• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    Klub zaměřený na silniční cyklistiku a vše kolem ní. Novinky, závody, švihy, postřehy. GIRO Velogames


    VELOGAMES NYX LEAGUE: 15465707

    http://www.velogames.com/




    Weby věnující se silniční cyklistice:
    Roadcycling.cz
    Supercycling.cz
    www.steephill.tv
    www.cyclingnews.com

    Výsledky:
    Procyclingstats.com

    Streamy:
    cyclinghub.tv/livestream
    sportlemon.tv

    Velogames - Nyx Cyklo liga
    http://www.velogames.com/

    rozbalit záhlaví
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MAESTRO_007: no právě že tam ty zábrany byly a byly jenom na jedný straně. To je právě řešení, který za a) nijak nenaruší atmosféru, za b) je bezpečné pro průjezd.
    na jedna strana je volná pro veškeré blbnutí fanoušků, druhá je s plotem pro čistě divácké diváky. takhle to funguje dobře dokud tohle někteří neignorují a přelezou zábrany. V tom případě má zasáhnout policajt/ochranka s tím, že blbne se nad druhý straně, tady stůjte za zábranou.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MAESTRO_007: jinak k dokresleni situace. tohle je az ctvrta nebo pata skupina pred cilem, prvnich top20 jsme nechali projet a behani a tlaceni vyhecoval 70lety duchodce italsky, nikoho jsme neohrozili, kazdeho se pred potlacenim zeptas, s nekym pokecas, mistni se i zastavi.... je to proste atmosfera silnicniho fanouskovskeho kotle a patri to k tomu, cumet prse rameno policajtum a pres dve kovove zabrany se mi fakt nechce, to uz muzu jit na ten fotbal nebo zustat u televize a mam to jak na tom tenise :-)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    tady ty polosilene nebezpecne divaky neschvaluju, ale sam se povazuju za Tifosi a jsem kazdopadne rad za to z cyklistika neni jako fotbal nebo tenis. Vzdyt to je jedna z nejlepsich veci ze divaci jsou v kontaktu se zavodniky. Zavod se napriklad jede okolo vaseho baraku, na etape muze byt klidne million+ lidi atd.

    jako vsude, zakazy jsou k nicemu (viz.pripad s niblim kde zabrany byly) ale je potreba pouzit mozek a zdravy rozum (v pripade fanousku)

    kazdopadne v italii ti myslivci a policajti stoji za ruce az na poslednich 2-3 km stoupani a taky to neni reseni... mam z tama i peknou fotku :-) (jsem ten v cervenem)



    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SALO: ta fantazie má hromadu precedentů. Ve všech sportech o kterých vím že se s tím potýkají platí: pokutu dostane organizator, a pak se ten soudu s těmi konkrétními viníky.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    SALO: A od toho ty internety jsou, ne? Abychom byli ti nejchytřejší a všechno věděli dopředu, jak to bude! ;)
    SALO
    SALO --- ---
    ale vsetci tu hypotetizujete. faktom je, ze Nibali sa sudi s ASO. vsetko ostatne su (zatial) len vase fantazie. :)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    SALO: To sice ano, a výjimečně souhlasím s KEIKINem (a nechci ho podezírat, že to tak myslel). Dal by se použít zákon padajícího hovna - ASO dostane pokutu a bude ji vymáhat na viníkovi (neděje se to už třeba ve fotbale, když klub dostane pokutu za diváky a oni je mají na kamerách a chtějí to po konkrétních lidech?).
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    SALO: ok, ale kdyby ods ASO vysoudil ranec, tak ASO zažaluje toho di´váka, protže pak by nastal pro ně nepříjemný precedens.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SALO: to bude druhý krok.
    SALO
    SALO --- ---
    KEIKIN: ale nibali sa nesudi s divakmi, sudi sa s ASO.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KEIKIN: tam se to celý točí kolem toho, že divák co srazil Nibaliho přelezl ten ochranný plot a stál až za ním. Tzn. organizátoři podcenili situaci a nechali lidi lézt přes zábrany, ale je to i obrovský průšvih pro toho diváka, protože od vědomě stál tam kde stát nesměl.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PAN_SPRCHA: stačilo by, aby vysoudil Nibali prachy - jako odstaršující příklad pro všechny narušitele. Narušíš - zaplatíš (A ne málo).
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PAN_SPRCHA: úplný souhlas. si třeba představme finiš maratónu, kdy k běžcům vtrhne banda šílených lidí a začnou jim dělat to, co cyklistům ... nebo tenis, začnou Kvitový mávat před očima vlajkou, plivat na ní, tahat ji za raketu a rozestupovat se sekundu před úderem ...
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    ATOMIKS: ne, ale problém je ten že ASO inkasuje prachy ze závodů, ale na investice jako zabezpečení trati kašle.

    jako když na fotbale lezou lidi přes ploty, a pálej dýmovnice, zápas se přerušuje. tady se jede furt i přes to, že jedni idioti pálej dýmovnice a druzí naprosto nerespektují vymezenou trať. Přes to ani jedněm ani druhým moc nehrozí. Pokud se podaří Nibalimu vyhrát a budou s tím muset něco dělat. Fotbalové kluby si najímají soukromou ochranku, ASO by mělo dělat něco podobného nějakých +-300 členů ochranky by mělo pokrýt bez problémů všechna nebezpečná místa v etapě. těch etap je tak osm. Jako kolik to může stát? Moc ne

    IMG24.EU
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    jsem zvědavý, jak to dopadne. jestli v důsledku vyženou lidi z trati i na TdF, tak fajn.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    Zachytil se za popruh fotoaparátu, upadl a na Tour skončil, teď cyklista Nibali žádá náhradu škody | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/...atni-sporty/nibali-cyklistika-tour-de-france-nahrada-skody_1811121914_krb
    JAZ
    JAZ --- ---
    PAN_SPRCHA: mne teda taky prislo, ze byli uplne marni i ve srovnani s italskymi proconti tymy. Vetsinu etap po nich nebylo ani vidu ani slechu. Co si vzpominam, jen Plaza se jednou dostal na dostrel.

    KEIKIN: udajne v te smlouve byla i divoka karta pro pristi rok, coz brzy zjistime. Ale krome uspesne ilustrace Izraele coby bezpecne zeme tam taky zadny dalsi efekt nevidim.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PAN_SPRCHA: to ne, ale přemýšlím nad cost/benefits. Stálo je to spoustu peněz a je otázka, jestli se jim ta investice vrátila. Taková jednorázovka je podle mně dost prodělečná.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KEIKIN: čekal jsi že vyhrajou pět etap?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PAN_SPRCHA: no ale moc slávy teda neudělali, teda jestli byl cíl "být viděn" v úniku, tak to asi splnili.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    JAZ: ICA to všechno směřovaly na Giro v Izraeli, teď přemýšlej jak dál.
    JAZ
    JAZ --- ---
    PAN_SPRCHA: mas pravdu, uplne mi uteklo, ze dokonce i Willer konci, coz je skoda, byl to sympaticky tym. Rikal jsem si porad, ze Schlegel ma jistotu minimalne v Israel Academy, kam si ho prosadi Andrle, jenze oni ted vubec neberou mlade z jinych zemi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam