• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Já do teď jezdil kola z druhé ruky, to co mám, stálo kamarádovi v komoře, měl na tom 1200 km a nechal si postavit od Festky. Koupit to od někoho neznámého bych se asi taky bál...
    Ale teď už jsem dost starý na to, že chci nové. A až budu ještě starší, koupím si Colnago nebo Bianchi, a budu na něm jezdit jen na pivo.
    BATY
    BATY --- ---
    Přesně, kolo je věc, kterou si kupuju vždycky novou :)
    JAZ
    JAZ --- ---
    DRAK00LA: za mě to smysl má, hlavně když nikam nechvátáš a počkáš na dobrou cenu. Asi bych měl problém pustit to z kopce na dva roky jetém kole, o kterém nic nevím.
    JAZ
    JAZ --- ---
    JONAS3: značky, co se všude chlubí tím jak jsou jejich kola lehká a přitom hmotnost odmítají zveřejnit, bych postavil ke zdi :) já nad Spešlem už jednou přemýšlel, ale pak mi kamarád ukázal popraskaný rámy jejich dvě sezony jetých týmových kol a docela mě to vyděsilo.
    DRAK00LA
    DRAK00LA --- ---
    Ma fakt smysl kupovat uplne novy kolo? Realne jde sehnat rok-dva jety za polovinu ceny, mne ty retail prices pripadaji fakt sileny.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    JAZ: V tom výčtu jsem ještě zapomněl na favorita. Ta cena je docela rozumná.
    Silniční kolo SPECIALIZED Tarmac Disc Comp Ultegra Di2 Carbon/Black/Reflective 2020 56
    https://www.kolokram.cz/...-disc-comp-ultegra-di2-carbon-black-reflective-2020-56-0888818554430.html
    VITI
    VITI --- ---
    JAZ: Giant je jako Merida ... proste funkcni seriovka. Meridu jsem vlastne loni vyradil jen kvuli te idiotske zadni brzde pod stredem :-) jinak mi prisly tez ok. Bianchi je jako Colnago, zijou z minulosti.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    JAZ: jooooo, Bianchi. Hmmm.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JAZ: No řekl bych, že ne. Já už bych jinak nechťel, a nikdo koho znám taky ne.
    BATY
    BATY --- ---
    JAZ: :D
    JAZ
    JAZ --- ---
    VITI: toho se taky trochu bojím, ten rám mi už jen z fotek přijde mohutností spíš jako z nějakého MTB než ze závodní silničky. Navíc Giant je taková divná neslaná nemastná značka bez koulí. Občas si pohrávám s myšlenkou na Bianchi. I když vím, že výkon bude za stejnou cenu horší, tak celeste prý sama o sobě přidává 30 wattů :)
    JAZ
    JAZ --- ---
    JONAS3: myslím ten model co jsi posílal, ale verzi 2021, kterou ještě na CZ webu nemají - https://www.giant-bicycles.com/us/bikes-tcr-advanced-pro-disc-2021
    Canyon už není nejlevnější, ale neznám nikoho, kdo by s ním nebyl spokojenej, akorát musí konečně udělat pořádné upgrady, protože ty současné silniční modely jsou posledních 5-6 let prakticky stejné.
    VITI
    VITI --- ---
    JONAS3: ten TCR je nadhernej. Ale checkni ho v realu, ja byl loni pro TCR vicemene rozhodnuty a kdyz jsem ho v Pze videl zive, tak byl nejaky takovy nechutne masivni + ne uplne povedene vstupy bowdenu do ramu :-/
    BATY: tak Canyon se promarkytyroval mezi top znacky, posun cen je jasnej :-/
    BATY
    BATY --- ---
    Ty ceny těch Canyonu mi taky už nepřijdou jak co to bývalo. Jedna věc je EURo, ale taky si myslím, že jak jsou teď víc v povědomí a prodávaj kola jak rohlíky, tak prostě zdražili. Dřív neměli konkurenci co se týká cena/výkon, ale teď už mi přijde, že se to dost maže a když máš možnost si někde v kamenném krámě dohodnout kolo se slevou, tak už se mi taky nechce jít znovu do Canyonu a posílat si tam a zpátky krabice.

    Teď jsem kupoval na Ultimate ložiska do hlávka za 2300 Kč. WTF?
    BATY
    BATY --- ---
    JAZ: Aaa, fuj, nechutný.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    JAZ: Canyon nevím, prostě mi není sympatický.
    Které TCR myslíš? To za těch 250k? To už je mimo rozpočet, počítám do toho vrazit tak 100k, takže za sebe to vidím na tohle, s tím, že seženu slevu:
    TCR Advanced Pro 1 Disc (2020) | Muži Race kolo | Giant Bicycles Česká republika
    https://www.giant-bicycles.com/cz/tcr-advanced-pro-1-disc
    Nebo
    Endorphin Republic
    https://www.endorphinrepublic.cz/d/1350770/silnicni-kolo-scott-addict-rc-20-s-karbonovym-ramem
    JAZ
    JAZ --- ---
    SMOKY: já zase doufám, že je to jen chvilkový marketingový hype a brzy to přejde, podobně jako bezdušáky :) vždyť dodnes ještě nikdo na kotoučích nevyhrál žádnou Grand Tour, přestože se to výrobci díky vyšší ceně a marži snaží tlačit jak se dá.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JAZ: Ty tri vetriny hrave stahnes cestou dolu :) . Nicmene spousta novych ramu jsou disc brake only, takze brzo asi nebude moc co resit.
    JAZ
    JAZ --- ---
    JONAS3: proč ne Canyon? Jinak nové TCR vypadá moc dobře, poměr cena/výkon fantastický, navíc s integrovaným waťákem.
    JAZ
    JAZ --- ---
    SMOKY: rozdíl v hmotnosti je kolem 300g (u ultegry), což už na Řevničáku dělá nějaké 3 vteřiny, nemluvě o alpských stoupáních :) jinak máš pravdu, že ty další nevýhody co jsem napsal nejsou zásadní, na druhou stranu pokud už si mám za něco připlatit, nechci počítat nevýhody, ale výhody. Ad 4 - několik profíkům to už solidně rozřezalo kolena, viz Bewley, Ventoso nebo tohle https://twitter.com/MatteoJorg/status/1135208008261230594
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam