• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPRAHA 9 - Vysočany, Libeň, Prosek atd.
    Zadny takovy klub k MCP9 jsem tu nenasla, takze jako jine "mestske" kluby - restaurace, obchody, zajimava mista.. :)

[ Severní město - život na severu Prahy ]
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    IDLE:
    WXP_X: potvrzuju, ze CHIBITCH to ma presne tak :D
    kdyz se na neco zeptam, tak mi rekne "zeptej se siri" :D
    IDLE
    IDLE --- ---
    CHIBITCH: Mně teda přijde, že většina těch popisovaných vlastností platí pro spoustu lidí a zdaleka to není u všech závislost, prostě pohodlí. Na mě to taky až na věkovou kategorii vcelku sedí, ale den bez mobilu bych zvládla bez větších psychických potíží. :)
    CHIBITCH
    CHIBITCH --- ---
    WXP_X: skoda, je mi 35 ale jinak to na me sedi uplne.. a ted mam teda par mesicu apple watch, nicmene predtim od te doby co mam mobil hodinky ze zasady nenosim..

a diky praci pro T-Mobile mam i presne ty zavislosti co hledate na telefonu :))
    IDLE
    IDLE --- ---
    (On někdo ještě nosí hodinky? :))
    WXP_X
    WXP_X --- ---
    Ahoj!

Ve spolupráci s Českou televizí rozjíždíme projekt Generation What. Navazujeme na stejnojmenný francouzský projekt, který zkoumal životní styl lidí 18-34.
    Pro Radiožurnál budu k tomu projektu natáčet 7 příběhů o lidech z této generace (18-34) - jeden z dílů budeme věnovat závislosti na internetu, potažmo chytrém telefonu.

Sháním proto někoho kdo:
    - ani nenosí hodinky, protože se přece může podívat na telefon
    - i přímo na zastávce zjišťuje příjezd tramvaje z chytrého telefonu a ne z jízdního řádu
    - při každé volné chvíli vytáhne chytrý telefon, aby si s někým psal/hrál hry atd.
    - ideálně věk 18-25, bydlící v Praze

Takovému člověku na den chytrý telefon sebereme a budeme natáčet, jak si bez něj poradí.
    Napište mi prosím, jestli jste takto závislí a byli byste ochotní se mnou natáčet.

Výsledkem bude cca 4 minutový příspěvek odvysílaný na Radiožurnálu a zároveň krátké promo video na facebookovém profilu Českého Rozhlasu a Radiožurnálu.

Natáčelo by se po 29.3. (a pak dle domluvy), jeden den. Nijak bychom nenarušili ničí denní plán atd., kompletně se přispzůsobíme...

Dejte mi prosím vědět, jestli někdo bude mít zájem, samozřejmě rád zodpovím jakékoliv doplňující dotazy (i k projektu samotnému), a to na mailu vojtech.koval@rozhlas.cz nebo na Facebooku (Vojta Woody Koval) nebo zde do zpráv.

Díky!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MIKEFINDER: diky za tip, to vypada dobre pro deti :)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    KASUMI: ano, chodíme tam obcas na vínko, majitel sympaťák. Moc kseftu tam nemá což je škoda.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jsem ted potkala nejakou kavarnu v ramci novostaveb kolem harfy
    byl jste nekdo?
    Il mio caffé, Libeň, Praha 9 - Lunchtime/Zomato
    https://www.zomato.com/cs/praha/ill-mio-caff%C3%A9-libe%C5%88-praha-9
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    WASHO23: jak pisu, diky za nazor, urcite ho rada zkonzultuju s dalsima maminkama, co maji deti v soucasny dobe na tyhle skole. a dam na svuj prirozeny instinkt.
    vic bych k tomu tematu nedebatovala, dej si radeji knihu;)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TETA_JELENA: no, ja jsem chodila na gymnazium, jedno z nejlepsich v brne (jestli nahodou vubec nejlepsi), vyberova matematicka trida a stejne u nas sikana byla taky.. dokonce se za ni vylucovalo

nicmene uznavam, ze tehdy byl strop sikany nekde uplne jinde nez dnes.. tzn honeni po skole, posmivani se a (v nejhorsim pripade) vyhrozovani ziletkou na zachode apod.. zadny skutecny fyzicky nasili, jen proste hloupy detsky chovani..
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    JUBUS: dobrej nápad s těma stránkama - taky jsem se podíval a tohle vrchní vedení by mi asi stačilo k jasně negativnímu závěru
    Mgr.Božena Žižková - ředitelka školy zs.balabenka@centrum.cz
    Mgr.Ivana Buršíková - zástupkyně ředitelky - zastupkyne.skoly@seznam.cz
    Mgr.Bohunka Bauerová( RJ,Pč,VP,VZ) - balabenka.bauerova@seznam.cz

děkuji, raději knihu

prezentace školy jako rozšířená výuka sportovní výchovy :D - vždyť nemaj jedno jediný pořádný hřiště. tělocvičny malý na cokoliv, venku hřiště na basket s o půl metru vyššíma a o metr míň vykloněnejma košema než maj bejt, hřiště na fotbal rozměrama imho taky neodpovídá žádnýmu standardu, buví jestli padesátka má padesát metrů :D

když přičtu způsoby komunikace učitel vs žák a totální potírání kritickýho myšlení ....

jako pravda je, že ten kdo si neodnese žádnej větší mindrák a zůstane trochu duševně zdravej, mohl by vykazovat zvýšenou psychickou odolnost (anebo totální apatii)

TETA_JELENA: zkrátka jestli argument pro je že je to blízko, existuje imho víc negativ.. chodil jsem tam stejný roky jako Jubus a brácha ještě 4 roky po mně. za celou dobu se tam nic nezměnilo. jakýkoliv problémy a stížnosti byly pečlivě tutlaný, bagatelizovaný a zametený pod koberec a až konečně vypadne Božena (která tam bude opravdu do smrti) tak tam nastoupí kariéristka Buršíková a vše pojede ve starejch kolejích...
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MARQUET: ja prave resim ty negativni komentare kluku s tou kamoskou, co tam jde dat druhe dite a pise mi presne to samy. skola patri k tem horsim, zastavil se tam cas atd....ale kdo rika, ze ucebni metody za komunistu byly horsi nez ty dnesni, ze ano?:). kazdopadne presne jak pises, ona je spokojena s tridni ucitelkou, kterou se snazila dostat pro syna a nakonec se ji to povedlo. je tam min krouzku, min skol v prirode a forma uceni neni hrou...zaroven se tam resila parkrat sikana, coz mam z doslechu, ale tohle si myslim, ze je predevsim a hlavne problemem tridni ucitelky, jak se k tomu postavi.
    toz pripravka je v reseni a ja si za ten rok omrknu situaci ve skole jako takove a ucitelky a uvidime, do 1.tridy ji porad muzu prelozit jinam.

diky vsem trem za nazory......
    JUBUS
    JUBUS --- ---
    TETA_JELENA:
    Souhlasím, že se tam do současnosti mohlo mnoho změnit a je super pokecat s lidma kteří tam děti mají, ale na druhou stranu bych zkušenosti WASHO23: bral také v úvahu. Ze zvědavosti jsem se koukl na stránky školy a z učitelského sboru na stránkách poznávám 9 jmen, které tam učili když jsem tam chodil já (začínal jsem tam v roce 94) a ve vedení je stále nechvalně proslulá Boženka Žižková. Divím se, že tam již neučí její povedený synáček, který se svého času s chutí podílel na šikaně žáků (v té době jsem doma žaloval a zničenou kšiltovku mi musel zaplatit :) ) Ale vidím, že alespoň sekunduje učitelka Sýpalová, která si tam přihrála místečko pro dceru. A jako třešnička na dortu jsou webové stránky jak z přelomu tisíciletí a vtipné učitelské emaily na seznamu.

Jinak díky za toto auditko. Sice tam už nežiju, ale prožil jsem tam 25 let života a stále se tam občas objevuju a tady aspoň můžu sledovat co se děje.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    CMLKA: podle me taky, kamaradce tam prave chodi syn, jde do 2.tridy a ted tam daji i dceru. Tridni je skvela a jsou spokojeny.

WASHO23: pockej, ty tam mas nejaky "soucasny zkusenosti"? me to samozrejme zajima, protoze znam par maminek, co tam ma deti a nestezuji si - samozrejme to neni vyberova skola. preci jen komunita maminek v jednom regionu se sem tam pozna na krouzcich uz od skolkovyho veku, takze jsem zatim nic tak "silenyho" neslysela.
    je tam dost novych ucitelek a pokud to, co pises, pises jen ze svoji praxe (nevim kolik ti je let), tak je to neprimereny. ale samozrejme nevim, jestli mas zkusenosti ze soucasnosti, rada si poslechnu detaily.... je to pro nas spadova oblast a v tyhle dobe neni jednoduchy dostat dite do skoly jinam (je to uplne stejny jako se skolkama).
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    TETA_JELENA: no, budeš litovat. neni to jen o ředitelce. tahle škola vznikla pro děti dělníků z čkd a nic nebylo po ideologické stránce ponecháno náhodě. je to tam doslova prorostlý stb praktikama a jen tak se tam toho moc nezmění. až si tvoje dítě udělá kamarády, bude se už cokoliv měnit dost blbě. ta jedna zastávka tramvají na palmovku za to fakt stojí!
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    TETA_JELENA: ja si teda myslim (ale deti nemam, ani nejsem ucitelka), ze strasne zalezi na tridni ne? to pak i v ramci jedne skoly muze byt nebe a dudy
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    WASHO23: ja o tom slysela, vsichni cekaji, az "umre" reditelka. kazdopadne se casy muzou menit, ne?:)))). ja bych taky nedoporucila zakladku, kterou jsem odchodila, ale me je skoro 40:), tak snad tam zmena probehla. i kdyz me kamoska varuje, ze to tam (jak pises), je dodneska.
    ....jsem asi spatna matka, ale mame to vedle baraku a navic moznost pripravky, tak do toho jdeme.
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    TETA_JELENA: zrovna ústavem na Balabence jsem prošel a nikomu bych tu školu nedoporučil. čas se tam zastavil v době normalizace
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    FREETEKK: protože mám říjnový dítě.
    ANYNA
    ANYNA --- ---
    CMLKA: U metra vysočany na tram. zastavce nádraží vysočany stává stánek se zeleninou a ovocem dost často. Pak taky ještě občas na vysočanské u autobusu směr prosek, ale tam to není uplně pravidlem
    FREETEKK
    FREETEKK --- ---
    TETA_JELENA: vy nebudete davat tedka prihlasku? nebo proc pripravku?
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    FREETEKK: zatim zadne, cekame na prijeti do pripravky na Balabenku....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam