• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAVESADEMIDGEN computer / console games (1995-2005), Win95+ required, 3Dfx supported!
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Tyjo. Ted si vybavuju, že jsme možná na nějaké noční výpravě ke kamarádovi do práce hráli NetWars.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    1. Doom 2
    2. Myslím že Doom, už skrz nějaký port, hádám že první verze ZDaemon nebo Skulltag
    3. Rané MMO mě minuly, takže až Runescape, nějak těsně po spuštění tzv. RS2. Zpětně pěknej nesmysl, dodneška jeho popularitu úplně nechápu.
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    KULHY:
    1) Duke Nukem 3D
    2) online nehraju :-)
    3) MMO nehraju :-D
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    KULHY: 1. DOOM
    2. Fakt nevím. To bylo strašné hektické období a nedokážu už říct, co bylo fakt 1.
    3. Earth and Beyond od Westwoodu. Dokonce jsem byl už v β
    KULHY
    KULHY --- ---
    Co byla vaše vůbec první:
    1. síťová hra?
    2 online hra?
    3. mmo

1. Diablo 1 (serial)
    2. Diablo 1 (dial-up) dokud to na dlouho nepřevzal StarCraft
    3. Ultima Online (diial-up a na neoficiálním serveru bez poplatků)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    JAMILLOS: Mluvíme o Quake 3, předpokládám.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    CHOROBA: Heretic byl luxusni, Hexen taky
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    JAMILLOS: Blood doteď považuju za jeden z mých nejlepších devadesátkových herních zážitků :-) Spolu s Carmageddonem a prvním Kvákem.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    Blood byl po siti skvelej, ultimatni prdel ;)
    ale my hrali i Heretika. Na hole!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JAMILLOS: vida, ty dva mne vubec nebavily, na sitovy veci doom2 a single unreal, zustalo mi to dodnes :)
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Já měl radši toho Quaka, minimálně bych řekl, že měl lepší grafiku, ale je to už hodně dávno, že jo. UT byl taky dobrej, to ne že ne. Stejně jsem ale nejradši po síti pařil Duka a Blooda!
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    DRAGON: Mě strašně nebavilo to, že ti nepřátele jsou hrozné bullet sponges, moc si nepomůžeš taktikou typu headshoty nebo něco komplexnějšího, ani nejsou i na vysokou obtížnost nějak moc nebezpeční (pokud se sám umíš pohybovat a nepotkáš Skaarje s raketometem v úzké chodbě), prostě do nich jen do zblbnutí střílíš zatímco ti uskakují do strany. Do půlky hry dobrý, pak už mě souboje začaly postupně otravovat. Vše ostatní se mi taky líbilo.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VOZKA: to s tebou nemohu vubec souhlasit, kampan heajeme s kamosem dodnes a bavi nas, jak coop, tak i single. Unreal ma pro me nezapomenutelny kouzlo, atmosféru, protivniky, hudba, zvuky, engine, tonalita, textury, naprosto skvelej mix.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    DRAGON: Já tehdy online (dokud byl doma modem) nehrál, takže jsem nechápal popularitu Quaka 3 protože UT měl mnohem lepší boty. A ve škole byly tak starý počítače, že jsme na nich přes LAN hráli akorát Dooma, takže tam jsem se k tomu taky nedostal. Tahle shoda okolností způsobila, že mi Q3 dodneška nic moc neříká, i po zavedení pevnýho internetu jsem hrál spíš UT a baví mě dodneška.

Ale Unreal jsem si celkem nedávno celej poprvý projel, a jakkoliv vizuály a hudba jsou pořád skvělý, hratelnost single player kampaně mě dost rychle omrzela. Dát nepřátelům chování AI botů je na jednu stranu revoluční nápad, na druhou stranu ty souboje byly jednoduše otravný protože trvaly moc dlouho. Furt to samý dokola a herní doba nafouknutá tím, že každý nepřítel má hromadu zdraví, protože tehdejší PC nestíhaly zobrazit víc nepřátel naráz, tak jich muselo být málo, ale nesměli chcípnout hned. To je asi jediná výjimka o které vím, kdy mi přijde že legendární stará hra pořád vypadá a zní celkem dobře, ale místo grafiky zestárla hratelností.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Need For Speed Underground developer: "we didn't know what we had" | Top Gear
    https://www.topgear.com/car-news/gaming/need-speed-underground-developer-we-didnt-know-what-we-had
    KULHY
    KULHY --- ---
    UT: Deck 16
    Q3A: Lomgest Yard

Žádný jiný deathmatche jsem nikdy nehrál takhle do zblbnutí. Postupně jsem zvedal obtížnost a dostával se do transu. Jestli jsem pokořil boty nakonec i na nejvyšší úroveň, to už si nepamatuju.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Moje první setkání s UT bylo až UT2003, ani nevím, kde jsem to vzal. Pak vyšlo UT2004, bylo to na 6 CD nebo 1 DVD a já jsem to stahoval 3 dny v kuse na 256kbit internetu z DC++.

Dodneška si občas zahraju UT 3: Black Edition i s kolegou v práci 1:1.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    Na grafice S3 Savage to vypadalo imho uplne nejlip, ale plynulejsi bylo na Riva TNT.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    DRAGON: souhlasim, unreal 1 proti botum jsem hral fakt hodne, pojmenoval jsem je po vedeni NSDAP nastavil jim ruzne skills a kosil raketometem v te kulate arene s ochozem
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    je to tak. 25 let. V roce 1999 jsme si nesli zabelenou originalku na lanparty, kde jsme meli komisare z Guinessovky a pokorili jsme tehdejsi rekord v nepretrzitem hrani pc her. Dal nam ji spolecne s dalsimi cenami nejaky herni casopis, ale nemuzu si vzpomenout jaky. Sedeli nekde na sídlišti Petřiny. Tehda jsme pro to byly v redakci. Facing worlds a kamerovac sniperky jsem mel pred ocima dloooouho. Stejne tak polety s atomockou a teleport killy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam