• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MAESTRO_007: Nene, ale kamarád to má v obchodě. Vypadá to pěkně
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    SMOKY: dobre :-) ..tu jejich XC Silvu nemas?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MAESTRO_007: Avona Velum
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Hirt míří na deváté Giro d'Italia v kariéře, jeho cílem je první desítka. Tým NSN se však soustředí zejména na etapová vítězství | RoadCycling.cz
    https://www.roadcycling.cz/clanek/hirt-miri-na-devate-giro-ditalia-v-kariere-jeho-cilem-je-prvni-desitka-tym-nsn-se-vsak-soustredi-zejmena-na-etapova-vitezstvi
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    na jednu stranu se SEIXAS zaradil mezi nejlepsi Cyklisty sveta a ti nejlepsi cykliti sveta jezdi na TDF, ze :) ..takze proc ne, zkusenosti jsou dulezite a ze patri mezi spicku potvrdil, myslim ze to dost zvazovlai jestli tam pojede
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    SMOKY: kolo/ram mas jaky? :)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    Tak Seixas tam už je na TdF no......a tým na spurt.

Screenshot-20260506-091321-2
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Řadu let už se na kole jenom vozím, ale posledních 6 let jezdím na grevlu equatory (což je čína zapletená u nás), mám na nich nějakých 60 tisíc, vůbec je nešetřím a kromě jedné výměny ložisek jsem s nima nedělal vůbec nic. Jako DT Swissy by byly asi hezčí, ale odvedly by mi stejnou službu za dvojnásobek peněz.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: tak sem na to koukal, sice maj office v USA, ale je to Čína, pekny, vypada to fakt kvalitne. Tak dik, az budu shanet pristi krabyy, zohlednim je :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Pls, půjde tenhle cockpit i na kola jinejch značek? Píšou kompatibilitu jenom s jejich Inflitem, ale já si říkám, proč by to nemělo být kompatibilní, když bude průměr 31,8mm, tak by to mělo jít nasadit. Uvažuju správně nebo něco přehlížím?
    díky

Canyon CP0039 1 1/8" CF Cockpit | CANYON CZ
    https://www.canyon.com/en-cz/gear/bike-parts/handlebars-and-stems/canyon-cp0039-1-1%2F8-cf-cockpit/9102162.html
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    ROZI: tyhle výrobci vyrábějí OEM pro západní značky, tak bych řekl, že zavedenou kvalitu mají. S druhou částí určitě souhlasím. Jinak já jezdím na Nextie rafcich dlouhodobě a nestydím se za to :) . Od zavedených značek jsem nic jako mám teď (45/55 mm, 25mm internal width, zapletený na sapim cx ray 1130g) jsem nesehnal, abych nemusel prodat obě ledviny.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    ROZI: cokoliv sem koupil v Cine na kolo a pak reklamoval (osvetlena helma, hadry, pedaly, svetla), tak reklamace prakticky nulova sance. Nebo na svy naklady poslete k nam (cca 5 tisic CZK) a my to proverime.
    ROZI
    ROZI --- ---
    V produkci platí, že kvalita není jen výstupní kontrola, ale je "built into the process". Tzn, máš jasně daný procesy, bereš zboží, kde víš původ, máš kvalifikovanou pracovní sílu a QC je na vstupu, in-process a na výstupu.
    Toto dost (převážně asijských) firem prostě nemá. Je to i odlišnou kulturou a tím, že to něco sakra stojí. Zavedené brandy ti to můžou nabídnout a tak je riziko toho, že se ti rozplete kolo ve sjezdu nižší. No a pak bych chtěl vidět nějaký aftersale care u čínských značek. Předpokládám, že tam žádné recally asi nebudou a určitě to není tím, že produkují kola, která jsou bez vad ;-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: to jen opakujes to, co sem napsal. Nejde to rict, ze se cina rovna nekvalita, ale ani kvalita, je to per vyrobce, protoze ten duraz je na tom vystupu. Za nazvy znacek diky, mrknu co maj.
    Kazdopadne chtel bych videt nekoho, kdo se seriozne venuje kolu a koupi si ram nebo rafky na temu :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    DRAGON: výrobci jako Nextie nebo Light Bicycle jsou ověřený a prdukujou napeosto kvalitní produkty. Nebál bych se říct, že technologicky jsou dál, než zavedený značky. Když jsem viděl výstupní kvalitu Enve , tak o jejich QC nemám moc iluze. Nechci propagovat čínský značky, ale to že čínský = nekvalitní dávno neplatí. Tím nijak nechci propagovat čínský výrobce...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VITI: Tak si nejdřívě definujme, co znamená dobrá čína, protože co tak různě čtu od kámošů nebo na netu, tak to platí hodně (nekvalita, durabilita, křupání), možná tohle není tak jednoduchý napsat, to souhlasím, ale to platí vice versa.
    Neexistuje nic jako "dobrá čína". (pokud nesouhlasíš, už posílej seznam). Ale na tom, že zásadní rozdíl je v quality assurance na výstupu, trvám. Funguje to tak úplně se vším v Číně, to se nemusíme bavit jen o cyklistice, prakticky všechno, co se v číně vyrábí, má definovaný a zaplacený postupy. Pokud to chceš nejlevnější (to bych u ráfku kvůli života ohrožení opravdu nedoporučoval), tak ten ráfek viděl testing jen tak, že ho někdo prohodil testovací místností.
    Samozřejmě jsou kvalitní číny typu ráfkárna.cz, ale to neberu jako klasickou čínu, ale právě už evropskou firmu.
    Čínu beru to, co se v číně výrábí a prodává (ali, temu a další sračky), nikoliv to, že si někdo z číny něco zadá do výroby, jede si zkontrolovat výrobu a pak to tady následně prodává. Mám takovýho člověka v rodině, tak vím moc dobře jak to funguje, dělá pro alzu šéfa nákupu a do shenzen/hk/shang jezdí čtyřikrát ročně, tak trošku tuším, má vždy vydatné storky :)
    VITI
    VITI --- ---
    DRAGON: jsem ten posledni, kdo by se chtel podporovat cinana, ale to co pises proste neni pravda. Dobra china nerovna se nakup na temu.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: to jo, ale obrovskej rozdil je v quality assurance, ty brandy si platej za kontrolu vystupni kvality, ty cinsky ne.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    WYMA: o 2 body mi to furt nevycházelo, tak jsem musel vyřadit jednoho "jistého" a zařadit více 4 boďáků.
    VITI
    VITI --- ---
    SMOKY: i neOEM :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam