BAT: jak bylo napsáno pode mnou. Film/seriál není kniha a stojím si za tím, že to uchopili velmi dobře. Ono třeba zrovna děj resp. hlavní zápletka první a druhé knihy - aniž bych spoileroval - je přes všechno jak mám knížky rád, hodně zbytečně de facto opakující se. Zatím tedy spekuluji, ale budu jen rád, když tuhle linii se vzorkem protomolekuly pěkně spojí do jedné neopakující se linie.
Ohledně produkce. Ano není to A filmový projekt. Ale jak moc se to třeba liší od BSG? S vyjímkou toho jak dopadl Eros (a holt prostě chápu, že kvůli dvěma epizodám nebudou stavět něco extra), za mne produkce funguje velmi dobře v rámci toho, jak seriálové produkce vypadá. Za mne na úrovni BSG a pořád lépe než Star Treky nebo Hvězdné brány. O současných SyFy lol projektech ani nemluvě.
Ohledně castingu hluboce nesouhlasím. Ten je podle mne výborný. A s Bobbi uvidím. Typově je vybraná podle knihy jak nejvíc to šlo a ano holt nemá dva metry. Asi nebude úplně dobrá herečka, ale to by až tak nemuselo vadit, neboť vzhledem k ději se ta postava dostává do situace a na místo, které je vůbec nesedí a kde se neumí chovat.
Jediné dvě věci, které mi nesedí jsou modely lodí. Tady chápu, že létající "paneláky" by prostě na obrazovce pro většinu lidí nevypadaly cool.
A potom martanské bojové obleky, které měly být mnohem mohutnější. Ale zase tady rozumím tomu, že by to bylo v rámci možností produkčně nezvládnutelné.