• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CMLKACvičme doma aneb na takovéto domácí cvičení
    SM3
    SM3 --- ---
    Začal jsem po 2 letech opět na sobě drit. Žiju opet v tom, že pokud mě to nezabije tak zesílim, což vim, běh/plavani/chozeni/cinky doma a Arena u Kladivove, za posledni týden, jsem schopny lezt po ctyrech a ničit se co to jde. Pred 2 rokama jsem dal 15kg dolu za 3 mesice. Aktuálně je ve mě energie a nasranost, takže pokud budete někdo chodit běhat, nekam bušit nebo se rvát, ideál Praha 4, ale dojedu, občas mám nepravidelně spousty volného času, klidně dopoledne apod. Tak dojedu víceméně kamkoli.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    Mmch, tady je moje oblíbená tabata. :)

    Dmitry Klokov- CrossFit Tabata (Part 1)
    https://www.youtube.com/watch?v=2zIp1zYTTTg


    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    FRAKIRA: Většina lidí, kteří nejsou zvyklí pracovat ve vysoké intenzitě ze sebe maximum nevydá. A to ani nemluvím o tom, že normální začátečník nemá na něco takového techniku. Tenhle protokol je určitě fajn pro některé účely, ale neviděl bych to jako zkratku k rychlé kondici a/nebo rychlému zhubnutí.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    MAGUMI: Já myslela, že tabata je zrovna o tom, že do toho jdeš naplno. Jaký má smysl cvičit tabatu zvolna? :-O
    JINX
    JINX --- ---
    BTAERKAK23: Ja bych rekl ze to zavisi od tve fyzicke kondice.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    BTAERKAK23: Záleží, co preferuješ. Na kole nebo na vesle budeš střídat aktivitu a odpočinek, pokud bys cvičila s vlastním tělem, činkami a podobně, střídal bych různé cviky. Počet kol se bude odvíjet od intenzity. Pokud půjdeš do každého cviku naplno, budeš po čtyřech minutách umírat a na druhé kolo se sotva donutíš, když do toho půjdeš zvolna, můžeš jich s dobrou kondicí odjet třeba deset.
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    BTAERKAK23: trenérka mi dávala 8x 20+ 10 jeden cvik na nohy, dvě minuty pauza, to samý na břicho, zase dvě minuty pauza, to samý na ruce...no a tohle třikrát a měla sem toho plný brejle
    BTAERKAK23
    BTAERKAK23 --- ---
    MAGUMI: jj, já dodržuji interval 20-10, ale spíš mi šlo o to, zda cviky různě střídat, nebo využívat pouze jeden cvik, na celé to kolo (4 min), popřípadě kolik kol odjet...dokud člověk může? Nebo si nastavit nějakou hranici?
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    P.s. Pokud nemáš s pohybem zkušenosti, takhle intenzivní cvičení bych do začátku nedoporučoval.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    BTAERKAK23: Tabata je obvykle nastavená jako 20 vteřin intenzivní práce a 10 vteřin odpočinku, celkem osm cviků nebo sérií; 40 vteřin je hrozně dlouhá doba, to buď neudýcháš nebo nezvládneš dodržet potřebnou intenzitu.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Tak muj novy objev je asi mesic tahle appka na cviceni jogy https://www.downdogapp.com/
    pokazdy to vygeneruje unikatni sekvenci podle zadanejch parametru, nejsou to videa, jen cviky za sebou ke kterejm jsou instrukce pomerne podrobny a fotky, ve verzi zdarma je možnost jenom volit uroven a delku cviceni, ve verzi za penize, coz je asi 200 za mesic si pak muzete volit rychlost, uroven instrukci, playlisty a pak i oblast tela na kterou se chcete zamerit, jedu zatim ve verzi zdarma a uplne mi to staci, jsou k tomu dobry soundtracky takovy downtempo a pak se muzete podivat, co to hralo a pripadne si to prehrat...zkuste
    BTAERKAK23
    BTAERKAK23 --- ---
    JINX: díky za osvětu :-)
    JINX
    JINX --- ---
    BTAERKAK23: ja mam nekolik vybranych cviku ktere cvicim napr. 20s na max a zbytek do zbytku minuty odpocinek. Takovych serii delam napr. 5 no a ruzne cviky bud jedu po sobe nebo je vsechny prostridam mezi seriemi

    napr. drep s velkou cinkou na zadech, shyby, kliky, kettelball swing, deadlift kazdy z toho 20s 5x pokud mas vetsi vykon tak muzes jet treba 40s a 20s odpocinek :-)
    BTAERKAK23
    BTAERKAK23 --- ---
    JINX: Jak jí cvicit? Opravdu jeden cvik a každý den? Nebo kombinovat více cviků do těch čtyř minut a dát více kol? Třeba 4-5??
    JINX
    JINX --- ---
    BTAERKAK23
    BTAERKAK23 --- ---
    ahoj, cvičí tu někdo tabatu?
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Můžu doporučit českou jógu na doma, i když placenou, Začínáme s jógou od týhle holky: https://www.youtube.com/channel/UCR3ug0arPYj1qoQQFR1OdJw
    Možná tam bude mít i něco zadarmo. Jednoduchý, polopatický, minimum zbytečných keců. Jsem teda furt v první lekci, ale i tak je to příjemné.
    Samozřejmě má i pro pokročilejší.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    CMLKA: jasný, já jsem schopná ty hlášky o čistotě duše a harmonii odstínit. Uvidíme,jak dlouho mi to vydrží :)
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    CMLKA: ja zas takhle tezko vydejchavala fitfabstrong. Vydrzela jsem s nimi 3 tydny a musela skoncit. Nejak mi to nesedlo. Cvico dobry, ale sympatie byly horsk. Tak jsem se vratila ke stare dobre Jill.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    KETHAMINA: ne vydejchat tu jeji osobnost, proste me hrozne s**a :)) dala jsem si proste jedno cviceni, uz nevim, co to bylo a dost jsem toho nezvladla a ona nenabizela zadnou lehci verzi tech cviku, tak mi to prislo jako blbost to cvicit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam