PIKO23:
VZPOMÍNKY NA PRVNÍ NÁSTROJ III:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Greg Howe
"Daroval mi ji přítel mý ségry, když mi bylo deset. Říkalo se jí Guya a vypadala jako model Ventures – měla čtyři hnusný snímače. Už ji nemám, ale přál bych si pravý opak."
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Peter Frampton
"Moje první kytara byla ošklivá, stará a levná… Myslím, že se jí říkalo nějak jako trsátková kytara. Stála čtyři libry deset šilinků a značku si nepamatuju."
Dweezil Zappa
"Fender Music Master, byla něco jako Fender Duo Sonic. Dostal jsem ji, když mi bylo šest, a vůbec jsem nevěděl, co s ní mám dělat. Vážně jsem se do toho pustil až ve dvanácti."
Scott Gorham (Thin Lizzy)
"Bylo mi devět, když mi táta koupil tu nejlevnější nylonku Silvertone z obchoďáku Sears, co byla k mání. Byl to snad největší šunt, co si můžete představit."
Tommy Shannon (Stevie Ray Vaughan)
"Bylo mi patnáct a celé léto jsem myl nádobí, abych si mohl koupit svoji první kytaru Fender. Byl to krásný bílý Jaguar a já ji k smrti miloval."
Pepper Keenan (Down, ex-Corrosion of Conformity)
"Můj dobrý přítel Pat The Rat se snažil zdrhnout před policajty na motorce, ale stálo ho to život… S kamarádem jsme se vplížili do jeho domu a já si vzal jeho kytaru, protože na ni nikdo nehrál. A tak jsem se na ní začal ve třinácti učit. Byla to kopie Sears Les Paul, kterou jsem si přestříkal do černého provedení."
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------