• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPRAHA 9 - Vysočany, Libeň, Prosek atd.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KASUMI: OK prave ze tobe verim, tak mi prislo divne, ze ten foursquare je tak spatnej
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ano, minimalne tak 2-3 do mesice, dost casto beru domu vecer (resp. uz tam skoro nezustavame, bereme to domu na take away)
    jednou se mi stalo, ze pho bylo ridky.. ale jinak jsem spokojena
    jasne, jedla jsem lepsi, na cinu chodim do huang he, kdyz chci kvalitu.. ale ja jsem celkem vybirava, aspon myslim :) a tohle je za me ok
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    tk jsem dnes vyzkouzela ten Vistar vietnam fast food a spatne to nebylo, urcite horsi, nez jaky jsem zvykla, ale to nevadi, nicmene tam skoro nikdo nebyl, coz me prekvapilo a taky to ma hrozne spatne hodnoceni na Foursquaru, chodite tam nekdo fakt pravidelne?
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    IDLE: Ja jo ;) a mam uz asi patel nebo 6tej iphone za sebou.. Ale nez normalni bezna vec, dneska jsou hodinky spis pro ty kdo to maji jako konicek a nebo je zbiraji ..
    IDLE
    IDLE --- ---
    CHIBITCH: Jo, jasně, takže v zásadě tvrdíme oba totéž - že je to pro různé lidi různé.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    IDLE:
    WXP_X: potvrzuju, ze CHIBITCH to ma presne tak :D
    kdyz se na neco zeptam, tak mi rekne "zeptej se siri" :D
    CHIBITCH
    CHIBITCH --- ---
    IDLE: tak nekdo to ma tak, protoze uz ani predtim hodinky nenosil a jinak to nezna, proste vyrost v digitalnim svete, kde nic pred iPhonem neexistovalo.. dalsi cast lidi co pouzivala leta sms jako jedine mozne medium komunikace na dalku, stare nokie s hadem byly vrchol techniky a kdo mel wap tak byl nejvetsi geek..

proto chci rict, ze ta spodni vekova hranice to tak treba ma, ale i proto, ze to predtim nepoznala.. si to vezmi - 18 let clovek ted, myslis ze nekdy drzel v ruce Nokii 3210 jinde nez v muzeu nebo kdyz se vyklizely supliky a naslo se to tam nahodou.. ze znali zivot pred whatsappem a FB?
    IDLE
    IDLE --- ---
    CHIBITCH: Teď nevím, co "ano i ne" máš na mysli. :)
    CHIBITCH
    CHIBITCH --- ---
    IDLE: tak ano i ne, ja jen jsem k tomu proste prisel jako slepy k houslim, kdyz jsem nastoupil do T-Mobile, tam dostanes mobil do ruky, kazdy rok novy, neomezeny tarif na volani a na data (uz treba pred 10 lety) a to te proste ovlivni dost ze na to zacnes spolehat.. zvlast pokud pomahas s tim ten mobilni svet vyvyjet, je to prace i konicek
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    plus samozrejme nez se mrknout jaky pocasi je venku, radsi se kouknu na telefon :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    CHIBITCH: Mně teda přijde, že většina těch popisovaných vlastností platí pro spoustu lidí a zdaleka to není u všech závislost, prostě pohodlí. Na mě to taky až na věkovou kategorii vcelku sedí, ale den bez mobilu bych zvládla bez větších psychických potíží. :)
    CHIBITCH
    CHIBITCH --- ---
    WXP_X: skoda, je mi 35 ale jinak to na me sedi uplne.. a ted mam teda par mesicu apple watch, nicmene predtim od te doby co mam mobil hodinky ze zasady nenosim..

a diky praci pro T-Mobile mam i presne ty zavislosti co hledate na telefonu :))
    IDLE
    IDLE --- ---
    (On někdo ještě nosí hodinky? :))
    WXP_X
    WXP_X --- ---
    Ahoj!

Ve spolupráci s Českou televizí rozjíždíme projekt Generation What. Navazujeme na stejnojmenný francouzský projekt, který zkoumal životní styl lidí 18-34.
    Pro Radiožurnál budu k tomu projektu natáčet 7 příběhů o lidech z této generace (18-34) - jeden z dílů budeme věnovat závislosti na internetu, potažmo chytrém telefonu.

Sháním proto někoho kdo:
    - ani nenosí hodinky, protože se přece může podívat na telefon
    - i přímo na zastávce zjišťuje příjezd tramvaje z chytrého telefonu a ne z jízdního řádu
    - při každé volné chvíli vytáhne chytrý telefon, aby si s někým psal/hrál hry atd.
    - ideálně věk 18-25, bydlící v Praze

Takovému člověku na den chytrý telefon sebereme a budeme natáčet, jak si bez něj poradí.
    Napište mi prosím, jestli jste takto závislí a byli byste ochotní se mnou natáčet.

Výsledkem bude cca 4 minutový příspěvek odvysílaný na Radiožurnálu a zároveň krátké promo video na facebookovém profilu Českého Rozhlasu a Radiožurnálu.

Natáčelo by se po 29.3. (a pak dle domluvy), jeden den. Nijak bychom nenarušili ničí denní plán atd., kompletně se přispzůsobíme...

Dejte mi prosím vědět, jestli někdo bude mít zájem, samozřejmě rád zodpovím jakékoliv doplňující dotazy (i k projektu samotnému), a to na mailu vojtech.koval@rozhlas.cz nebo na Facebooku (Vojta Woody Koval) nebo zde do zpráv.

Díky!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MIKEFINDER: diky za tip, to vypada dobre pro deti :)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    KASUMI: ano, chodíme tam obcas na vínko, majitel sympaťák. Moc kseftu tam nemá což je škoda.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jsem ted potkala nejakou kavarnu v ramci novostaveb kolem harfy
    byl jste nekdo?
    Il mio caffé, Libeň, Praha 9 - Lunchtime/Zomato
    https://www.zomato.com/cs/praha/ill-mio-caff%C3%A9-libe%C5%88-praha-9
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    WASHO23: jak pisu, diky za nazor, urcite ho rada zkonzultuju s dalsima maminkama, co maji deti v soucasny dobe na tyhle skole. a dam na svuj prirozeny instinkt.
    vic bych k tomu tematu nedebatovala, dej si radeji knihu;)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TETA_JELENA: no, ja jsem chodila na gymnazium, jedno z nejlepsich v brne (jestli nahodou vubec nejlepsi), vyberova matematicka trida a stejne u nas sikana byla taky.. dokonce se za ni vylucovalo

nicmene uznavam, ze tehdy byl strop sikany nekde uplne jinde nez dnes.. tzn honeni po skole, posmivani se a (v nejhorsim pripade) vyhrozovani ziletkou na zachode apod.. zadny skutecny fyzicky nasili, jen proste hloupy detsky chovani..
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    JUBUS: dobrej nápad s těma stránkama - taky jsem se podíval a tohle vrchní vedení by mi asi stačilo k jasně negativnímu závěru
    Mgr.Božena Žižková - ředitelka školy zs.balabenka@centrum.cz
    Mgr.Ivana Buršíková - zástupkyně ředitelky - zastupkyne.skoly@seznam.cz
    Mgr.Bohunka Bauerová( RJ,Pč,VP,VZ) - balabenka.bauerova@seznam.cz

děkuji, raději knihu

prezentace školy jako rozšířená výuka sportovní výchovy :D - vždyť nemaj jedno jediný pořádný hřiště. tělocvičny malý na cokoliv, venku hřiště na basket s o půl metru vyššíma a o metr míň vykloněnejma košema než maj bejt, hřiště na fotbal rozměrama imho taky neodpovídá žádnýmu standardu, buví jestli padesátka má padesát metrů :D

když přičtu způsoby komunikace učitel vs žák a totální potírání kritickýho myšlení ....

jako pravda je, že ten kdo si neodnese žádnej větší mindrák a zůstane trochu duševně zdravej, mohl by vykazovat zvýšenou psychickou odolnost (anebo totální apatii)

TETA_JELENA: zkrátka jestli argument pro je že je to blízko, existuje imho víc negativ.. chodil jsem tam stejný roky jako Jubus a brácha ještě 4 roky po mně. za celou dobu se tam nic nezměnilo. jakýkoliv problémy a stížnosti byly pečlivě tutlaný, bagatelizovaný a zametený pod koberec a až konečně vypadne Božena (která tam bude opravdu do smrti) tak tam nastoupí kariéristka Buršíková a vše pojede ve starejch kolejích...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam