• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    ROMI
    ROMI --- ---
    CUKI: Ja o voze ty o koze, nema cenu na tebe reagovat
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    HUGH_BOYLAN: Tak v tom případě je na místě na to přestat reagovat. (a tím nemyslím jenom tebe)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    CUKI: A rukojmí už Hamas propustil? Ptám se pro kamaráda...
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAESTRO_007: Taky mi nepřijde, že by šlo primárně o woke náturu pořadatele MS.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    né že bych vítal MS V Africe. Myslím si otom své, ale zrovna Rwanda má v cyklistice významné postavení. Je tam spousta cyklistických projektu úspěšných, jezdi se tam delší dobu Tour du Rwanda, kde jezdí světové tymy a mají tam pěknější silnice než u nás :-) jejich jezdec se 2012 nominoval na olympijské hry atd. Je o tom i dokument

Rising from Ashes (film) - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rising_from_Ashes_(film)
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    Tak pozor, Vuelta se nepovedla, ale Španělsko hrozí že kvůli genocidě Izraele v Gaze vystoupí a nebude se účastnit Eurovize!! To už je opravdu útok na samotnou podstatu západní demokracie!!!
    CUKI
    CUKI --- ---
    ROMI: Mě zase přijde úplně mimo vyhladit obyvatele Palestiny, ale koho to zajímá, že? Vím, že jsem v menšině, stejně jako oni.
    ROMI
    ROMI --- ---
    CUKI: Jak jako legitimni, me prijdes uplne mimo.
    ROMI
    ROMI --- ---
    RICK: Ale nejak tam nevidím, ze by uci něco udelala s tim, bude tam nějaký zakaz poradat závody ve Španělsku? Takze jen snuska reci nakonec a nic se nestane
    CUKI
    CUKI --- ---
    PAN_SPRCHA: Jenže Kongo už dávno ovládá bratr Rus. To není o tom že bychom nechtěli :-) A velkou část z toho Konga máme právě přes M23, které tímto tolerujeme.

Ostatně to není jen o Rwandě, takových příkladů ze sportu známe dost.

HUGH_BOYLAN:
    HUGH_BOYLAN: Vidíš jak se na ty věci díváš dvojím metrem? Uvědomuješ si to? Já nějaký zásadní rozdíl mezi Putinem a Bibim nevidím. Putin jen není natolik schopný a nebo nepříčetný, že zatím nezpůsobil takovou genocidu vedoucí k hladomoru civilního obyvatelstva.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    PAN_SPRCHA: Jo, bojkot je civilizovaná cesta, ale už toho nechme prosím.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Ale jinak bych byl rád, kdyby jsme s tou politikou šli do píči patřičných auditek a tady se řešilo striktně kolomrdství.

Už mám letos 4940, zítra bych snad mohl tu symbolickou pětku dovalit do cíle. Na strašnym verglu. A jo, píšu to, protože jsem na sebe pyšnej a silniční cyklistiku miluju, je to moje VÁŠEŇ.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    HUGH_BOYLAN: ..............tak to civilizovaný člověk bude prostě bojkotovat, ale nepůjde exhibovat aby byl vidět v televizi
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    CUKI: Žádnej russák by neměl mít právo na nic. Dobře, na kalacha s jedním prázdým zásobníkem, plesnivej krajíc chleba a kulku do hlavy. Ten národ je prožranej zmrdstvím do kosti.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    CUKI: Co to meleš? Je tam nějakej russkej tým? Kdyby jo, tak jsem 1000x nasranější, ale stejně bych nedemostroval takhle pičovsky. Prostě to španělská vláda a její složky na zachování veřejného pořádku těžce posrala a basta.

Španělsko je prostě dlouhodobě vypíčená země a sere mě o jen o něco míň než russko, protože si aktem války nenárokuje Francii a Maroko. To snad jediný jim ještě lze přidat k dobru.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    CUKI: Rwanda earned about US$733m from mineral exports....vedlejší Kongo $29.4 billion tedy 40x tolik..........jako ne že by se to nehodilo, ale Rwanda není úplně klíčový dodavatel nerostných surovin.....je opravu maličká. v Africe najdeš daleko lepší kandidáty na strategického partnera ohledně exportu surovin.

Chtěli to prostě dát do Afriky a Rwanda měla v té době nejlepší bezpečností situaci a rozumnou infrastrukturu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PAN_SPRCHA: Rwanda má spoustu klíčových nerostných surovin a další získává přes M23 z Konga.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    CUKI: Rwanda je v africkém kontextu maličká zemička která toho zas tak moc nevyváží.

MS dostala protože se UCI tenkrát chtěla tvářit nediskriminačně a ukázat jak jsou woke.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SMOKY: Já třeba nesouhlasím ani s tím jak se to udělalo s Ruskem. Já si myslím že pokud daný sportovec není Putinem financován a veřejně se proti tomu distancuje, tak by měl mít právo závodit a dokonce i reprezentovat svojí vlast.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JONAS3: Myslím že jasně píšu, že tohle se mělo řešit na "vyšší instanci" než na národní, podobě jako Rusko.

Taky vidím zásadní rozdíl demostrovat, třeba i zablokovat a nebo v tom ohrožovat jezdce přímo na trati, což se stalo BTW i na TdF. Tohle odsuzuji. Taky nikde nečtu, že by Sanchez vyjádřil obdiv k napadání a zranění. Ale vyjádřil k tomu protestu samotnému.

Ano "a v neposlední řadě k finančním ztrátám, jak pořadatele, tak týmů, i třeba TV, protože přenosy byly ukončeny dříve a nebyly vysílány plánované reklamy" jsme u jádra problému. Vlastně vůbc nejde o Palestinu, Genocidu, Vueltu a nebo jezdce na ní. Jde jen a jen co z toho budu mít. A jsi si tímto vlastně sám odpověděl na tu Rwandu. Protože EU potřebuje klíčové suroviny ze Rwandy, takže je to přeci legit. :-)

Na druhou stranu mám pocit, že se teď ty nepokoje díky tomu uklidnili, protože prachy jsou důležité jak pro vládu tak pro povstalce. Kdo ví jak to dopadne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam