• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    HELLISH
    HELLISH --- ---
    CUKI: Peněz je v tom dost, celá debat je o tom, jestli jsou přerozdělovaný mezi aktéry "spravedlivě", pokud teda vůbec něco takovýho existuje (podle mě nejsou).
    Cyklistů, kteří jsou na konci kariéry za vodou na celej život jsou v profipelotonu spíš desítky než stovky a takových, co si "za 2 měsíce vydělají prachy na zbytek života" je tam opravdu jen pár (podle mě to teda není ani Pogačar).
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    CUKI: to mluvis o top jmenech a top teamech. Nerekl bych, ze beznej domestik v mensim tymu bude nejak zvlast dobre placenej. To, ze mensi teamy maji problemy s penezi je fakt.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ARXIE: Jako že je v tom málo peněz, neřekl bych. Vybírat za to prachy je svinstvo. Je to veřejný prostor. Stačil by nějakej rozumnej platovej strop. Už je fakt že všichni cyklisti bydlí v Monaku, je fakt úlet. Já bych třeba zavedl že sportovec může reprezentovat jen tu zemi, kde platí daně.Nikdo by moc neschnul protože tyhle jména si vydělají za 2 měsíce prachy na zbytek života. Pokud z těch daní půjde polovina na sport, tak to těm chudším týmům pomůže mnohem více.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    Návrh na Tour: Chcete vidět Pogačara? Tak si zaplaťte - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/sport/cyklistika/fanousci-zpoplatneni-tour-de-france.A251107_090116_cyklistika_czo

tohle asi neklapne :D ..ale prachy bych jim pral
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Z jiného soudku, lokálního:
    Neznáte někoho, kdo byl přihlášený na Czech Challenge Tour? Na celý seriál nebo jen na poslední závod (možná také 3.)?
    Jde o to, že to 3 dny před startem zrušili, Jaroslav Vašíček za pořadatele slíbil vrátit startovné, ale nic se nekoná. Komunikace je s ním hrozná, každý druhý den slibuje, že to další den, nejpozději pak za dva dny, vrátí, ale nic se nekoná. Pořád jen slibuje, ohání se tím, jak jsou úspěšný realizační tým, že mají za sebou pořádání Czech Tour, Závod míru U23 atd...

Nějak s ním ztrácím trpělivost, podal bych na něj žalobu, nejlépe by bylo hromadnou.

Pokud někoho znáte, napište mi prosím, nějak bychom se spojili a společnými silami postupovali dál. Až se to vyřeší (pokud), dám sem jeho e-maily, to je vážně k popukání.

Czech Challenge Tour - Czech Challenge Tour
    https://czechchallengetour.cz/
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Tak teda aha!
    Cyklistika: Tadej Pogačar byl krok od odstoupení z Tour - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/sport/cyklistika/tadej-pogacar-tour-de-france-2025-zraneni-odstoupeni.A251105_131424_cyklistika_ipet
    RICK
    RICK --- ---
    HELLISH: a navíc mají nově pedály, které jsou přímo Shimano
    HELLISH
    HELLISH --- ---
    RICK: k tomuhle můj mechanik říká, že tuhle verzi už nikdo nechce, protože tam má tu hnusnou rozšířenou část, tak to vyprodávaj:)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Porovnávali jsme oboustranná Favera a oboustranným Shimano Dura Ace na trenažeru, hodnoty prakticky stejné, v rozmezí 3%, i křivky byly dost podobné.

Jinak na Propelu mám oboustranný Giant Power Pro, a nevidím v tom také žádný problém. Asi bych si to jen tak nepořídil, to bych kupoval rozhodně Favera (cena), ale bylo to na kole, tak co už. Jedinou výhodu u toho Power Pro vidím ve výdrži baterie proti Favero. Deklarovaných je asi 70 h na nabití, prakticky je to víc, a proti uživatelům Favero to nabíjím tak 2x až 3x méně často. Ale to je detail, protože pokud se někdo naučí pedály jednou za týden automaticky nabít, když zaparkuje kolo, tak to není problém.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    VITI: ano, na klice a podle informaci je ten dopocet v poradku (pokud vis ze tlacis na pedaly stejne P/L tak v tom nevidim problem), samozrejme nic nebrani tomu mit jejich watt na obou klikach ;)
    VITI
    VITI --- ---
    ARXIE: inpeak je na klice ne? takze dopocet musi byt vzdy teorie ne? Nebo je to jinak?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    A co wahoo ? Mam verzi bez wattaku (jeste stary speedplay) a za mne sou to super pedaly.
    RICK
    RICK --- ---
    HELLISH: jo a ještě:
    Aktuálně:
    Pro majitele pedálů Shimano možná zajímavá možnost jak si pořídit kvalitní oboustranný wattmetr za cenu jednostranného.

Než se ale rozhodnete, je dobré si přečíst co se píše v popisce produktu. Tohle řešení moc nedoporučujeme lidem pod 170cm. Už jsme jich pár fitovali, delší Q faktor nedělá menším postavám většinou úplně dobrou službu.

Na druhou stranu spousta urostlejších postav si to pochvaluje a MTB jezdci ostatně ani nemají jinou možnost. Tam je široké Q dáno konstrukčně.

Akci vyhlásilo přímo Favero, platí do vyprodání zásob.

FAVERO ASSIOMA DUO Shimano - S1W.CZ
    https://www.s1w.cz/favero-assioma-duo-shimano/?
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    TLAMICKA: diky, takto mi to staci ;)
    TLAMICKA
    TLAMICKA --- ---
    ARXIE: Dával jsem si Inpeak na vlastní kliku před rokem, mají vždycky slevu na BF, bylo to 10% nebo 15% podle modelu, ale ne na všechny se to vztahovalo. Bral jsem teda verzi s integrovanou baterkou, ani vlastně nevím proč – možná se na ni ta sleva vztahovala, a na tu verzi s CR2032 baterkou ne 😊
    Moc k tomu asi nemám co říct, reálně waťák úplně nepotřebuju, jen mě nebavilo koukat na Stravě na ty “vypočítané” watty, a chtěl jsem nějaké skutečné, hlavně abych měl srovnání sám sebou. Takže nedokážu říct jak moc přesně měří (jenom vím, že ukazuje cca 10-15 wattů míň jak trenažér – a spíš teda věřím tomu wattmetru), a ze stejného důvodu jsem bral jednostrannou variantu – pár wattů sem nebo tam je mi fuk, netrénuju podle toho, nejezdím podle toho, jen mě baví koukat na ty čísla jak během jízdy, tak zpětně.
    Jinak to bylo v pohodě, 2.12. jsem udělal objednávku, 3.12. sundal kliku a poslal přes Zásilkovnu. 9.12. jim dorazila, 19.12. to bylo hotové a odeslané z jejich strany. Během sezóny bych byl asi smutný být 3 týdny bez kliky, v prosinci to nějak nebolelo.
    Funguje naprosto bez problémů, žádné výpadky nebo něco čeho bych si všimnul, naprosto spolehlivá věc, z tohodle hlediska se není čeho bát. Za mě pro nenáročného uživatele fajn volba, šel bych do toho znova, kdybych potřeboval další 😊
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    MAESTRO_007: jasny, diky, ja uz jsem defacto rozhodnutej je zkusit, kdyz bude funkcni na gravelu tak jeste prihodim mtb a fb, za ty penize s tim nemam problem a to ze nemaji zabudovanou baterii beru jako bonus
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ARXIE: dřív platilo heslo: "nejlevnější wattmetr na trhu" . Dělá to česká firma pokud vím (montáž) a úplně jsem k tomu důvěru neměl. Jako budget řešení to funguje a za tech pár let se nejspíš i posunuli. Osobní zkušenost nemám, šel jsem radši do osvědčeného 4iii. Ta montáž do kliky se mi líbí
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    HELLISH: hezke info, ja jezdim klasicke Dura-Ace kliky, ale zaujalo me ze nikdo nezminil inpeaks https://www.inpeakstore.cz/

dostal jsem doporuceni z vice stran (i by mela stacit monotaz na jednu kliku, dopocet vykonu je odpovidajici), chci je dat dat na gravela.. nikdo je nevozite?
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    HELLISH: akorát u těch starších favero to posunovalo "q-faktor", vzdálenost pedálů od sebe, díky tomu "čidlu/zařízení" na ose..ty novější vypadají že už to nemají, tak na to asi pozor. Ale místní faveraci mě kdyžtak doplní :-)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    JAZ: já mám 4iiii a ta mi určitě taky ukazuje míň, než tlačím! Pocitově tak o 50% :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam