AMBIENTIUM: To znám bohužel tam nic v blízkosti není, doufal jsem, že by se našel někdo kdo je blíž... Nejbližší kontakt,co tam je, je bez odezvy. A dovážet slámu přes půl svět nechci. Dokud bude nedostatková, tak na to kašlu, Až si zemědělci uvědomí že, Babišovka není ze zlata a budou pěstovat i naší půdě bližší plodiny, půjdu do toho.
LINKOS: Asi ne takový jako si ho představuješ, bude to takový pokus jak tu slámu využít ve větším měřítku. V mnohem větším než je u dosavadních slamáků. Ale jak říkám je to jen pokus.
Standarní slamáky (nosné i nenosné) mě zatím k-čně nijak neoslovili (velká pracnost, malé využití výhod). Sláma se mi líbí spíše u větších staveb, kde je vhodnější využití vlastností. Na malé stavby je z mého pohledu zadupáno spousta výhod lehkých staveb, které aspekt egologické udržitelnosti slámy zatím zbytečně potápí.
Stávající slamáky u mě mají místo u domů, jež přesáhnou částku milion Kč (klidně i několikrát). Proto je jako takové vůbec nezatracuji, naopak tato výstavba tvoří v Čechách cca 95% výstavby.
Jen to není můj směr cesty. Já hledám možnosti pro lidi z mého okolí, pro které je hypotéka nepřekonatelné zlo a v kapse několik volných mega nemývají. Tedy přírodnější alternativu bydlení se standardem tohoto století za cenu několik set tistík Kč.