• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    D1RABBIT: je to jen můj názor koresponující s tím, odkdy na to koukám .o) pohled člověka, kterýmu jsou Fiňón, Anketil a Merx vlastně úplně jedno.
    jiní to mohou mít jinak, tak ať se taky vyjádří.
    a pak jak to vlastně sestavíš?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    D1RABBIT: jsem klidně pro, jen bych to omezil třeba na posledních deset, patnáct let. totiž historie cyklistiky je dlouhá a dávná esa už jsou ve tmách historie.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    HUGH_BOYLAN: zeptej se jí které sporty jsou podle ní vhodné pro ženy a které by naopak dělat neměly :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    JONAS3: Auto, musí dodržet takový odstup aby mohlo na tyto situace reagovat. Zas to nebylo tak náhlé aby s tím nemohl nic udělat. To platí jak na silnici, tak v pelotonu, tam dvojnásob, protože následky můžou být mnohem více fatální! Ona (i řidič) měla štěstí, že neskončila přímo pod autem.

    Jinak ty jména slyším poprvé a nebo si je neumím přiřadit, já ale silniční cyklistiku nikdy nedělal. TdF se mi líbí jen jako vytrvalostní závod, což byla dejme tomu zase má parketa i když ne na silnici.

    Pokud by tam nebyl tvůj jmenovec a asi 5 max 10 dalších jmen, byla by TDF naprostá nuda.

    Až ty ženský najezděj to co muži budou jezdit v balíku taky sebevědoměji.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    CUKI: Sorry, to auto tam prostě bylo a jelo konstantní rychlostí. Nemůže to jen tak zadupnout, jsou za ním další auta v koloně, a docela těsně. I kolona má svá pravidla, a docela striktní. Párkrát jsem v koloně i řídil auto, a není to žádná prdel.
    A navíc, jak je zde ORPA, zůstávali tam kvůli bidonům, o to je nepochopitelnější.

    CUKI: No, je mi 47 (tvl, už), jsem už hpbík, chodím do práce, 3 děti... . A s nejlepšími našimi ženami se potkávám na závodech (Korvasová, Nosková, Havlíková...mám pocit že i párkrát s Neumanovou) docela pravidelně, protože buď jedeme všichni dohromady, nebo nám je strkají do balíku (jakože 40+). No a je to tak, když je máme ve skupině, pak si děláme prdel, že když nás porazí, tak jsi byl třeba druhý v ženách ;-)
    Samozřejmě tyto na TdFF jsou trochu jinde, ale pro představu.
    A ke stylu ježdění. No nechceš jim jet v háku... Prostě dělají věci, co chlap ne. Některé reakce překvapí dost.
    A neber to (anebo klidně ber, je mi to buřt) jako šovinismus, prostě jako zkušenost.
    BATY
    BATY --- ---
    koukám na sestřih dnešní etapy a Lisa odbočila z prvního místa jako jediná špatně... To naštve
    DABE
    DABE --- ---
    tahle debata je zcela lichá a celý den nad ní kroutím hlavou.
    má první zkušenost např s ultra cyklistikou a závodem napříč Polskem je taková, že něžně vypadající ženy, jedoucí na low-end kolech byly v cíli o pár dní dříve, než já.
    morálním vzorem mi pak byla žena 50+, kterou jsem cestou potkal několikrát a nad jejím never give up přístupem jsem uplně žasnul...

    pardon za tdf ot
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SUMAC: Moje bývalá přítelkyně má roční nájezd přes 6000 km, jezdí XC v zimě, silniční kolo od jara do podzimu a párkrát do roka DH. Sleduje jak mužskou tak ženskou cyklistiku a z TdFF je nadšená i přes ty pády. Máme spolu přátelský vztah, tak se mohu zeptat na víc, když sepíšete otázky.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    BTW je tu nějaká žena cyklistka?? její názor by mě asi zajímal... Je docela vo hovne když se tady debatuje o ženské cyklistice ze 100% mužského pohledu.

    Co sleduju ženské na twittru tak jsou všechny z TdFF nadšený na max a nějaký picoviny co se řeší tady tam vůbec neřeší.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    RICK: jo, evidentně pohodička v pelotonu některou uklimbala až moc :/
    RICK
    RICK --- ---
    BINARY_PARANOIC: rovina, vliv větru nulový, vypadalo to na pohodovou jízdu a stejně jsou na zemi
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Hm, a zase valná hromada :/
    CUKI
    CUKI --- ---
    RICK: Tam jde hodně o to jestli to z těch peněz, jde zaplatit. V reklamě to totiž bude podobné. Ale je otázkou co je spravedlivé a vyrovnané? Je to asi tak jako kdyby španělský lední hokej se dožadoval stejných platů jako v NHL... Prostě je to více nevyrovnané oborově než genderově.

    Takovej Sagan má tuším 5,5M eur a vlastně jako kdyby na tour nebyl. Kolik má třeba takovej Adam Ondra? S přehledem dlouhodobě naprostej top lezec na obtížnost na světě? nebo Krpálek?

    A to si myslám že se najdou ještě "méněcennější" sporty...
    RICK
    RICK --- ---
    ad finance v ženském peletonu
    Milion a čtvrt pro vítězku! Tour de France Femmes je nejbohatší závod ženského kalendáře, ale... | We Love Cycling - Česká republika
    https://www.welovecycling.com/cs/2022/07/26/milion-a-ctvrt-pro-vitezku-tour-de-france-femmes-je-nejbohatsi-zavod-zenskeho-kalendare-ale/?
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    D1RABBIT: tak on i ten podtitul „It is very eye-catching.“ :)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Pěkný design :-)

    Biniam Girmay has a new helmet with a cork on it - CyclingTips
    https://cyclingtips.com/2022/07/biniam-girmay-has-a-new-helmet-with-a-cork-on-it/
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    A ano, tahle debata je zbytečná a nikomu nic nepřinese — připouštím, šoupnu nohama a jdu zas dělat něco produktivního, abych na to kolo vůbec dneska sednul a nepřidával do už tak vysoké průměrné váhy českého hobíka :D

    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    JAZ: padá se nepříjemně hodně i v mužské TdF a příčiny jsou úplně stejné, stejně zbytečné — nepozornost, jezdecká chyba, neodhadnutí situace. Nic z toho nemá a priori mnoho co dočinění s tím, zda na kole sedí muž či žena, ale je to „jen“ o individuálním talentu a naježděných kilometrech, resp. naježděných kilometrech v balíku. Stejně tak nejsou v balíku v tomto smyslu moc oblíbení ani jezdci, co přešli z jiných disciplín/sportů, pokud vím. Nebo jezdci ze zemí, kde je statusem úspěšnosti v 15 letech mít vůbec nějaké kolo :) Ale zas mají třeba jiné vlastnosti, které jim jiní mohou závidět. A to je na cyklistice krásné.

    Jak jsi ostatně psal — i ty letošní pády v TdFF nemají co dočinění s váhou jezdkyň či bočním větrem — v té druhé etapě to začalo individuální jezdeckou chybou v jinak „klidném“ pelotonu (tj. žádné rozhození poryvem větru apod.) a pak už jen více a méně úspěšnou snahou se vyhnout ležícím. Mimochodem ten rozdíl průměrných vah pelotonu je pro rok 2022 o 4 kg méně (70 / 57), než uvádíš, a na takové Tour of Japan byl vloni váhový průměr 61,3 kg (kvůli Covidu byla jen domácí), na Vuelta a Colombia 60,1 kg, na Tour of Qinghai Lake dokonce jen 53 kg (!). Jako jasně, samozřejmě ti na větru pomůže každé kilo navíc, o tom žádná, ale nevšiml jsem si, že by třeba v té Kolumbii či Japonsku byla nějaká velká debata o tom, že by na závodech neměly být úseky s bočním větrem.

    Také moc nevidím to slepé kopírování mužské cyklistiky vzhledem k tomu, že ani jedna etapa TDFF není stejná, jako u TDFH. Jasně, určitě by šly etapy by poskládat jinak — ale tak to je každoroční diskuze i u jakékoliv jiné (mužské) grand tour, viz i zdejší diskuze o pavé sektorech.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    JAZ: hodit už na začátek pár kopečků, zkrátit vzdálenost, ať je víc zábavy a závodění a míň zbytečného stresu?

    to je ale úplně stejný jako u mužskýho závodění.
    JAZ
    JAZ --- ---
    Mám to stejný jak píše králík, taky se na ženský nedívám, protože vidět je jak si lámou kosti pro mě není úplně příjemný a vůbec si díky tomu ty jejich závody neužiju. Padá se tam mnohem víc a mnohem zbytečněji. Přitom by stačilo málo, nekopírovat slepě mužskou cyklistiku a připravit ženským zajímavý závody na míru. Jenže to půjde těžko, zaslepeným bijcům za rovnoprávnost asi těžko někdo racionálně vysvětlí, že když vjede 150 chlapů v průměru 72 kg padesátkou do bočního větru, je to něco úplně jiného než když tam vjede 150 holek s průměrem 55 kg. Většina těch pádů na letošní TdFF naštěstí byla menších jen nezkušeností, ale riziko že se stane mnohem, mnohem větší průser je obrovské. Přitom existuje spousta typů závodů, které jsou pro ženský ideální (Fleche Wallone, San Sebastian), protože tam k žádnému stresu v pelotonu ani blbému větru moc nedochází. Stačí z toho při stavbě etap jen trochu vycházet - hodit už na začátek pár kopečků, zkrátit vzdálenost, ať je víc zábavy a závodění a míň zbytečného stresu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam