• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAVESADEMIDGEN computer / console games (1995-2005), Win95+ required, 3Dfx supported!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KORDA: pak je tu třeba varianta čínského notebooku s Windows 10, Teclast, Chuwi, nebo nějaký repasovaný HP/Dell/Lenovo, jiná možnost asi nebude
    KORDA
    KORDA --- ---
    TOOMIX: Musí to být all-in-one, nemám a nechci aby mi tu strašil ještě monitor.

    Trochu jsem doufal, že přijdete s nějakou úžasnou myšlenkou jako čínskej Steamdeck :))). No dám vědět jak jsem dopadnul.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    KOLCON: Na tomhle je nejvíc super fakt, že díky úplnému vypnutí podpory 32bit aplikací nespustíš ani většinu her, které mac přímo podporují, nebo teda doteď podporovaly. Třeba cokoliv od Valve. Chceš si zahrát nějakou hru s člověkem co má z práce nový mac a nadšeně ti píše že má konečně výkonný komp na hraní, tak googlíš seznamy multiplayerových her pro mac a zjistíš, že třeba 80% těch her ve skutečnosti na novém macu nerozjedeš. Jako chápu že ta platforma má výhody, ale z něčeho takovýho by mi mrdlo.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    KOLCON: tak v tom pripade je uplne napicu ;)

    KORDA: ja dokazal rozmrdat i korporatni stroj ;))) ale chapu. kup nejakej repas a mas klid
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    CHOROBA: Wine na Mac OS X je na pytel protože na něm nepustíš 32bit věci. Třeba většinu starších her.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KORDA: VOZKA: případně nějaké takovéhle miniPC

    HP Compaq Elite 8300 USDT za 4 437 Kč - Počítač | GIGACOMPUTER.CZ
    https://www.gigacomputer.cz/zbozi/1284283-hp-compaq-elite-8300-usdt.html
    KORDA
    KORDA --- ---
    CHOROBA: Tam je velká pointa i slovo "korporátní", takže dělat opičárny s WINE není jen tak :)
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    ja myslel, ze na m1 uz WINE funguje?
    jinak bych asi taky koupil starsi repas lenvo
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    KORDA: Repasovanej laptop? Pamatuju si že pár známých takhle před pár lety kupovalo v podobný ceně docela rozumný a bytelný kancelářský Lenova, který by výkonově měly na zmíněný hry stačit v klidu. Pakliže teda poběží na moderních systémech, to bych si být tebou pogooglil dopředu.
    KORDA
    KORDA --- ---
    Jsem zaseklej v izolaci. Mám "jen" korporátní Mac s M1 čipem takže žádná emulace není možná. Ale hraju si s myšlenkou, že si koupím laptop / zařízení, na kterým rozjedu Red Alert 2 (Unreal Tournament nebo Interstate 82 jsou bonus). O online řešeních typu ChronoDivide vím, ale chci kompletní hru - se vším všudy. PC jsem neměl od roku 2006 a rozhlížím se jak to vyřešit do třeba 5000. A jsem trochu zoufalej - buď jsou dostupný nějaký obskurní neuvěřitelný břečky od Dellu nebo.. nic. Zkoumal jsem třeba Surface 3, na kterým by se to asi dalo rozjet, ale je to trochu overkill :)

    Jak byste to řešili? Nepřehlížím třeba nějaký Raspberry, nebo jiný mutačně konzolový řešení?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    The Dark Mod znáte?
    Není to midgen dobou vydání ale hratelností, je to fanmade hra (nikoliv mod, navzdory názvu) která navazuje na původní dva Thiefy. Běží na modernizovaném Doom 3 enginu, který pro tenhle typ hry vypadá pořád docela dobře.

    Má pár nevýhod: celkový "feel" hry, pohyb hlavní postavy, fyzika atp. jsou jiné než v Thiefovi, fanouškům co za sebou mají desítky až stovky hodin Thiefa to často vadí. Soubojový systém je o něco horší než v Thiefovi a šermování není použitelná strategie.

    A především celá hra trochu trpí na to, že je open-source a má sice dobré kreativní vedení (tj. mise působí konzistentně), ale ne celkové vedení. Třeba neobsahuje žádnou oficiální kampaň a mise si musíte vybírat sami, a když chcete zjistit která je jak dobrá, obvykle musíte zabrousit na fórum a podívat se na recenze. A hra obsahuje tutoriál a dvě úvodní mise, ale tutoriál není nic moc, je trochu zastaralý. A tak.

    Ale samotná kvalita mnoha uživatelských misí je fenomenální a běžně na úrovni starších komerčních her. Pokud jste hráli nějaké fanouškovské mise pro Thiefa 1 nebo 2, tak vás to asi nepřekvapí, tam je kvalita misí velmi vysoká a někteří lidé z Thief komunity tvoří mise i pro Dark Mod. Ale v Dark Modu je to pro mě ještě působivější díky modernějšímu enginu.
    Mise mají úžasnou atmosféru, obvykle jsou rozsáhlé, nelineární, mají spoustu secretů, skvělou ambientní hudbu a ozvučení a další věci které k Thiefovi patří. Nejvíc mě překvapilo, že spousta z nich má i profesionálně působící dabing.

    Nedávno jsem u jedné obří městské mise strávil asi 6 hodin a nenašel jsem ani polovinu secretů.

    Už mám nahráno spoustu času a vždycky když jednou za čas vyjde nová mise (je jich už přes stovku), vracím se k tomu a vřele doporučuju.

    The Dark Mod Official Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=brJqHnXmpgE
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    50 Glitches and Facts about Half-Life 2 you have a low chance of having prior knowledge of
    https://www.youtube.com/watch?v=2mJZzU6-coo
    PETJU
    PETJU --- ---
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    How games were made on the Nintendo DS | MVG
    https://www.youtube.com/watch?v=dvgZs3sUM5Y
    ABGD
    ABGD --- ---
    TOOMIX: projel jsem celej fe/se remaster a max spokojenost. Obcas hoodne zasekove mista ale da se udelat vsechno na tu stredni obtiznost.
    V nekterych mistech je treba hodne tunit strategii/ kouknout na videa aby se to dalo. Zaby jsou docela opruz, kone jsou se spravnejma zbranema a casovanim jen zlobidla a daji se kosit po stovkach :) Nejneprijemnejsi ze je to dost casto boj o pozici, pokud pritlacej ke zdi tak je to pak spatny.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Ja to odehral v originale a prislo mi to v klidu. Proste akcni rezba
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DEEFHA: baví mě ty venkovní bitvy, ale jak se to má dít uvnitř, tak mě to hrozně vytáčí. Skoro všichni jsou rychlejší než já, takže nemůžu ani pořádně uhýbat a když už myslím, že je po všem, vyskočí tam někde zase další vlna nepřátel.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOOMIX: Hraju původní verzi na původním Xboxu (už jsem to myslím někde psal), resp. mám to rozhrané a z podobných důvodů, jaké popisuješ, jsem se zatím rozhodně nedostal nikam moc daleko. Plus taky teda těžká repetitivnost, žejo :-) Ale když to občas zapnu pro odreagování, tak jsem na chvíli docela spokojený. Nějaký výrazný fanda celé série ovšem nejsem.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Hraju remasterovaného Serious Sam: First Encounter ( https://store.steampowered.com/app/41000/Serious_Sam_HD_The_First_Encounter/ ), hraju to na střední obtížnost a i tak mi to přijde jako záhul. Jsem v 8. levelu (Suburbs) a některé části jsem si musel dát třeba 15x, ten princip že další postup je možný až když všechny zabiju je tak odrazující (neměl to podobně Painkiller?). Nejhorší jsou "žáby"(Marsh Hopper) a "koně" (Kleer Skeleton), asi jsem zmlsaný. Hráli jste tuhle hru, líbila se?
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    DEEFHA: Jo. Hardwarem to není, ta hra má samozřejmě mírný požadavky. Hratelný to je, ale rád bych se toho zbavil, a nic jsem nevygooglil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam