsou hlavně v lýku a kůře. Pokud to máš odkorněný, tak by to neměl být problém, teda jestli to nemáš na párátka asi. Květy akátu jsou navíc prý gastronomickou pochoutkou :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    CUKI: Takže bych to viděl, tak od středy. Zatím připravím materiál a natřu podlahu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ADIK:
    Jistě bude i jiná příležitost. Už připravuju další podobnou.
    Rád bych postavil i jednu mobilní verzi 3,125x8m ale nemám na to žádný pozemek s rozumnym příjezdem :(
    TSOH: ADIK:
    fotky budou postupem času

    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak to je otázka kolik si ceníš svého času. Pokud vyděláváš za hodinu 2k Kč a nebo 60Kč bude to rozdíl. Jinak je to tak jak říkáš. On za ty peníze zrekonstruoval svůj udělali společné parkovací stání a oba jsou rádi. Osobně jsem se vždy koupi nemovitosti přes realitku vyhnul. Ale třeba svůj první pozemek jsem sháněl asi 2 roky a to jeden z toho de facto na fulltime. Ale měl jsem dost obtížně splnitelné požadavky.
    1) v dojezdové vzdálenosti na kole do Prahy
    2) v přírodě
    3) zahrada musí mít soukromí
    4) jižní svah
    5) pozemek musí mít vzrostlé stromy
    6) parkování na pozemku
    ...a cenově přijatelné

    To ale ještě neexistoval digitální katastr, tak to bylo složitější.
    ADIK
    ADIK --- ---
    CUKI: skoda ze zrovna nejsem v cr, urcite bych se prijel podivat a klidne i prilozil ruku k dilu. tak se tesim na foto dokumentaci alespon! ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: jako ze proste kontaktoval majitele velkeho pozemku s domem ze by si od nej koupil kus pozemku a postavil tam svuj dum ? nevis nejaky podrobnosti? myslim typu kde to koupil nakonec a za kolik? klidne se vydam stejnou cestou, ale melo by to mit smysl a opravdu usetrit.
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: budou fotky ?
    CUKI
    CUKI --- ---
    8Z4S: To jsou, ale na denní dojíždění podle mě strašně odříznutý místa. Podle mě je pravej břeh Berounky už dost daleko pokud to není vyloženě u hlavní trati a nebo u dálnice. Nepopírám, že to nejsou nádherný místa, ale jsou to takové vesnico-noclehárny. Ta Berounka tam nemá zrovna moc mostů.

    Ale jinak zrovna dneska ve stavebninách jsem mluvil s týpkem co místo hledání klasických parcel hledal ty velké v zástavbě, které by bylo vhodné rozdělit a cíleně kontaktoval majitele. Stojí to dost sil a času, ale dá se najít něco opravdu luxusního. A hlavně to nejsou parcely kde člověk nikdy neví co tam vedle něj vyroste. Jako třeba ten zmiňovanej Levín-"satelit nad dálnicí"
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    ANDY_WARHOL: koukej spise nahoru, smer Koneprusy, Liten, Suchomasty atd... Levin a Kralovak to je zlo
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: njn, tedy nějaká nejlépe zasíťovaná rovinka 1000+m2.
    To bude v týhle lokalitě ranec. Přecejenom Beroun má, a hlavně bude mít, nejlepší dostupnost do Prahy ze všech okresních měst, přitom vypadá líp a líp.

    Ale koukni třeba na Zdejcinu, ten Hýskov nebo Vráž.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: potrebujeme aspon 5+1 a garaz, a nejakej pozemek okolo by se hodil, neni pozadavek bydlet v beroune ale nejak rozume s dostupnosti vlaku
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: A jaké máš požadavky na pozemek? Na ty menší stavby se dá něco najít. I když za hranicí berouna je to o dost levnější. Třeba Hýskov. V Králováku by mě už asi pozemek nenadchnul to je na mě moc průmyslový.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: drahy na to neni ten dum, ale ten pozemek. s zenou bychom radi postavili dum na berounsku take, ale pozemek za tri mega v kralovaku neni nic moc.

    kdyby mel nekdo zajimavy napad nebo tip, kde v teto lokalite sehnat pozemek za rozumnou cenu, tak bych byl velmi vdecny
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: 32m2 garsonka v přírodě. 2 by6 plus kontrarošt. Tak aby všude bylo 20 a víc (podlaha) cm izolace. Zvenku tradičně opalovaná fasáda, vestavěná fixní trojska a krov jednoduchá vazníková k-ce, plechová střecha s nízkým sklonem.
    Pro tebe asi nic nového pod sluncem. Ale spíš se snažím ukázat zájemcům, že bydlet se dá relativně snadno a levně a stavba není nic extra složitého, co by většina nezvládla sama postavit. Statické tepelné ztráty to má kolem 500W, takže to jde vytápět pomalu svíčkou.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: Co se bude stavět? Jakej systém?
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tak kdyby si někdo chtěl "osahat" stavbu malé dřevostavby na živo, tak příští tejden bude mít pravděpodobně šanci v Berouně, kdy by se měla stavět celá hrubá konstrukce. Záleží na počasí.
    Možno i jako placená brigáda, případně výměnný pracovní revanš.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam