• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Ještě bych podotkl, že nejtěžší je asi to "zůstat tam".
    Pořád se snaží jít někdo přes tebe, a jak tě předjedou 2, 3 lidi, musíš okamžitě do rychlejší lajny a rvát to dopředu, ale ne úplně na špici (pokud jedeš na spurt, nesmíš se větrat), pořád dokola. Místa je tam asi je tolik, že se pořád někoho dotýkáš, dřeš klouby na zápěstí o jiné. Do toho tam jedou vlnky a vlny.
    Nic pro fotbalisty ;)
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    KEIKIN: 5s je neodradíš od toho aby to nedělali, jedou o body ne o čas, aspoň teda většinou na etapáku
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    D1RABBIT: 2 km? Daleko, daleko dřív. Jestli chceš do spurtu, musíš tam být brzo, dojet tam a pak tam musíš zůstat, nenechat se vytlačit zase dozadu. A oboje se neobejde bez strkání. Někde na 10., 8., 5. km před cílem, když jede nějaký tým na špici už skoro 70, se nikam už moc neposuneš, z toho už moc nezrychlíš.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Spurt - já to vidím tak, že ten první aŤ se kymácí...Je to právo prvního, tam bych nebyl tak ouzkoprsí s tím dodržováním rovné linie. První to nemá jednoduché, když se za ním vezou pstatní...ale tydle ramínka v 70 km/h bych jako viděl jako faul...to tě prostě rozhodí a není to úplně čistotka...ale zase nějakou vraždu bych z toho nedělal. Dal bych mu 5 sec penalizaci a hotovo.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    D1RABBIT: chtěl jsem tím říct, že buď to jde na těsno bez kontaktu a nebo nejde, tak tam prostě nelezu
    ROMI
    ROMI --- ---
    NAKASHI: ja ho dal jen jako road captain ve fantasy :-)
    MISO
    MISO --- ---
    NAKASHI: stalo sa. je to frajer
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    pral bych Hirschimu, aby to dneska dal. rano na jeho vitezstvi byl peknej kurz, asi 25.00 - dal jsem Kaemnu za 40.00. to byla chyba :)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Froome na Tirrenu odpárán, přičemž tahá Ineos
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    Dneska jsem čekal únik, ale moc ho peloton teda nepouští
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    BURKHAR: ale vždyť to bylo vyhodnoceno jako odpustitelné, za neodpustitelné by balil kufry domů.
    RUSTU
    RUSTU --- ---
    Posledni sezonu nema nejlepsi formu, ale jeste ho neodepisuj. Gilbert vyhral Roubaix a Flandry daleko po tricitce.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    BURKHAR: Přesně, neříkám, že se netrestalo. Prošlo ale daleko více věcí, a neříkám, že to bylo úplně správně. Ale udělat z toho sterilní sport nejde. Na to tu máme letmou dvoustovku nebo kilák, abychom zjistili, kdo jak je rychlý. Musí se najít rozumná mez, aby se na to dalo dívat, aby to bylo jakž tak bezpečné a bavilo to i jezdce. Proto jsou pravidla, a od toho je jury, aby to pak vyhodnotila s ohledem na situaci. Stejně jako to musí zvládnout jezdec, co si v daný okamžik ještě může dovolit, a co už ne.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JONAS3: Já chápu, že jsem neobjektivní, bo mám Sagana rád, ale toto bylo odpustitelné. Na druhou stranu, včera jsem se o tom bavil s veteránem z Dukly a tohle se trestalo i 25 - 30 let zpět. Záleží na jury. Nechci zde dštít oheň a síru. Trochu mě to akorát mrzí.

    Nicméně je vidět, že Sagan už pomalu odchází, čas nezastavíš. Přál bych mu ještě nějaké MS, jenže to poslední dobou stavijou spíš pro klasiku a vrch.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Na druhou stranu z toho nechce mít fotbal, že, aby pak každý skučel, když se ho ještě nikdo nedotkl, cyklistika a spurt je dost kontaktní.
    Podle mě Chorcháč v Polsku, jasně špatně, opakovaně, cíleně a hlavně s velkou silou, a ještě proti bariéře. Tady Podle mých měřítek tady Sagan na hranici toho, co by mohlo, mělo být přípustné. Prostě lehký kontakt. Do toho se vypořádat s kontaktem směrem k bariéře... Tam bych byl i po zkušenostech z Polska přísnější, že co je povoleno směrem ke středu, není povoleno u bariéry.
    A upřímně, každý, kdo alespoň jednou spurtoval, tak vám potvrdí, že bez kontaktu se to tam neobejde nikdy.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    PAN_SPRCHA: mam Sagana taky rad, bohuzel je podle dnesniho vyjadreni uplne nesoudnej.
    Opakovane do toho kontaktu sel, to nebylo ani o jeho zabraneni, jako spis o tom, nebejt kokot a nehlavickovat do soupere.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Nevím, no. Smrdí to sterilitou. Prostě si udělal místo, když ho tam skřípal. Zkouším na to koukat objektivně a s takovou laťkou mělo být už o body připraveno mnohem víc jezdců letos. Nejnebezpečnější jsou stejně pády z vlastní blbosti v balíku, kdy pak dalších 10 letí taky. Ale co, zasraní žabožrouti, co čekat. Fuck UCI!
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    D1RABBIT: ono když se ti největší vycházející spurterská hvězda málem zabije v přímým přenosu, tak s tím něco dělat musíš. A jediný co na jezdce platí, jsou jasný pravidla: kontakt= vyhazov pro toho kdo mohl konktaktu zabránit, takhle to teď UCI chce. Je úplně fuk jestli je nebo není zrovna rychlejší a že ho ten nekontakt bude stát bednu. A tady chtě nechtě jak mám strašně rád Sagana...on tomu kontaktu zabránit mohl.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    D1RABBIT: bylo to ve spurtech běžný, ale myslím že to teď nějakou dobu běžný nebude. Diskvalifikace je v souladu se současnou politikou UCI.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    D1RABBIT: mně to nepřijde fér
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam