• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: plus jeste za hydro posudky na studnu a cisticku a projekt k tomu, to bylo tusim dalsich 40k,
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ICS: voda se da resit studnou a kanalizace cistickou se vsakovacim telesem, sam to tak mam. jedine co opravdu potrebujes je elektrika. tedy ze siti.
    ale ani tak to nebude levna sranda. elektriku by ti mohli dotahnout cez jen za poplatek za jistic, ale je treba si tam zavolat a zjistit, jestli by to u tebe slo.
    vrt dle hloubky, ale pocitej, minimalne 2k za metr, plus vystrojeni, cerpadlo a tak, me to treba vyslo skoro na 200k sakum prask. ale hloubka byla 60 metru.
    cisticka + vsak, pocitej tak 150k
    takze taky to neni zadarmo, ale da se to delat az pred kolaudaci. takze pokud je casove hledisko dulezite, je to reseni.
    ICS
    ICS --- ---
    TPA:To právě zvažuju, jestli to za to stojí. Tahle cesta je celkem jasně popsaná včetně toho jak silné mají být jednotlivé vrstvy. U těch sítí si nejsem jistej, ale zatím to vypadá, že minimálně kanalizaci tam musím táhnout všude.

    Ale obrátim se na stavební úřad a bude to jasnější asi. Jestli mi tam teda zvednou telefon :)
    TPA
    TPA --- ---
    ICS: Hele třeba ten pozemek za tu práci stojí, to musíš vědět sám. Já nyní řeším věci se stavebním úřadem (taky na Berounsku) a celkem jsou komunikativní. Ono taky podle mě není definováno, co přesně znamená zpevněná komunikace. Třeba bude stačit jen štěrk a zasíťování jen elektrika. Pak už jsou ceny jinde. To ti řekne právě snad jen ten stavební úřad případně obec.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: a obratiště pro hasiče
    CUKI
    CUKI --- ---
    ICS: A kde to je případně pod koho budeš na SÚ spadat? Aby jsi mohl stavět měl by jsi mít zpevněný příjezd 50m od stavby.
    No a víc než to zhotovení, je to o tom koho je ten pozemek. Jestli obce, ta pojedeš velký kolečko, včetně detailního projektu a to se pak razantně prodraží a prodlouží.
    Někde stačí ale třeba jen štěrková cesta a na tu za určitých okolností nebudeš potřebovat projekt.

    A pak jedna věc bude podmínka SÚ a druhá věc bude co ti na to řeknou na územním plánování.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    ICS: 200 m kanalizace, vodovodu, elektriky a ještě asfalt? Tak pokud to bude na klíč, tak to mega nespravi.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ICS: jo i povrch. Nižší tisíce na zasíťování a pak na to hodit povrch. K jednomu pozemku nic moc, pokud se vás domluví víc, je to lepší.
    ICS: vodárny ti dají podmínky, jak má vodovod vypadat, případně i seznam firem, totéž elektrika... Obec by mohla někoho znát, stavební firmy v okolí. Pak jim ten hotový vodovod a eletrovod předáš a kdokoli další se připojí.

    já bych do toho nešla.
    ICS
    ICS --- ---
    MAR_TINA: Něco takového jsem si myslel, počítal jsem cca 1200 za m2 při 6metrech šířky. Ale vůbec nevim, jak takovou firmu sehnat, abych řekl pravdu.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ICS: počítej nižší tisíce na metr
    ICS
    ICS --- ---
    TPA: já tak trošku doufal, že když už tam cesta je, tak jim tam na to jenom "plácnu asfalt" a nebudu to s nikym muset moc řešit, kromě stavebního úřadu... My tam jsme sice asi jen 4, ale i tak to nebude nic příjemnýho.
    TPA
    TPA --- ---
    ICS:Nejdůležitější je zajistit povolení majitele pozemku (zápis věcného břemene), přes kterého povede ta komunikace a sítě. Ideálně to vykoupit. Já takto skončil u snahy dovést sítě cca 80m od domu. Vedlo by to pod současnou komunikací, která je však bohužel majetkově rozdělena mezi 16 majiteli a pár z nich není dohledatelných.
    ICS
    ICS --- ---
    Ahoj všem, snad nebudu OT, kdyžtak se smažu.

    Přemýšlím nad koupí stavebního pozemku. Ten má ale omezení, že pro stavební povolení napřed musí být vybudovaná příjezdová komunikace a sítě (je to cca 200 m silnice). Obec to nechce řešit, ani financovat a majitelé okolních pozemků očividně taky ne.

    Tedy moje otázka: máte někdo zkušenosti s přivedeném sítí a vybudováním silnice na místě současné nezpevněné cesty, ideálně nějakou referenci na firmu, která by to zvládla za slušný peníz a trošku šetrně k okolí? Jde o Berounsko.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Zajímavé, většinou jsou ty včelíny 100%ně klamavá zástěrka pro SÚ, ale zde: https://magazin.aktualne.cz/bydleni/architektura/odstehovali-se-do-hor-a-postavili-si-spani-na-ulech-vcely-js/r~169b656252a011eca7d80cc47ab5f122/

    alespoň skutečně bydlí (včely)
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tak trochu tápu. Pokud chci používat používat přečištěnou vodu ze septiku, jak se počítají ty minimální metry? Někde jsem to viděl, ale nemůžu to teď najít...
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: Já ale teď neřeším stávající stav, ale chci vyřešit nový s certifikací.
    Jinak jednou jsem to na zběžném testu měl a dopadlo to velmi dobře. Otázkou je jestli je takový stav stálý.
    Spíše řeším, jestli něco z toho co tam je nejí možné dál použít. trochu mi přijde škoda vzít jádrový vrták a zničit 4m3 betonovou jímku do které je to svedeno.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: co ti mám říci na zbastelný septik bez certifikace. Na odtoku do vsaku bys měl mít revizní šachtu, Vem z ní vzorek a dej to na rozbor.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DISKOPANKER: Ve složení máš 13 % BiCo vlákno. To znamená, že se kolmo kladou bipolymerní vlákna, zpravidla PE a PET. Jde to udělat i bez něj, ale tento způsob výroby je nejednoduší na zpracování a není potřeba složitá technoloie. Oproti tomu vodorovného kladení mykaného vlákna je mnohem složitější, tam se dá obejít bez pojiv.
    Třetí možností je vyrobit plsť, ale nevím jestli je to možné i u lnu.
    Tak jestli je tam kosa už teď tak bych s tou izolací přitlačil.
    DISKOPANKER
    DISKOPANKER --- ---
    CUKI: Ty plasty nechápu, na složení sem nekoukal, ale když to řezu tou flexou, zadnej plastovej smrad cejtit není . Je to rozšíření rekreační chaty na malej domek u Trutnova, tam je teď kosa už měsíc, proto taková vrstva. Jinak jakymkoli nožem ani nahodou, to fakt přísahám😂
    CUKI
    CUKI --- ---
    DISKOPANKER: Já se přiznám že nejsem vůbec příznivcem kombinování plastů a přírodního materiálu, kvůli pozdější recyklaci, takže s Naturizolem jsem se ještě naštěstí nesetkal. Ale soudě podle nízké hustoty by to mělo jít slušně stlačit.
    Tím že to jsou desky tak budeš potřebovat jen 2 šablony, pak to můžeš rovně řezat i nožem.

    To je nějaká marina?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam