• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAVESADEMIDGEN computer / console games (1995-2005), Win95+ required, 3Dfx supported!
    SLEDGE
    SLEDGE --- ---
    DEEFHA: Jo jo, když jsme na Maker Faire (v KV) udělali "retroherní koutek" a na jednom ze střepů pustili DOOM, nejčastější komentář omladiny bylo právě tohle - jé, hele, to je Minecraft! Vždy jsem jen zakroutil hlavou a přísně pohlédl na rodiče, aby pochopili, jak strašně zbabrali a podcenili výchovu, a že jsem jen kousek od toho, abych volal sociálku!

Moje sedmiletá dcerka sice na hraní moc není, a když, tak právě blbne v Minecraftu, nicméně tohle už jsem jí vysvětlil a její obvyklý komentář ke hrám, co vidí u mě na monitoru, je teď něco jako "to je kostičkovaný trochu jako Minecraft, ale to je proto, že je to starý, ale Minecraft je tak schválně, že jo?" :)

Když jsme u toho, je zajímavý u těch mrňousů sledovat rozdíly ve vnímání her - starší (7) to prostě nikdy moc nechytlo, zkoušeli jsme Mario Karts, Maria, nějaké jednoduché raketkové střílečky na PC, procházky ve WOW apod. Chvíli jí to zabaví, ale sama po pár desítkách minut řekne, že má dost. Za celou dobu jí vyloženě chytlo jen pár věcí - blbnutí v Minecraftu, ale musí mít u toho na Skype kamarádku, a pak adventury na ČT:D - Čtyřlístek a Kriminálka 5.C Vrána k Vráně sedá :) Ale mladší (3)? Jakmile to bliká a má to tlačítka, tak jí od toho nejde dostat, následují hysteráky, vztek, řev, a neustálé dožadování se nášupu. Zkusil jsem to moderovat a omezit, jako že "zahrajeme si spolu 20 minut a konec", a prostě to nejde, takže teď má utrum, dokud nepovyroste, a bohužel i ta starší si může zahrát až v moment, kdy mladší spí, jinak se to nedá zvládnout :)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    CHOROBA: Super Mario Land z GB.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    jo, jakyho Supermaria na zacatek? Commander Keen se ukazal jako moc HC zatim ;D
    GURBON
    GURBON --- ---
    TRAGED: mam v planu zkusit jako prvniho Maria z GB, ale zatim mam kluky prilis maly
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    GURBON: Tak doufam, ze Donkey Konga a Manic Minera dal hrat detem uz kazdy!
    GURBON
    GURBON --- ---
    bych jim ukazal, co jsme skutecne hrali v osmdesatkach :D
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    DOKKTOR: To mi připomíná dceru, když mě před pár lety viděla hrát první Laru na Saturnu na CRT. Prej - jé, to je udělaný v Minecraftu, že je to tak kostkovaný?

DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    KLEINZACH: zkousel sem s mladaty hrat pres vanoce diablo 2 🤣 prej to je ta hra, co ste hrali v osmdesatkach? Dosli sme na konec druheho questu a prej je to moc tezke 😬
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    no ma ;) mozna ma taky muj mladej nejaky dioptrie, tgze ma antialiasing
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    CHOROBA: to jo, ale taky ma trosku pravdu :)

Family Guy: Electricity
    https://www.youtube.com/watch?v=03vLFWV_mpk
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    KLEINZACH: si asi zacal pozde, mladej mi kouka pres rameno, kdyz hraju DevilutionX
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    GURBON: ja mel takle ruzovy brejle ohledne Diabla 1 :) chtel sem ukazat diteti uzasnou hru z myho mladi a poslal me s tim do prdele
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    GURBON: Nevim, ale zkusil bych Carmageddon: Reincarnation a nějaký mody na Nexusu.
    GURBON
    GURBON --- ---
    Nevite nahodou nekdo o nejaky vylepseny verzi Carmageddon 2? Nedavno jsem koupil GOG a je to uz dnes dost sileny. Skoro bych se vsadil, ze jsem driv nejakou vylepsenou verzi mel ( aspon rozliseni) ale mozna to jsou jen ruzovy brejle.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Dobre to vypada!

DF Retro Play - Soul Reaver 1 and 2 Remastered - PlayStation 5 vs PS2/Dreamcast!
    https://youtu.be/xYA53I_GoFI
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Tak hezkej novej midgen rok, bando!
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    SLEDGE: Taky uvaz pocet tech tracku (je-li to kompletni ost ovsem, coz asi nevime). To zni, jako pro kazdou trat jedna, resp. v pripade bojovky pro kazdou postavu / arenu jedna. Chci tim rici, ze je-li to skutecne ze hry, tak jde o "velky" titul.
    SLEDGE
    SLEDGE --- ---
    DAVESADE: Tou cestou "Wipeout z wishe" jsem kráčel též, bohužel též bez úspěchu. Každopádně díky za průzkum, trochu se nám to tím myslím zúžilo, vypadá to na něco mírně stranou hlavního proudu, ale zároveň nemůže jít o "indie" produkt, na to je ten soundtrack příliš propracovaný. (Zároveň mi ale přijde příliš banální, aby byl k něčemu vydaný coby samostatné CD.) Hergot, to mě bude drásat, pokud se to nenajde :))
    DEEFHA
    DEEFHA --- ---
    PLOMBDENTIST: Je to tak.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DAVESADE: wipeout extra byl muj prvni tip, ale to by bylo vsechno elektronika. Jinak jo, v tom RBA seznamu chybi opravdu hodne her.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam