• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    DUKED
    DUKED --- ---
    Hm, nechá vyhrát McNultyho? 😉
    DUKED
    DUKED --- ---
    Tadej ve formě
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PAN_SPRCHA: Tak alespon vidime, kam az to muze eskalovat.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    ROMI: ....a dneska taky
    ROMI
    ROMI --- ---
    Hmm dle očekávání
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    HUGH_BOYLAN: pořiď bajka, na zimu ideální, většinu zimy se dá jezdit dneska už normálně, jen na těch pár sněhových dnů se hodí bajk. No a když to nejde, tak je dobrý se třeba projít, neco prostě cokoliv.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    4,5 roku od poslední vyhrané WT jednorázovky....
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Aláč na Aláče, neuvěřitelné
    PULKA
    PULKA --- ---
    HUGH_BOYLAN: Tenhle bych nebrala, jestli se nepletu - nemuzes ho propojit se zadnou platformou (novejsi/drazsi verze to umi), takze to bude vetsi otrava (proste na urovni valcu, jenom z toho nepujde spadnout). Jako dalsi bod musis preziut zadni plast (naklad navic, sjedes ho relativne rychle) a pokud nemas jiny kolo a chves jezdit v zime, tak protrebujes dalsi sadu zadniho kola nebo prezouvat… pujc si od nekoho (nebo v pujcovne, neni to tak drahy a pred sezonou mozna jeste budou) trenazer, kde sundas zadni kolo. Kdyz budou mit zwift hub, tak dokonce muzes pouzit virtualni razeni (funguje na Zwiftu a i na Rouvy). Je to nasobne tissi a mas nasazeny kolo a vyndany trenzer treba do 5 minut, i kdyz to nosis ze sklepa. Rozdil je propastnej, jsem ochotna to klidme kazedej druhej den v zime slozit a ulozit.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SPHEX: Zvážím to. Jak moc je ojeb s instalací, nikdy jsem tohle nezkoušel, měl jsem akorát 7 let zpátky na zimu půjčené válce a moc jsem to na nich nedával.
    SPHEX
    SPHEX --- ---
    HUGH_BOYLAN: kdybys chtěl zkusit, mám doma jeden Tacx Booster navíc (pořídil jsem si Elite Direto)
    https://www.alza.cz/sport/tacx-booster-t2500-d5127792.htm
    Můžu půjčit/ nechat za pár stovek.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    KVETACEK: delší tréninky jezdí v profici ve Španělsku nebo v Monacu a ne na trenažéru .)

Já spíš myslel to, že mají válce jako součást tréninku a přípravy. Věřím že dlouhé tréninky na tom nejezdí. Ale zrovna třeba včera jsem se díval na Nino Schurtera jak se chystá na mistrovství světa a jel na válcích :-)

KVETACEK
    KVETACEK --- ---
    Pro mě je největší nevýhoda válců v tom, že na nich musíš být pořád v pozoru. Na trenažéru odjedu tři hodiny a celou dobu se soustředím jen na výkon a NETFLIX. Když dám úsek „na krev“, můžu úplně vypnout a jen točit nohama "na prázdno" – to na válcích prostě nejde. Navíc na trenazeru jde dobře trénovat jízdu jednou nohou aby ses zlepšoval v tahu nebo tocit 120+ frekvenci, co je na valcich o hubu.
    Další věc je, že přes zimu nemusím nic nabíjet. Když vynechám „smart válce“, které jsou celkem nová záležitost, pořád je potřeba hlídat, jestli máš nabitý wattmetr.
    Já osobně nesouhlasím s MAESTRO_007, že profíci trénují na válcích. Na zahřátí jsou super, o tom žádná, ale delší tréninky se jezdí na klasickém trenažéru. Válce nejsou dělané na větší odpor a delší trenink. Co se mi na nich naopak libi, je skladnost a ze mas kolo ihned k dispozici.
    IV0
    IV0 --- ---
    MAESTRO_007: Souhlasím, ještě bych dodal, že když si chceš dát trochu delší tréninky tak na pevném trenažéru to prakticky nejde. Já mám limit 1h. Po tom, co jsem si ho dal na rockerboard, tak mám limit dvě a půl až max tři hodiny. Přitom venku na kole zvládnu bez problémů 6-8 hodin, ta volnost pohybu, že to můžeš trochu rozvlnit pod sebou při jízdě v sedle, jet na chvilku ze sedla a kolo pod sebou si trochu rozhoupat apod., je prostě hrozně důležitá vlastnost, kterou klasický trenažér nemá a válce ji naopak mají. Další věc ke zvážení je, že na válcích je limit maximální výkonu poměrně nízko, takže když si chceš dát intenzivní intervaly, tak na válcích máš smůlu...
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Otruba zase bomby před balíkem.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    SMOKY: hlavní přínos je práce na zlepšení techniky šlapání a celkově zefektivnění šlapání. Je to jeden z důvodů proč na válcích tolik jezdí i profici. Je obrovský rozdíl když umíš šlapat pěkné " do kruhu" než když do pedálů jenom bušíš + tě nutí držet stabilitu je další věc, trénuješ tím více core, stabilitu a ovládání kola. Jsi na těch válcích daleko aktivnější a to je dobře pro tělo. Nemusíš tam kolo montovat, jsou ideální na zahřívání atd. :-)

Myslím že ideální je kombinace, válce + trenažér. To mám v plánu vyzkoušet tento rok. Jinak jsem jezdil hlavně trenažér nebo chodil běhat :D
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    SMOKY: To asi není otázka na mě, já jedu právě válce a na trenažéru se úplně necítím, ale zase jezdím jenom krátké jízdy.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY: coz muze bejt pro spoustu lidi proti :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    ONDRAT: maji valce nejaky pro, krome toho, ze te to nuti drzet stabilitu ?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KVETACEK: Tak pojďme - trenažér nebo válce, pro a proti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam