• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    CUKI
    CUKI --- ---
    Zajímavé, většinou jsou ty včelíny 100%ně klamavá zástěrka pro SÚ, ale zde: https://magazin.aktualne.cz/bydleni/architektura/odstehovali-se-do-hor-a-postavili-si-spani-na-ulech-vcely-js/r~169b656252a011eca7d80cc47ab5f122/

    alespoň skutečně bydlí (včely)
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tak trochu tápu. Pokud chci používat používat přečištěnou vodu ze septiku, jak se počítají ty minimální metry? Někde jsem to viděl, ale nemůžu to teď najít...
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: Já ale teď neřeším stávající stav, ale chci vyřešit nový s certifikací.
    Jinak jednou jsem to na zběžném testu měl a dopadlo to velmi dobře. Otázkou je jestli je takový stav stálý.
    Spíše řeším, jestli něco z toho co tam je nejí možné dál použít. trochu mi přijde škoda vzít jádrový vrták a zničit 4m3 betonovou jímku do které je to svedeno.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: co ti mám říci na zbastelný septik bez certifikace. Na odtoku do vsaku bys měl mít revizní šachtu, Vem z ní vzorek a dej to na rozbor.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DISKOPANKER: Ve složení máš 13 % BiCo vlákno. To znamená, že se kolmo kladou bipolymerní vlákna, zpravidla PE a PET. Jde to udělat i bez něj, ale tento způsob výroby je nejednoduší na zpracování a není potřeba složitá technoloie. Oproti tomu vodorovného kladení mykaného vlákna je mnohem složitější, tam se dá obejít bez pojiv.
    Třetí možností je vyrobit plsť, ale nevím jestli je to možné i u lnu.
    Tak jestli je tam kosa už teď tak bych s tou izolací přitlačil.
    DISKOPANKER
    DISKOPANKER --- ---
    CUKI: Ty plasty nechápu, na složení sem nekoukal, ale když to řezu tou flexou, zadnej plastovej smrad cejtit není . Je to rozšíření rekreační chaty na malej domek u Trutnova, tam je teď kosa už měsíc, proto taková vrstva. Jinak jakymkoli nožem ani nahodou, to fakt přísahám😂
    CUKI
    CUKI --- ---
    DISKOPANKER: Já se přiznám že nejsem vůbec příznivcem kombinování plastů a přírodního materiálu, kvůli pozdější recyklaci, takže s Naturizolem jsem se ještě naštěstí nesetkal. Ale soudě podle nízké hustoty by to mělo jít slušně stlačit.
    Tím že to jsou desky tak budeš potřebovat jen 2 šablony, pak to můžeš rovně řezat i nožem.

    To je nějaká marina?
    DISKOPANKER
    DISKOPANKER --- ---
    CUKI: do stěn je 60+90, do podlah 100 a mezi krovy 140+60, ta 60 jde flexou a prislapnout lať, jak píšeš, ale už u ty 90 to musím řezat z každý strany, ne, ze by to nešlo, ale je to fest vomrd
    CUKI
    CUKI --- ---
    DISKOPANKER: Na klasiku s čerstvého dřeva je to ideální rozměr na KVH málo.
    i tak ale budeš muset řezat krajní podélně.
    Já si dělám na řezání vždy šablonu. U těch menších tlouštěk jako máš ty stoupneš na šablonu a flexou není problém proříznout. Kolik dáváš kontra? Tam už stačí ještě menší vrstva i v krovu. 100mm je ideál.
    Druhá věc je že když si to dobře nastavíš tak je ideální neprořezávat do konce a ten zbytek vzít na přímo. Nemusíš pak řešit na čem to řezat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: Toho jsem se bál, ale překvapila mě tato odpověď. J e tedy vůbec možné tříkomorový septik použít jen na WC?
    Případně co konkrétně hrozí?
    Já de facto teď ten 3komorový septik mám, ale bez certifikace a hlavně to z první komory musím pouštět čerpadlem. Svým způsobem se ale asi nevyhnu tomu že před tím 3komorovým septikem bude ještě jedna nádrž. Tam se už dnes usazuje nějaký kal který tím čerpadlem do 1" hadice nepošlu.
    DISKOPANKER
    DISKOPANKER --- ---
    8Z4S: nůž na vatu nezabírá a trhani nepřipadá v úvahu kvůli nepřesnosti. Je to fakt boj to je pravda, navíc na obalu rozměr 120x60 Cm, čemuž jsme podřídili ramovou konstrukci a ve vysledku je kazda ta deska jinak dlouhá, takže musíme dělit i ty, který se tam měly dávat cely. Ale až na to dělení se to tváři jako parádní materiál.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: to je divné. Septik se volí právě u staveb s nárazovým využitím, ale naopak tam byl požadavek na hustotu materiálu tedy spíš ředění, aby to protékalo. Právěže jenom záchod byl pro běžný septik málo.
    CUKI
    CUKI --- ---
    8Z4S: To jsem si myslel. Když jsem zavedl otázku na to jestli je možné do toho pouštět jen WC, tak mě překvapili tím, že to by ani tak nevadilo, ale je potřeba nějakej denní průtok, tak nevím. Taky je zaskočilo to že tam 3 měsíce třeba nikdo není...
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    DISKOPANKER: mam zkusenosti s 100mm a je to teda boj.. Podélně se mi nejvic osvědčilo "trhání v ruce", napříč vroubkatej nuz na vlnu minerální, ale jako je to trápení.. ;)
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    CUKI: není to právě u septiku jedno?
    DISKOPANKER
    DISKOPANKER --- ---
    Zdarec, nemáte někdo zkušenosti s lněnou izolaci Juta Naturizol? Prave ji v rámci zakázky dáváme do chaty a nevime si rady, čím to řezat, jediný, čemu to (z našeho arsenalu)podlehne je velká flexa, ale ta dá max tloušťku 60mm a my tam budem dávat až 140mm, navic to není moc přesný. Výrobce udává protibeznou pilu Bosh, ale nikde v okoli (Hradec Králové, Trutnov) ji nemají nám pujcovne, kupovat ji nám jednu zakázku se nevyplatí. Díky za rady
    CUKI
    CUKI --- ---
    Má tu někdo přehled jaké minimum odpadu je potřeba posílat do tříkomorových septiků? Případně který v tom ohledu funguje nejlépe?
    CUKI
    CUKI --- ---
    8Z4S: No zas tak 100%ní to není. Nejlépe funguje ultrazvuk, ale taky má své limity.
    POWEROFSTYLE
    POWEROFSTYLE --- ---
    Zdravím! Prosím pěkně, mam dotaz. Rozhodl jsem se na svém pozemku (les) postavit včelín, ve kterém bych i rád (přes léto) bydlel. Tak jsem volal na místní úřad, kde mi bylo sděleno, že potřebuji PROJEKTANTA. Je tu někdo takový, kdo by mi s tím pomohl? Případně znáte nějakou fintu, jak toto obejít? Komplikace je, ta že se jedná o přírodní park (Petrovicko u Sedlčan). Děkuji
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    DON_PEDROPOULOS: tesaříka na nové roubence řešil nedávno známý. Ve finále přijela firma, ktera navrtá spousty otvorů, našroubuje na ně ventilky a pod tlakem napere nějakým biocidem.. Stojí to raketu, ale funguje to..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam