WARBABY8: Nekompetentnost ano. Nejsou žádný lidi, natož ty, co něco uměj. Problém je, že tito lidé ty pravidla tvoří... Takže ono se to nabaluje.
Tedy stále to samé když ti lidé nejsou nikde, někde je něco špatně.
Jedna věc je vzdělávání. Jasně ve své praxi poznávám, kdo mě ty věci učil, jestli jsem měl smůlu na teoretika který ty věci v praxi nikdy neviděl a nebo na někoho, kdo ví o čem mluví a ví co jeho studenti budou v budoucnu potřebovat.
Většina věcí co se učí na technických školách je v praxi nevyužitelných a notně zastaralých.
Mluvím teď z vlastní zkušenosti (IT a elektrotechnické vzdělání), ale i stavebnictví. Kde ke mě občas přijdou na konzultaci lidé s ze stavebním vzděláním, protože se z mnoha věcmi, byť velice základními, na škole vůbec nesetkali. Tedy stejné jako v mém původním oboru. Kde některé věci například z elektrotechniky bych v praxi nebyl schopen na první dobrou vůbec použít. Přitom někdo, kdo mezi hospodou občas zašel na "tentýž" učební obor na tom bude mnohem líp, protože praxe. A nepotřebuje k tomu znát a natož řešit Maxwellovy rovnice...
Druhá věc je lenost nad věcmi přemýšlet.