• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAVESADEMIDGEN computer / console games (1995-2005), Win95+ required, 3Dfx supported!
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    Gerontgen =pongware ?
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    boomergen = abandonware :-)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Navrhuji udelat termy pro jednotlive desetiletky odvozene od generaci hracu na tech hrach vyrostlych.

GenZgen
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Libi se mi tato diskuze. Diskutujme!
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    GURBON: pozdní midgen? Ale co bude za dalších 10-15 let?
    GURBON
    GURBON --- ---
    DAVESADE: jako za me nextgen by mel bejt co je novyho nebo vyslo nedavno. Celkem to tam i funuje.
    Ale co za termin na dalsi eru? Postgen? Co bude pak? Postapogen? :D Ja bych to tu natahl aspon do 2020 a o tomhle problemu se muzou hadat nase decka :D
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    pritom v Oldgen diskuzi se bezne probira Quake a Windows.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Přijde na to…

Jak to chápu já, jde o zaměření na určitou generaci resp. dvě generace her, o určitý kontext, o nějakou éru v historii danou technickými možnostmi a omezeními, vizuální estetikou, asi i způsobem vývoje (dneska už vývojářská studia fungují trochu jinak), ale třeba i (pop)kulturou, politikou, společenským vývojem v dané době.
    Ten kontext je myslím podstatný pro nějakou diskusi. Samozřejmě myslím, že ta hranice může být trochu rozmazaná, pokud to má opodstatnění.

Z toho pohledu tedy nemá smysl ji pořád rozšiřovat relativně k současnosti. Taková diskuse může mít taky smysl („Hry 10 a více let staré“ třeba), ale už je to prostě něco trochu jiného.
    L4MA
    L4MA --- ---
    DAVESADE: ty jsi sef samozrejme, ale fakt tu pro lehky rozsireni neni misto? zas takovej ultra provoz tu neni. :)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    mi to pripada jako ze midgen je win95, 98, xp a patri do nej ps, ps2. A konci to s koncem 32bit. Tzn win7 a ps3 jsou uz 64bit.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Spis najit nejakej lepsi termit na hry 2005-2015, treba post-gen. A udelat tomu klubiuki :).
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BIMBAS: tak nějak
    BIMBAS
    BIMBAS --- ---
    doba pokrocila dedci. Co byl midgen je oldgen
    GURBON
    GURBON --- ---
    DAVESADE: To musi bolet, ne? :)
    Ten letopocet je zapecenej v nazvu klubu? Celkem by davalo smysl to posunout.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    A kam tedy mám psát o hrách jako Wolfenstein (2009), Crysis (2007), Sims 3 (2009) atd.? To jsou hry, kterým pomalu táhne na 20.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    DAVESADE: ja jsem si prave precetl zahlavi (a ne titulek) tehle diskuze.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Ja teda vidim limit na midgen na 2005, ale delam do vcel.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    WOODMAKER: v poho, ja jen ze sem tu byl pred nejakou dobou smazanej, protoze sem postnul neco o hre, ktera vysla v roce 2008 :)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    DRAGON: windows 7 je 2009, tak bych se kolegy zastal.
    GURBON
    GURBON --- ---
    DRAGON: 19 let starou hru do nextgenu? ale notak :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam