• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ty recon prujezdy sektoru jsou napinavejsi nez v zavode :D ..hobici v Arenbergu, traktory atd. :))

Paris Roubaix 2026 | Behind the scenes
    https://www.youtube.com/watch?v=fDdYPBTv8Qg
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    VOTA: Jo všiml jsem si už na dojedzi, Miloš by měl radost
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    FORELLI: Ale zase po tom byl člověk silný jak Herkules.
    Teď jsem si v Pyrenejích dal podobnou posilovačku, nějak jsem v tom kvapíku před odletem zapomněl na kazetu s 34 vzadu. Takže jen 30. Točit 55 - 60 otáček, 40 minut, nebo víc jak hodinu v kuse, no bolelo to. Zároveň jsem věděl, že nemůžu moct přidat, to by šly nahoru watty i tepy, a odrovnal bych se na zbytek dne.
    Mno, letos budu mít asi dobrého spurta, už teď jsem to zkoušel a umím skoro kW tak 10 - 15 s ;) a to jsem ještě nezačal jezdit rychlé intervaly.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    JONAS3: když vidím zpětně kazety, na kterých jsme jezdili v devadesátkách, tak nechápu, jak jsme ty kopce utočili... Naposledy jsem si to říkal na Cunkově, kde jsme jezdili závody do vrchu /to bylo strašný :-)/, když jsem tam jel na grevlu a už mi skoro chyběly převody :-) Nojo, taky člověk vážil 65 kilo, a bylo mu o 30 míň.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    FORELLI: Na to jsem se byl podívat, a co mě překvapilo a pamatuji si do teď, tak v nejprudším místě pod lany, za Vířivými kameny, to tam jeli na velké placky ti na čele.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    FORELLI: V pohodě, jen jsem na to zrovna chytla Hyperfocus.o)))) a jdu na kolo.o))))
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    MUFLONEK: No tak kdo jinej by to měl vědět líp než kronikář, psal jsem "jestli si to vybavuju dobře", takže ne, nevybavuju :-) Taky je to skoro 30 let.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    FORELLI: Hele teď jsem akorát mluvila s naším kluboým kronikářem a NIKDY se neskončilo u vysílače. Vždy na Ještědce. Dokonce se ani k Ještědu nejelo.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    MUFLONEK: Tak ale v roce 1998 tam končila etapa Závodu míru, jestli si to dobře vybavuju, a taky to šlo.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    MUFLONEK: No nedovedu, ale Ještěd bez toho závěru není Ještěd.
    Nahoru pustit jen cyklisty, auta konec na Ještědce. A aby se tam nehromadili, tak bych jim dával paraglidy a mohli by si z rampy skočit :D
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    JONAS3: TVL! Dovedeš si představit, pustit nahoru k hotelu celý tenhle cirkus?! By se tam nevešli, Vem si, jak se tam bojovalo, když se tam ještě jezdila extraliga masters...
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    PAN_SPRCHA: Ano, dyť to tam píšu
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    JONAS3: vždyť tam mají celou trasu

Screenshot-20260414-163924
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    RICK: No to by mě zajímalo, kde nasbírají ty výškové metry z Bolky na Ještěd, to budou muset pěkně namotat někde v kopcích.
    A už to vidím, oni to pojedu 2x, navíc to není až nahoru, jen na Ještědku.
    RICK
    RICK --- ---
    tvl tak fakt Ještěd :-D

▶ Cyklistická Czech Tour zamíří poprvé na Ještěd. Start bude opět v Praze — ČT sport — Česká televize
    https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/cyklistika/cyklisticka-czech-tour-zamiri-poprve-zamiri-na-jested-start-bude-opet-v-praze-156278?
    VITI
    VITI --- ---
    JAZ: "čím vyšší rychlost, tím menší pravděpodobnost píchnutí" - to u prorazeni urcite neplati
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JAZ: prostě blbá náhoda, defekty bývají každý rok..
    JAZ
    JAZ --- ---
    SMOKY: jasně, zrovna šířku plášťů bych určitě nezpochybňoval, širší jsou (v rozumné míře) rychlejší i mimo kostky. Ale čím to teda je, že máme širší a objektivně odolnější pláště a přesto pořád tolik defektů? Navíc by mělo platit i to, že čím vyšší rychlost, tím menší pravděpodobnost píchnutí, takže zvyšující se průměr závodu taky nehraje roli.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JAZ: neřekl bych, že to je nějaká marketingová bublina, ale jet po kostkách je objektivně rychlejší a pohodlnější na 35mm pláštích. Stačí se kouknout na průměrnou rychlost
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam