Jsem doma a mám nad čím přemýšlet, třeba nad tím, jakou kliku jsem vlastně měl, že se ještě svezu na kole, a ne jen na vozíku. A jelikož si vše pamatuji, mám data z computeru a svědectví lidí, tak jsem dal dohromady, co se vlastně stalo.
Za 1. - moje obrovská jezdecká chyba - na chvilku jsem ztratil pozornost, a ze 70 km/h začal pozdě brzdit do zatáčky. O 1,5s oproti předchozím průjezdům. Což je bratru asi 35m. Potřeboval jsem mít do zatáčky 50 km/h.
Proč?
Cílový ostrý sjezd, honil jsem borce před sebou. Jeli jsme fakt rychle. A na výjezdu z lesa (za poslední vracákem vpravo, následuje levá) si říkám, že ve vesnici už ho nedám, že na to kašlu a už jen dojedu do cíle.
CHYBA. Polevil jsem pozornost, na chvilku se nesoustředil. A nezačal brzdit jak bylo třeba, a když jsem začal, bylo už pozdě.
POINTA: Vždy se plně soustředit!!!
Takže jsem šel ven v té pravé, za kterou následuje dlouhá levá o 180°.
Před ní jsem stihl zablokovat kola, a jediné, co nevím, co mě koplo tak do výšky. Jestli to bylo to zablokování kol a high-sider nebo plastový sloupek na tv/internet, který musel pořadatel opravit (moc z něj nezbylo).
Ale to je jedno. Z výšky cca 4m jsem vlítnul po zádech do drátěného plotu, ohnul sloupek!!!! a prohnul pletivo, co sloužilo jako záchranná síť. Kolo letělo vedle mě, celou dobu jsem ho sledoval.
Kolu se nic nestalo, a já měl jediný náraz, zády do sloupku. A tady byla moje klika, jít to o pár cm víš, a kdyby to nezlomilo pánev, ale páteř... uf uf. Takhle vypadá obtisklý sloupek (a otok), nad zlomenou pánví a očesanými 4 obratli (nic pro slabší povahy).