• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TRAGEDNo Man's Sky
    A SCIENCE-FICTION GAME SET IN AN INFINITE PROCEDURALLY GENERATED GALAXY
    rozbalit záhlaví
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    GANDHI: naposled se mi to stalo a zdrhal jsem pred tim robopsem, tak sem si rikal, jestli to s tim nejak nesouvisi :)
    VICTIM81
    VICTIM81 --- ---
    GANDHI: bug. nedelas nic spatne.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    nema nekdo tuseni, proc mne to cas od casu kdyz vzlitam s lodi odpali az na orbit?
    VICTIM81
    VICTIM81 --- ---
    tak jsem dneska zjistil ze mam corrupted game save... prdel co :)
    easy fix nepomaha. ten non-easy jeste delat nebudu pockam na jeden patch.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Tak jsem se dneska pristih, ze me k ty hre uz nejak nic netahne, to teda vyprchalo jeste rychlejc nez Division :(
    VICTIM81
    VICTIM81 --- ---
    low flight mod.
    Flying through a cave with the Lowflight mod. GIF | Create, Discover and Share on Gfycat
    https://gfycat.com/FatAdventurousFox

    http://nomansskymods.com/mods/lowflight-by-hytek-packed/
    EZEE
    EZEE --- ---
    nebo ja nevim co to je, to za cim se zenes :)
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    Stred galaxie neexistuje...
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    me nezajima. co je ve stredu galaxie - ja chci videt, co je na druhym okraji:)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    taky mne naštvalo, když mi spoilnuli, že ve středu galaxie je Half life 3 :/ mělo to bejt překvapení.
    EZEE
    EZEE --- ---
    Jeden buzerant na YT mi spoilnul co je ve stredu galaxie. Dal se vyjadrovat nebudu. Jsem nasran.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    VIRIK: ja sem na to a podobny navody koukal, ale prijde mi, ze tahle hra je pro me lespi, kdyz ty mechaniky fakt nechapu a postupne objevuju, a ackoliv to znacne zpomali progress, tak sem casto necim novym prekvapenej a rad, ze neco novyho pochopim. a trosku je to takovej samostatnej prvek exploration svych vlastnich dovednosti. v tyhle hre neni fakt kam spechat a chapat vsechno od zacatku cloveka myslim spis odradi, nez nabudi, neb to pro nej zacne byt daleko drive repetitivni, cemuz se u tehle hry nejde ubranit jakkoli je proceduralni, pouze nejakyma vyraznyma patchema pripadne dlcckama,coz se doufam bude dit.
    SVORO
    SVORO --- ---
    VICTIM81: Tak jako fanboy zníš no ;D ale taky doufám, že "NMS" výrazně zlepší, jenže to nebude zase tak rychle jak by jsme si přáli navíc ta hra má problém v core mechanikách a s tím se už asi udělat nic moc nedá.... teď narážím na systém slotů v lodi a upgradů a systémů to samý je i u obleku snad jediná věc, kde můžeš vše rozebrat a postavit je multitool...

    Každopádně chápu proč se rotace planet zdála matoucí... protože ten zasrane* radar co máte lodi je asi tak dobrej jako kdyby tam nebyl a s tím jak funguje bych ho tam radši neměl akorát zasírá FoV :(

    Nedávno jsem s bavil s kámošem a říkal jsem mu, že podle mne to jak funguje vesmír a planety je super, ale pak do toho implementovali špatně simulátor chůze/letu a inventory managementu takže jak si Šón přál připadám si jak na Coveru Sci-fi knížky z psychiatrický léčebny.......
    VICTIM81
    VICTIM81 --- ---
    TRAGED: ani ne. muzes napsat wiki guide coz by spoiler byl.
    ale taky muzes rict. hra obsahuje nekolik malo rozdilnych typu lodi ktere maji drobne odlisnosti ktere neprozradime. je ale na lidech samotnych aby se vtom zorientovali nebo to neresili a vzali co jim pod ruku prijde. tim jen oznamis ze i vtomto ma hra nejakou hloubku.
    a oni takto povrchni informace o vicero vecech podavali. a defakto to nemusel byt zadny problem.
    bouchlo jim to do xichtu diky tomu ze to vyslo s tema vsema problemama a s listem veci ktere do hry nestihli dodat nebo jsou vylozene zrusene.
    takze "trigger happy" internet se na ne vrhnul a zacal je bit po hlave i tim co ve hre je. jen protoze jsou i veci ktere ve hre nejsou. nebo presneji protoze se neobtezovali pro kazdy "hozeny kamen" zajistit argument.
    osobne me mrzi ze treba vypnuli rotaci planet. jen diky tomu ze interni testovani to videlo jako matouci pro hrace. imho to je matouci jen protoze tam chybi tak zakladni vec jako mapa dane slunecni soustavy.

    snad neznim jako fanboy. hra me stale bavi. ale nemyslim si ze zakryvam nebo prehlizim chyby ktere nadelali. nemam zajem o listek na hype nebo hate train.
    ale porad takto brzo vidim sanci ze se produkt vyrazne zlepsi.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    TRAGED: " pitomej manuál – kterej přitom nemusel říkat vše, jen seznámit s logikou herních mechanik "
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    VICTIM81: Coz u hry postavene na exploraci, by byl vlastne spoiler.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    SVORO: jojo, za tohle si rachec do zadnice zaslouží.
    Podivné hádky o to, že to mělo/nemělo být GTA V online ve vesmíru bylo všude plno, ale pitomej manuál – kterej přitom nemusel říkat vše, jen seznámit s logikou herních mechanik – se nikdo neobtěžovat ani splácat.
    SVORO
    SVORO --- ---
    VICTIM81:
    VIRIK:

    A dobře Hell(o) Games tak, jsou věci, který prostě měli vykomunikovat nebo zařadit do tutoriálu. Dost lidem to bylo jasný a dost lidem to jasný nebylo tohle se týká většiny herních mechanik co v NMS jsou. Třebas k těm lodím pokud se na ní podívám mě osobně není jasný co je Trader Fighter Explorer vím, že záleží na kokpitu "Koule" "Autobus" "Akvárko", ale pokud nevidíte kokpit tak Vám není jasné na co se díváte stejně tak je popič* velikost lodí... jak může mít Koule na třech nožičkách s křidélkem 41 slotů když támhlensten obrovskej dvojvysavač jich má jen 19?
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    VICTIM81: jo, přesně těhle věcí jsem si všimnul taky. Oni existovali i lidi co ani netušili, že se inventář dá rozšiřovat a že je to herní mechanika. Naprosto souhlasím s tím co říkáš.

    ROzdílů u lodiček jsem si všimnul. Taky jsou různý značky multitoolů. Taky se hra mění podle toho jak hraješ.
    To, že ěnkteré věci jsou na planetách stejné je daný omezením, co si dali, a že ta fauna spolu bude spoň trochu souviset (třeba všichni jsou šestinozí), barevně korespondovat, případně že nemusíš 18trilionkrát zjišťovat co je zinc na štíty a ze který kytky tady zrovna získáš zdraví.
    VICTIM81
    VICTIM81 --- ---
    toto je vcelku zajimave.
    PSA: Your ship looks affect its survivability in combat, regardless of what kind of shield upgrades you got installed (Screenshots with explanation) : NoMansSkyTheGame
    https://www.reddit.com/...kyTheGame/comments/4yz8eg/psa_your_ship_looks_affect_its_survivability_in/
    post o tom ze zde jsou rozdily "trid" mezi lodemi. zakladni rozdeleni na tri kategorie.
    a diky tomu ze jsem prave vymenil lod a prosel uz asi vsema tridama tak musim uznat ze jsem tomu nevenoval pozornost ale rozdily tam jsou. jak viditelne coz je treba pocet HP. tak pocitove. kdy moje predchozi lod ktera mela 4hp mela podstatne lepsi aimbot pri dog-fightu pro pouziti kanonu. a predsazeni na cil se zobrazovalo velmi jednoduse a i na vetsi vzdalenost v porovnani s moji momentalni lodi. ktera je stedni tridy a uz ted je pohodlnejsi pouzit beam ktery ma sve specifika a unikatni prednosti. coz je docela v rozporu s tim jak jsem letal s predeslou lodi kde jsem to kosil kanonem a beam jsem pouzil jen pokud jsem byl pobliz "pratelskych" jednotek abych nezhresil na friendly fire. kdy beam pri spravnem pouziti nikdy nemine a to i na velkou vzdalenost.
    a dale je i pravda ze lod ma trosku odlisnou rychlost.
    je pak docela otazkou zda ty ruzne generovane lode, kdy zakladni typ je dany z jedne z tech trech trid je dale i ovlivnem tim jak se na nej vygeneruji dalsi kridelka, bocni stity a motory zda i to se nejak byt minimalne podepisuje na vlastnostech lode.

    a tyto herni prvky takto ulozene a nijak nekomunikovane na venek se podili na tom shit stormu co se na NMS zritil. byla to jedna z prvnich vytek co jsem registroval. kdy lidi postovali videa kde šón rika ze tam jsou zakladni tri typy lodi a lidi nadavali ze jsou vsechny stejne a v nicem se nelisi. no vylozene se nelisi v arzenalu kterym disponuji. to je fakt. ale rozdilnosti tam jsou.
    dopadlo by jim na hlavu trosku mene spiny pokud by byli ochotni aspon nejake tyhle schovane mechaniky odkryt aspon castecne. na jednu stranu se mi to libi ze lidi aspon maji co delat. ale je vidno ze to hre i ublizuje.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    SVORO: to co se rozjelo kolem NMS, ten vyrvál. Dva dny potom se objevila hromada informací o tom co Elite připravuje, co tam bude a už brzo. Věci o kterejch mluvili už před rokem před půrokem a furt se na ně čeká, jen to teď náhodou dali jako dohromady a vystoupili jako s tím, že to tam už brzo bude a natěšili hráče.
    SVORO
    SVORO --- ---
    VIRIK: ???
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam