• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    Klub zaměřený na silniční cyklistiku a vše kolem ní. Novinky, závody, švihy, postřehy. GIRO Velogames


    VELOGAMES NYX LEAGUE: 15465707

    http://www.velogames.com/




    Weby věnující se silniční cyklistice:
    Roadcycling.cz
    Supercycling.cz
    www.steephill.tv
    www.cyclingnews.com

    Výsledky:
    Procyclingstats.com

    Streamy:
    cyclinghub.tv/livestream
    sportlemon.tv

    Velogames - Nyx Cyklo liga
    http://www.velogames.com/

    rozbalit záhlaví
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    COCOBRYCE: To jo, jsem zvědavý na Noskovou. Asi si to už srovnala v palici, konečně, a má stabilní tým, konečně. Bylo to běs se s ní bavit, to měl člověk deprese za ni. Jinak kamarád ji tu před girem potkal, jel s ní do kopce, a to je fakt dobrý vrchař, a říkal, že jela 1000 VAM a ani se nezadýchala. Hrozná představa...
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    přeponám na ženský Giro
    LiveStats for Giro d'Italia Women 2024 Stage 3
    https://www.procyclingstats.com/race/giro-d-italia-women/2024/stage-3/live
    tam se mohlo něco dít:)
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    to bude dneska nuda.....
    Cav nebo Girmay
    ROMI
    ROMI --- ---
    RICK: jj vcera jsem to cumel a respekt :)
    HELLISH
    HELLISH --- ---
    RICK: Chára je démon, jsem na to čuměl s otevřenou tlamou:)
    RICK
    RICK --- ---
    k tématu univerzálnosti :-)
    💪 Zdeno Chára jede bomby i po konci kariéry! 🔥 Absolvoval svého prvního Iron Mana v neuvěřitelném čase 10:20:53 h. 👏
    🏊‍♂️ 3,8km plavání
    🚴🏻‍♂️ 180km na kole
    🏃‍♂️ maraton 42,2km
    Plaveckou část stihl za 1:30 h, kolo za 5:15 h s průměrnou rychlostí 34,3km/h a následně maraton za skvělých 3:27 h.
    ROMI
    ROMI --- ---
    C_O_P: dokavad jsi tam nenapsal od fotbalu pres hokej, tak bych s tebou i souhlasil :) muzes byt univerzalni, ale pak se musis od urcityho veku specializovat :) takze kdyz se nenaucis poradne bruslit do nejakyho veku, tak ti bude univerzalnost k hovnu :) Ale me se treba libi Zacha style v tom, ze od mala u toho decka rozvijis pohybovou aktivitu na vyssi urovni a pak si muzes vybrat nejakej sport.
    C_O_P
    C_O_P --- ---
    Já si myslim, že je to fakt tou propracovanou přípravou. Dneska je skoro v každym sportu potřeba bejt vlastně univerzální atlet. Vod fotbalu přes hokej po cyklistiku.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    jinak k tem nedosažitelným výkonům v moderní cyklistice. Úplně to tak totiž neni.

    Nedávno sem četl zajímavou analýzu a statistiku. Dle pomyslné "nedosažitelné" hranice nad 7,4 Wattu/kg za cca 10min (nevím přesně). Tuto hranici byl naposledy schopný pokořit Alberto Contador v roce 2009. Což bylo před 15 lety. A teprve minulý rok to dokázal Jonáš už v nějaké etapě v Baskicku kde se sešly dobré podmínky :) (nízká nadmořská výška, prudké pasáže atd) Až potom následně to zopakoval na Tour.
    Jinak tuhle hranici pokořilo cca 30lidi. A mezi něma jsou Indurain, Bjarne Riis, Ullrich atd.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ATOMIKS: To strašně záleží. Já třeba nikdy zdaleka nezávodil na top úrovni, ale několik let mě to docela živilo. Dělal jsem triatlon a sporty z něj vycházející přes sázkovou ESR.

    Ale do konce života si budu pamatovat, když jsem byl poprvé na vstupní prohlídce u našeho teamového lékaře. A on se mě snažil asi varovat. Mě bylo tuším jednadvacet a ve dveřích k němu jsem viděl odcházet postaršího týpka a on na mě kolik si myslím, že mu je let. No já hádal tak přes 40 a ono mu bylo čerstvě 30! A vysvětloval mi jak to huntuje zdraví. Tenkrát jsem se tomu zasmál. No a já těsně před třicítkou skončil, protože regenerace byla delší a delší a návrat do formy byl bolestivější a bolestivější.
    Ale dneska ani ne po čtvrt století dál je sice mnohem lépe zvládnutej tréning, na všechno máš deset specialistů co se věnujou jenom tomu (pokud si tedy na top úrovni), ale také ty výkony, které k tomu potřebuješ jsou nedosažitelnější. Ten interval ideálního věku se posouvá dolů. Stejně tak se posouvá v cyklistice tělesná konstituce. Je třeba začít mnohem dřív. Mimo profi svět to ale tak moc neplatí a i v profi cyklistice jsou výjimky potvrzující pravidlo. Třeba Valverde.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    COCOBRYCE: no, 5% vypadá jako málo ale to byl rozdíl teď v časovce mezi prvním a 24.mistem.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    fotky ze vřera, některý moc pěkný
    Tour de France gallery: Grinding day on gravel delivers race mayhem | Cyclingnews
    https://www.cyclingnews.com/features/tour-de-france-gallery-grinding-day-on-gravel-delivers-race-mayhem/
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    ATOMIKS: byvavalo, ted rozhoduje wt/kg za urcity casovy usek (5-45min max) a schopnost regenerace. maratonci (2hod) ani nejaky dalkovy plavci/ironmani uz profici co vyhravaj WT zavody davno nejsou. to uz spis Gravel WT nebo MTB je o vytrvalosti vic nez treti tyden na GT. jizda v baliku 5 hodin 3 tydny je spis o technice a taktice nez o vytrvalosti, ty watty jsou tam stejny co mam ja na kole z prace (pokud to neni zrovna DeClerq nebo Pollit co to tahnout celou dobu).
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    já bych si nechal vysvětlit jednu věc. měl jsem totiž za to, že u vytrvalostních sportů je věk spíše výhodou, že z hlediska výkonu je lepších mít 30 let než 20. ale třeba se mýlím.

    když nad tím přemýšlím, tak já jsem právě ta "stará škola" v několika směrech a Pogačar mi do toho prostě neštimuje.
    že o žlutý se reálně hraje až v posledním týdnu a do tý doby je lepší se šetřit a netajtrlikovat (v tom imho právě Pogi skutečně prohrává a Vinge mi přijde vyspělejší). a že lepších je 30 let a ne 20.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    COCOBRYCE: doping v 80-90tkach delali vsichni pac se bez toho nedalo vyhrat. tak musel sypat kazdy. tedka se da vyhrat i bez sypani pac kultura je takova, ze pokud nekoho najdou, jako tedka EF Piccola nebo predtim tu Belgicanku, tak je na hodinu mimo sport a uz si nikde v Evrope nezajezdi.

    je to podle me i tim o kolik let driv ted lidi jdou do profi pelotonu a muzou jako Ayuso vyhravat WT zavody bez toho, aby makali jako mladosi na nejakeho vycpeleho karierniho sypace jako byl treba Moreau nebo Herve. V 90thkach proste sponzori chteli aby tyhle lidi byli ve predu a jelo se na ne a i cisti lidi na ne museli makat i kdyby by byli trepa lepsi. to tedka neni a clovek pokud ma talent a cisla jako Remco nebo Ayuso, tak se jede na ne hned.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    CUKI: všude jsem dočetl že doping ti může dát cca max 5%, nikdy z nuly neudělá šampiona, a pak stejně přijde blbej den a je po šanci
    CUKI
    CUKI --- ---
    PAN_SPRCHA:
    COCOBRYCE:
    Tak já netvrdím, že to je v tuto chvíli nelegální, ale stejně tak věřím, že některé věci které se dostanou na světlo budou zakázané, ale jsou v tom obrovské peníze a ty generujou snahy...
    a věda jde mílovými kroky kupředu.
    Ale to jsme se dostali někam kam jsem nechtěl, protože oba mají můj obrovský respekt. A I když by tam byl ta podpora něčeho, stejně to jsou neskutečné výkony. A to hodnotím zpětně i ty Armstrongy a spol. Trochu jim to pomohlo, ale neznamená to, že by to nebyli vynikající sportovci. Jen škoda že to neuměli jet fér. A jen doufám že dneska tam tohle není. Moc si to přeju.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    CUKI: například Visma tvrdí, že její náskok je ohledně stravování / sportovní výživě, užívají ketony, ale tak to nejsou samy
    navíc doping ti neudělá takovej náskok v rozdílu ve výkonosti, a jak říkáš, dnes je to jeden z nejčistších a kontrolovaných sportů, si dneska nikdo z těch hvězd nedovolí, max někdo ze středu pelotonu
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    CUKI: těch podezřelých výkonů je hromada, ale už moc nevěřím že se dnes snaží obejít pravidla nelegálním dopingem. Spíš se snaží vyvíjet něco co ještě zakázané není. Viz. vzestup Sky v minulém desetiletí. Taky tam šlo primárně o používání a vývoj nových tréninkových postupů a pořád ještě povolených stimulantů. Tenkrát to krásně prokec Viviani když prohlásil jen že "nedělají nic zakázaného" tedy v překladu: máme něco co ostatní týmy ne a zákazané to není.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JAZ: Tak já jen doufám (a to se týká i Pogiho a ostatních) že to není jen kvůli dopingu, který je zatím nezjistitelný. Protože doping je vždycky o krom před testy.

    A teď jsem se nechtěl nikoho nijak dotknout, ale některé výkony jsou fakt jak z jiného vesmíru. a skoro kdykoliv dřív se za tím schovávalo něco...:-(

    Na druhou stranu je cyklistika po 90' čistce asi jeden z nejčistších a nejvíce kontrolovaných sportů. Na rozdíl třeba od tenisu.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    Vlasov má zlomený kotník, je out
    x.com
    https://x.com/RBH_ProCycling/status/1810317280330297748
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam