• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAMPANELLAVztah s muslimem (partnerský, ale i jiný)
    Snědý, démonický.. ..charismatické oči a po čase vztahu se v tom oba ztratěj. Klub o vášni, vlastních hranicích a nutkání se s někym podělit o závratě pády a konce. Story, diskuze, zkušenosti, prostě jen tak získat víc informací a vytvoření si odstupu.
    rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MAKOSHARK: hint - to, že ti šlo o to, se trošku šlehnout a nakat na zlej západ tu všem došlo, pont je v tom, že se to trapně snažíš protlačit někam, kam to nepatří ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MAKOSHARK: Jasný a používají v Iránu lodě? Asi jo viď? Tak by jsme si tu mohli probrat systém lodního šroubu. Já bych mohl pak například dodat, že lodě z Asie nemám rád, preferuju lodě třeba z Mexika. :)

I když nepochybuju, že fakt, že nemáš v západní evropě kamarády je jistě kruciální co se tvýho vztahu s muslimem týče, ještě by to chtělo doplnit jestli sbíráš známky a jestli piješ kubíčko s Havanou :)
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    ADAMIRA: No, celý název Íránu je Íránská islámská republika a 99% obyvatel tvoří muslimové. Doporučuju ti třeba Wikipedii pro další informace. Takže ano, skutečně jsem psal o vztahu s muslimem
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CAMPANELLA: ta kultura právě strašně dbá na striktní vymezení rolí. Sice se říká, že žena musí být zahalená a doma, ale doma je pánem. Žena je spíše chráněna, kdežto muž je vystaven tvrdé realitě - kdy on se musí postarat o x členů rodině. Většinou z jeho platu žijí vícegenerační rodiny. A nedaj alláh, když je nemocný nebo nemá práci. Chápu to neustálé napětí, kdy muž je ten, co musí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MAKOSHARK: To je v auditku na téma "vztah s muslimem" dost důležitá informace - děkujem ti za ní :-)
    MAKOSHARK
    MAKOSHARK --- ---
    Dnes jsem vyprovodil svoji milou z Íránu na letiště na cestu domů do Mašchadu. Poučné a vzácné mi to ale nepřijde. Nežiju v ČR a většinu přátel mám z Asie (západní, jižní, východní, severní), východní Evropy a jižní Ameriky. Naopak na Severoameričany a velkou část Západoevropanů jsem alergickej.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CAMPANELLA: já měl kdysi vztah se ženou původem z Kazachstánu. Ona hodně pila, kouřila, ale celkem rodinný typ. Ale časem jsem pochopil, že jí šlo o to mít lepší postavení = větší přísun financí.
    CAMPANELLA
    CAMPANELLA --- ---
    KEIKIN: lidi s divnym a bezútěšnym dětstvím prej vyhledávaj cizince no
    že jim to tolik nepřipomíná domov
    asi zabrousim do Asie :D jestli budu chtít vztah

jako je to hovno muslim
    jsem mnohem lepší ateista, ale prostě ta rodina.. před bandou domorodců nemám šanci
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAMPANELLA: tak to je hovno muslim :)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CAMPANELLA: tak si najdi jiného (muslima).
    CAMPANELLA
    CAMPANELLA --- ---
    prostě mi přijde že v tý pyramiě od Maslowa vynechává (i jeho rodina povětšinou) tu poslední příčku a je těžký se nějak dohodnout, jak se bude žít a podle čeho

co je nutný, jaký zvolit tempo přizpůsobování
    na všechno ja tak máslo času a mně chyběly informace

nějak se nedokážu smířit s tim, že jsem jako ochutnala smysluplnost velkejch závazků a ted po mně nikdo už nebude vyžadovat
    CAMPANELLA
    CAMPANELLA --- ---
    Well, they gave me four years
    Three more to go
    Keep writing letters
    Time's passing so slow

A-ha - Soft Rains of April
    https://www.youtube.com/watch?v=ngd-wsBy6AM

něco takovýho teda
    NAVARRO
    NAVARRO --- ---
    CAMPANELLA: Žil tvůj underground, to je hezký :))
    CAMPANELLA
    CAMPANELLA --- ---
    řikal, že kdyby neměl závazky k rodině, tak by se mnou žil muj underground, ale takhle musí zvažovat víc věcí

jako je to hezký no
    tyhlety vztahy, ze kterejch se těžko odchází jsou tak krásný .. :))
    CAMPANELLA
    CAMPANELLA --- ---
    KEIKIN: ne, ale uvedomila jest si, že by tu by nešťastnej a i když se snaží, tak ho tim nechci zničit - spíš to poznal sám a dal mi jako na výběr - ale když ho tam pozoruju, tak to neudělám
    přijde mi, že osamotě jsou prostě dost křehký na tuhle kulturu a je pro ně těžký si ubránit svoje hodnoty, protože je maj spíš ze zvyku a nejsou zvyklý nad nima přemejšlet - takže jim dělá problém vypreparovat ně a zbytek pustit

CAMPANELLA
    CAMPANELLA --- ---
    a jeho rodina nebyla despotická ani nic takovýho, čim se strašej Evropanky
    byli to takový ňuňáci zvídaví, přišli mi jak domorodci a já exemplář, do kterýho si projektovali něco pěknýho :) exotickýho (kdyby mě poznali, tak by to zaskřípalo, ale o tom se bavit nechci)

prostě mi bez něj bude chybět takový to teplíčko, vášeň, specifickej humor, jeho cílevědomost, naivní spravedlnost, ale hlavně ta disciplína, ta byla krásná a bylo mi ctí jí pozorovat
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    CAMPANELLA: takže von ti zahnul ?
    CAMPANELLA
    CAMPANELLA --- ---
    vlastně čim víc jsem ho poznávala, tim víc mi přišel podobnej Evropanům, jako že je taky jenom člověk
    on je ted z Azerbajdžánu

přišlo mi velice vzácný a poučný, jak jsem se míst mohla dívat na Evropu s odstupem
    prokládala jsem to četbou Rollo Maye - o tom, že vášeň je bytostně lidská a tragičnost dodává člověku rozměr
    a Gillese Lipovetskyho, kterej mi dával záchytný kategorie, kde ty rozdíly hledat a vidět krátkozrakost toho, jak žiju (jako Evropanka)

dokonce si myslim, že ten vztah neztroskotal na "kulturních rozdílech" ale na nedostatku poctvosti
    CAMPANELLA
    CAMPANELLA --- ---
    tak já nějak začnu, muj muslim se nemodlí, jí vepřový, když jsem se ho ptala, jak maestro Alláh figuruje v našem vztahu, tak řikal, že díky němu jsme se jako potkali a to bylo za tři roky všechno, co jsem o něm slyšela
    (myslim, že jako víra v jeho životě moc nefigurovala.. spíš tak jako ta kultura a vazby a to, co se naučil)

hmm.. já nevim - když toho člověka jako někdo v Evropy pozná a má ho rád, tak já nevim.. třeba mi přišlo, že ta jejich dominance.. ho děsně ničí, že se nemůže uvolnit, nese na sobě strašnou zodpovědnost, někdy mi ho bylo líto
    na druhou stranu v tom byl tak pevně ukotvenej, že si nepokládal tolik existenciálních otázek.. takže taky dobrý

CAMPANELLA
    CAMPANELLA --- ---
    KEIKIN: o švarném Tunisanivi :D
    no jo, když tomu á se chci právě vyhnout jako
    tři roky vztahy si člověk nechce nechat korigovat nějakejma náhodně vybranejma strokama, co zaujmou širší veřejnost

KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Atllanka - Manželství s muslimem? Dobrovolný kriminál!
    http://www.atllanka.net/index.php?text=593-manzelstvi-s-muslimem-dobrovolny-kriminal
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CAMPANELLA: co ti udělala? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam