• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAVESADEMIDGEN computer / console games (1995-2005), Win95+ required, 3Dfx supported!

OLDGEN HERE!
    NEXTGEN HERE!
    Snažte se vypichovat hry po roce 1995, pokud si nejste jisti, dobrým vodítkem je vyžadovaný operační systém - věci pro MS-DOS patří spíše do Oldgenu, věci pro Win95-WinXP (5-6 generace konzolí) patří spíše sem a věci pro Windows 7 (7+ generace konzolí) patří do Nextgenu.
    rozbalit záhlaví
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    TOOMIX: Týjo, to bych si měl zahrát. Na mým tehdejším PC se to "hýbalo" rchlostí asi 2 fps :-), takže jsem vůbec nevěděl, o co tam jde, nikdy jsem se nikam nedostal a pak později s lepším PC už jsem na to úplně zapomněl. Ale mělo to super hudbu, tu jsem slyšel dobře :-D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Hodil by se remaster původního MDK... :(
    SLEDGE
    SLEDGE --- ---
    LOPIK: Netwars! Jasně, byla to součást Novellu :) Také jsme to na školních PC měli a proseděli u toho mraky hodin :) Nejvíc mě mrzí to omezení na 4 hráče, v učebně nás sedělo cca 12, kdyby nám hra dovolila se zahrát proti sobě, bylo by to slušné maso :) Onehdy jsem si na hru vzpoměl, viz https://www.high-voltage.cz/2019/hrali-jste-netwars/ :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DRAGON: Technicky vzato je prádelní šňůra solární sušička.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    "can be considered playing old doom2 over LPT as a network game?"

IDSD: Yes, playing Doom II over a parallel port connection can technically be considered a network game, albeit a highly unconventional one. Typically, network games use dedicated networking hardware or protocols, such as Ethernet or TCP/IP. However, during the 90s, connecting two computers using a parallel port with a null-modem cable or a special data transfer cable was a common workaround for multiplayer gaming when a "real" network wasn't available.

No nic, jdu radsi ven :)
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DRAGON: A o tom to je. Hra přes LPT/COM neni síťová hra. Už se s tím konečně smiř.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TRAGED: slo o to se pobavit a zavzpominat nad sitovejma hrama, vole. Ne tu lidi prudit, protoze LPT neni sitovka, no shit, kapitane Tragede.
    no nic

VOZKA: ozkouseno, lita to paradne i v 4K, diky
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Pro úplnost, celý název je Seriova nebo paralelní linka.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DRAGON: Nikdo nikoho neprudi. Klidně si říkej slonovi bagr. Ale i tak to pořád bude slon, takže se pak nesmíš divit, že tě lidi opravují. Podobně tak dva počítače propojené sériovým nebo paralelním kabelem jednoduše nejsou síť. Holt se s tím budeš muset naučit žít.
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    LOPIK: jj, bylo to zadax k novellu
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DEEFHA: já raději ani nepočítám:))
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    PLOMBDENTIST:
    DEEFHA: tak z tohodle typu site mam uz 40 let 'tik na sejvovani'. sit v ucebne svazarmu mela jako server pc/xt na 10 mhz s diskem cca 10 mega a jako klienti bylo par bezdiskovych pc/xt 4.77 mhz. diky nespolehlivosti site bylo delat cokoliv na tom bezdiskovym klientu tak frustrujici, ze se clovek naucil sejvovat co minutu.. jak krysa v labu :)
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PLOMBDENTIST: Jéžiš, koaxy! To jsme v mým prvním zaměstnání měli taky a ten Duke běhal samozřejmě právě na tomhle :-D Ach, jak já už jsem stár...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TRAGED: hele, ty ses fakt tak natvrdlej nebo jenom proste mas potrebu do vsech prudit? Ja myslim ze vsichni vcetne majitele diskuze pochopili, ze sitovym hranim je mysleno to, ze si nekdo propojil kabelama kompy a hrali sme proti sobe. Pokud ty propojis dva provazochodce jakymkoliv programem a pujdou na nich hrat pocitacovy hry, tak mas pravdu, v opacnem pripade uz fakt dej pokoj, je to otravny. diky
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    DRAGON: Takže provazochodci, jsou vlastně sitolezci! Úplně si mi ted otevřel oči! Myslel jsem, že síť je něco víc než lano mezi dvěma body.

Ne, fakt to není síťová hra.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    Tohle jsme jeli taky

DRAGON
    DRAGON --- ---
    TRAGED: je to sitove hrani, proste propojis v te dobe dva systemy kabelem a hrajes, tak si nehraj zbytecne na nacka, jde nam preci o kouzlo hrani v te dobe a to sem sakra patri ;)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    1. Netwars - to snad dávali k novelovský síti, nebo nevím proč to všude bylo :)
    2. Asi až Quake Arena nebo něco z týhle generace - neměl jsem dlouho doma internet
    3. Zkoušel jsem ve škole chvíli nějakej textovej MUD, ale co to bylo fakt nevím.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nam blby i NFS Porshe pres com. Moc tomu nerozumim, ale na mym monitoru byl kamos na startu prvni a na jeho jsem byl zas prvni ja.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Seriak a Paralelak neni SIT! Neuznal bych!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DAVESADE: presne :) nakonec jsme investovali do sitovejch karet, protoze to bylo nesmirne pomale, pred com i lpt.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam