AMBIENTIUM: Dík, ale šlo mi o hloubku podvrtu a ne samotného vrtu.
30m překročím tak i tak abych se k vodě vůbec dostal :-(
125mm pažení beru taky jako minimul, ale ne kvůli zásobě vody a použitému čerpadlu do 100mm dát 4 palcový nemůžeš a 3 palcový jsou zase o dost draží a méně efektivní.
Vrt se přetěžuje ať čerpám nebo ne, prostě není voda. Jen jsem chtěl znát názor někoho z oboru, kolik vody mohu považovat za stavdardní vsak. protože to je to co tu podle mě všichni máme. A tedy hlubší podvrt by ten vsak mohl vylepšit. A nebo také zhoršit.
Většina studnařských firem garantuje třeba 2m3 za 24h, al o tom si tu podle mě můžeme nechat jenom zdát.
A ty čidla o kterých píšeš jsou sice pěkná věc, ale budou fungovat jen tam kde je té vody opravdu dostatek. Já 6-7m vody nadednem něměl už asi 2 roky... Ale zato vodu z vrtu dokážu dostat stále pomocí soustavy časovače a retenční nádrže, tak abych nepřetěžoval čerpadlo. Už jsem takto probral k životu několik studní. Ale funguje to opravdu jen na bázi vsaku. těch 50l nemám na osobu ale na celý dům! Ovšem pořád lepší než v sousedství, kde mají mnohem lepší a hlubší vrty, třeba o 50-100m a vodu nemají vůbec...