• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    JONAS3: právě, druhá půlka sezóny mu moc nevyšla, on to ještě chtěl zkusit v nějakém proconti týmu jako domestik s možností sem tam lídra, ale tam mu moc nenahrála momentální situace, kdy skončilo dost pro conti týmů (tři končí úplně Aquablue,Veranda,Unitedhealthcare a tři nepožádali o PCT licenci a pokračují jako CT CCC(btým asi),Willer trestina a Holowesko.

    jako šest z 22 týmů, to je dost uvolněných cyklistů co hledali místo jinde nový tým PCT je jenom Correndon což je samozřejmě jen aby mohl VdP na klasiky a jeden 100% dánský tým (Riwal)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    PAN_SPRCHA: A naskýtá se otázka, jestli je v takové pozici, že by si mohl dovolit neslevit ze svých požadavků.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    JAZ: já vím co je špatně....potřeby týmů se nepotkaly s potřebami Schlegela.
    nabídky z WT i proconti měl, ale holt pozice v týmu,délka kontraktu, finance...prostě to někdy nevyjde.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    JAZ: no, být vrchařem - je dost těžký chleba. Dřina velká a ve finále ani není tolik závodů, ve kterých může takový průměrný climber "vycenit zuby". Možná z nějakého úniku, ale těch vlčáků je tolik...i ta příprava je složitější.
    JAZ
    JAZ --- ---
    Smlouvy cyklistů: Turek zůstává v Izraeli, Schlegel uvažuje o Elkovu - iDNES.cz
    https://sport.idnes.cz/...chal-schlegel-smlouvy-ds6-/cyklistika.aspx?c=A181107_124742_cyklistika_tm2
    Teda kdyby mi nekdo pred par mesici behem Tour of Alps rekl, ze Schlegel nedostane pro dalsi rok misto ve WT, neveril bych mu. A kdyby mi rekl, ze nesezene flek dokonce ani v proconti tymu... nevim, co je spatne. Kazdopadne Elkov bych mu nepral, success story Cernyho sice dava nejakou nadeji, ale pro hardcore vrchare je tam daleko tezsi neco dokazat :(
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MAESTRO_007: Jenže TdF si v poslední radši nechali zaplatit od turistických měst pod kopcema aby v nich byl finiš a na kopci toho končilo minimum, to právě nahrávalo SKY, sky si nikdo nejel pro těch deset,dvacet sekund, nemělo smysl útočit. V takovýhle etapě prostě všichni GC jezdci dojedou v grupě(a taky dojeli).

    Image and video hosting by TinyPic
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KEIKIN:2011 tam by na začátku ten Weyland a pak to bylo dost zvláštní opatrné Giro

    2012:Cavendish,Kristoff,Hushovd,Demare,Renshaw,Farrar,Bennati,Goss,Modolo,Nizzolo

    počet placatých etap výhraných úniky: nula

    2013: Cavendish,Bouhanni,Degenkolb,Viviani,Goss,Modolo,Nizzolo
    počet placatých etap výhraných úniky: nula

    2014: Kittel,Matthews,Bouhanni,Swift,Hagen,Viviani,Modolo,Nizzolo
    počet placatých etap výhraných úniky: jedna, a to ne úplná placka, za peloton tam byl první Geshke

    2015:Greipel,Matthews,Hofland,Viviani,Modolo,Nizzolo
    počet placatých etap výhraných úniky: jedna: tady šlo o jediný případ failu kdy jim to spurterským týmům nevyšlo o deset sekund. Pak ještě v poslední etapě, ale to byl pozdní útok Keisseho s Durbridgem, ne denní únik.


    takže 2012,2013,2014 obsazenost srovnatelná s TdF spurterský týmy měly etapy jim určené pod kontrolou.



    2015 byl jeden ročník, kde byla menší konkurence navíc Greipel to brzo zabalil, tzn. dal by se anpasovat do toho tvýho pocitu. Patrně to byla doba kdys to začal trochu víc sledovat ne? ale byl to jeden ročník z dvaceti
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    PAN_SPRCHA: sice ubrali casovek, ale antisky bych tomu nerikal, muzes menit trat jak chces, ale kdyz je nekdo nejlepsi tak je proste nejlepsi. At uz Frommie co jim ujede z kopce, do kopce nebo v casovce nebo cele sky co tam zustane v 5 lidech mezi poslednima 10 v kopci. Navic pristi rok je na tour nekolik kopcu 30km+ s relativne "malym sklonem"... tam si uzijes Sky na spici dostatecne, nikdo jiny na to totiz nema takhle jet a zautocit taky nikdo nedokaze nebo nema koule a to neni jejich problem .) ...a to nejsem zadny sky fanousek, ale respekt k nejlepsimu mam narozdil od ostatnich
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PAN_SPRCHA: to období o kterém jsem psal bylo před 2016....tak možná 2011 - 2015 - ale to tak fakt bylo.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    JONAS3: Ono je to totiž úplně přesně obráceně než píše KEIKIN v letech 1990-2010 se Giro mohlo kvalitou obsazenosti spurterů směle měřit s TdF, to co chybělo byli ti top GC jezdci.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    KEIKIN: Plus doplnění k té nepřenositelnosti formátu. Jak píše SPRCHÁČ, tak to tak bylo už dřív. Dnes je ale Giro plnohodnotné i z pohledu obsazení, tedy toho, že většina týmů má více hlavních, prakticky výkonostně rovnocených lídrů ve všech oblastech (CG, spurt,... a jistě, jsou výjimky, chudší týmy s jedním lídrem atd.) a potřebuje jim všem dát prostor na velké akci. Takže to není už tak, že by Tour mívala s přehledem nejlepší obsazení a Giro a Vuelta pokulhávaly. Možná maličko pokulhává Vuelta, ale každým rokem je to menší rozdíl.
    A do budoucna, pokud projde snížení počtu WT týmů, tak to bude ještě horší pro týmy, budou mít více špičkových jezdců, které musí uplatnit a rozdíl se úplně smaže (pokud ještě někde je).
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KEIKIN: Ne, jenom ty poslední dva ročníky byly výroční a jezdilo se na sardinii,Sicílii atd. tam roviny moc nejsou.

    když se naposled jelo Giro v normálním formátu s dost etapama pro spurtéry tedy v 2016, nevypadal ten spurt vůbec špatně:

    Kittel,Greipel,Viviani,Ewan,Demare,Boasson Hagen,Modolo,Nizollo,Trentin,Hofland.....

    víceméně proti TdF 2016 to nebylo nijak hoší obsazení. A narozdíl od toho co říkáš, nevyhrál únik jedinou etapu, všechny byly sjeté.
    tzn realita je úplně přesný opak toho co píšeš.

    nebo jsi myslel ještě víc v historii...tak třeba deset let zpátky

    2008, všechny flatstage vyhrané spurterskýma hvězdama: Benatti,Cavendish,Greipel
    2009 všechny flatstage vyhrané největšíma spurterskýma hvězdama: Petacchi,Cavendish,Gilbert (teda tam byla etapa 18 oznažená jako flatstage, ale to byl nesmysl, tam bylo stoupání 900 metrů 20km před cílem, takže tam byli GC vrchaři v pořadí(vyhrál Scarponi))

    kde máš ty nesjížděný úniky a chybějící TOP spurtery? Cavendish jezdil v nejlepších letech 2008-2013 na Giro každý rok a vyhrál tam 15 etap McEwan taky na giru nechyběl, Petacchi už vůbec ne.




    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    JONAS3: Ano takový formát mívala i Tour, ale tam koho pozvali, ten přijel v té nej sestavě. Na Giru ještě pár let nazpátek jezdili hlavně vrchařské týmy a ty sprintérské neposílali top jezdce.
    Tak se stávalo, že většinou to na rovině vyhrál únik, protože neměl nikdo zájem sjíždět. Dneska už je na Giru ta situace zlepšená, ale i tak tam nedostaneš ty nejlepší sprintery/klasikáře a to je škoda. Takže ten formát z tour podle mně je nepřenositelný na Giro.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    JONAS3: no vzhledem k tomu kde se ten zavod jede je skoro uplne jedno jak dlouhy okruh jedes, protoze je to v noci.

    ale kratky okruh potrebujes i k tomu ze kdyz budes mit mechanical problem, tak proste nejak do depa dobehnes, kdyz se ti to stane na nurburgringu nekde v prdeli tak jsi v prdeli a s tebou cely team.

    Plus u nas hraje obrovskou roli pocasi, kdy je to fakt masakr nez jet v teploucku v lete. Dojed ubytko dostanes a ochutnas anglickou zavodni scenu
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KEIKIN: 2016 se začalo až v 14.etapě a byl to jeden z nejzábavnějších ročníků Gira.
    ve 13 byli ještě Nibali,Kruiswijk a Valverde ve dvou sekundách.

    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    JAZ: nesouhlasím, tour musela něco dělat, nedá se na to koukat a hlavně jsou s tím tak smíření všichni, že přestávají posílat své nejlepší na tour nebo to jedou až jako druhou po Giru, už jenom to, že z deseti top GC cyklistů jich jede pět giro bylo před deseti lety nemyslitelný.

    Je to sice antisky, ale imho kdyby takhle dominovala jiná stáj(kromě francouzské teda) tak se budou snažit o to samé.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Mě se naopak to Giro líbí... Takový formát mívalo dřív i Tour. První půlka pro spurtéry (a klasikáře), občas zpestřená nějakým kopcem, druhá půlka brutální pro vrchaře a na pořadí. A jako lahůdky 16. a 20. etapa...
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    SALO: Včera jsme to probírali v sauně, že bychom dali 24h. Ale ten okruh je brutálně krátký, takové kriterium. Teda BADHORSE ho neměl o moc delší.
    Další možnost je dát si Nürburgring.
    24h Bike Race – Rad am Ring
    https://radamring.de/en/disciplines/24h-bike-race/
    Tak je to ale docela pro chlapáky, ten okruh není zrovna lehký (ano vím jedno kriterium, jednou kopce... kyselo je moc kyselý a bramboráky málo bramborové).

    Rozdíl je teda i v ceně, dát ve dvojici (i s boxem) v DE 550€, za torturu s kopcem... No to raději letecký den u našich slovenských kolegů.
    JAZ
    JAZ --- ---
    KEIKIN: souhlasím, a mně se nelíbí ani Tour, která je zase postavená na klíč pro Bardeta. Jak jsem ho měl vždycky rád, tak ten francouzský komplex ze Sky mi už začíná lízt krkem... další rok asi zruší časovky úplně a když ani to nepomůže, tal už třeba rovnou zakážou anglický týmy :)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    JONAS3: hezky udělané, nicméně já jsem tak trochu zklamán z playlistu. Giro začíná od 13-té etapy, tak 5 etap jsou pure GC, zbytek je jaksi do počtu. Je to jen můj pocit, ale letos je to dělané pro časovkáře - tempaře ala Roglič, Dumoulin, Thomas.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam