• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAVESADEMIDGEN computer / console games (1995-2005), Win95+ required, 3Dfx supported!

OLDGEN HERE!
    NEXTGEN HERE!
    Snažte se vypichovat hry po roce 1995, pokud si nejste jisti, dobrým vodítkem je vyžadovaný operační systém - věci pro MS-DOS patří spíše do Oldgenu, věci pro Win95-WinXP (5-6 generace konzolí) patří spíše sem a věci pro Windows 7 (7+ generace konzolí) patří do Nextgenu.
    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TRAGED: hele, ty ses fakt tak natvrdlej nebo jenom proste mas potrebu do vsech prudit? Ja myslim ze vsichni vcetne majitele diskuze pochopili, ze sitovym hranim je mysleno to, ze si nekdo propojil kabelama kompy a hrali sme proti sobe. Pokud ty propojis dva provazochodce jakymkoliv programem a pujdou na nich hrat pocitacovy hry, tak mas pravdu, v opacnem pripade uz fakt dej pokoj, je to otravny. diky
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DRAGON: Takže provazochodci, jsou vlastně sitolezci! Úplně si mi ted otevřel oči! Myslel jsem, že síť je něco víc než lano mezi dvěma body.

Ne, fakt to není síťová hra.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    Tohle jsme jeli taky

DRAGON
    DRAGON --- ---
    TRAGED: je to sitove hrani, proste propojis v te dobe dva systemy kabelem a hrajes, tak si nehraj zbytecne na nacka, jde nam preci o kouzlo hrani v te dobe a to sem sakra patri ;)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    1. Netwars - to snad dávali k novelovský síti, nebo nevím proč to všude bylo :)
    2. Asi až Quake Arena nebo něco z týhle generace - neměl jsem dlouho doma internet
    3. Zkoušel jsem ve škole chvíli nějakej textovej MUD, ale co to bylo fakt nevím.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nam blby i NFS Porshe pres com. Moc tomu nerozumim, ale na mym monitoru byl kamos na startu prvni a na jeho jsem byl zas prvni ja.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Seriak a Paralelak neni SIT! Neuznal bych!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DAVESADE: presne :) nakonec jsme investovali do sitovejch karet, protoze to bylo nesmirne pomale, pred com i lpt.
    MASLIX
    MASLIX --- ---
    1. NFS SE (se sousedem pres LPT nebo seriovy kabel, je to daavno)
    2. soubezne CS a Quake 1
    3. n/a
    L4MA
    L4MA --- ---
    1. Duke 3D
    2. Q3A
    3. nic (nepocita li se Fallout 76, o kterm tvrdili ze ma bejt MMO :))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    1. C&C
    2. UO
    3. UO
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    DAVESADE: ad 3. hehe koukam ze to psal Pupu, admin na LiTu :) zmineny Discworld mud jsem hral chvili taky... v praci. nikdy nepoznali rozdil mezi terminalem a terminalem s mudem :)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    1. Doom (seriovy kabel)
    2. Nejspis Quake 1? Fuu, nevim!
    3. Zkousel jsem nejakej MUD, o kterem psali ve Score, ale uz nevim ktery presne - https://www.oldgames.sk/mag/score-28/page/135/
    GURBON
    GURBON --- ---
    KULHY:
    1) Doom (IPX)
    2) Diablo (14,4k modem)
    3) Ultima online (56k modem)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    1) c&c
    2) cs1.6?
    3) webgame?

to je davno a kdovi, ktery z nich jsem zkusil prvni.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KULHY:

1) Worms 2
    2) Wolfenstein: Enemy Territory
    3) MMO nehraju
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    DRAGON: Taky jsme zkouseli Dooma pres LPT, no museli jsme poridit COM port seriovej kabel ;).
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    DRAGON: Je oficiálně zdarma přes archive.org. Nejlepší (=běží to na moderních systémech a myslím že na tom i jedou online servery) je v současnosti hrát s OldUnreal patchem, což je neoficiální komunitní patch vzniklý s posvěcením Epic Games, a ten nabízí vlastní instalátor, který ti automaticky stáhne GOTY verzi z archive.org a pak ji opatchuje: https://www.oldunreal.com/downloads/unrealtournament/full-game-installers/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Mimochodem, tusite nekdo, kde sehnat Unreal Tournament 99? Nikde uz to ofiko nevidim k prodeji a ani koukam torrenty nikde, vsude hnusnou 2004, ale tam uz mi proste chybi ta nostalgie. Docela bych si to zahral, ale jak kdyby se po tom slehla zem..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Doom (přes LPT ;))
    EVE Online (nez sem zjistil, ze me online hry nebavej)
    Nehraju :)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    1. Doom
    2. MUDy - cesky Lost In Time, zahranicni Midnight Sun + par dalsich
    3. je MUD MMO? asi jo :) ostatni prechazeli z mudu na ultimu online a pak wowko, ale ja uz vedel, ze dalsi tvrde drogy nechci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam